Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (159)

  • Ve scéně, kdy si Spider-Mani porovnávají, kdo co umí a kdo bojoval s větším padouchem, Andrew Garfield (který hrál v sérii Amazing Spider-Man) říká, že je z nich nejhorší. Na to mu oba zbývající Spider-Mani odpoví: „No. You are Amazing! You are Amazing!“ (Gyl)
  • Na začátku každého filmu MCU se objevuje ikonická píseň s logem Marvel. V tomto filmu nás s logem doprovází krátká rozmluva reportéra o identitě Spider-Mana (Tom Holland) jako rekapitulace k potitulkové scéně z filmu Spider-Man: Daleko od domova (2019). (SpiderBoy)
  • Když Peter (Tom Holland) u Happyho (Jon Favreau) doma zjistí, že je něco špatně, můžeme si za ním v pozadí všimnout modelu Města budoucnosti ze Stark Expa 1974 z filmu Iron Man 2 (2010). (Kubaaa97)
  • Na dodávce F.E.A.S.T.u si můžeme všimnout nápisu: „Forest Hills Moving Co.“ Jedná se o odkaz na sousedství, v němž Peter v komiksech žije. (Kubaaa97)
  • Ve scéně na mostě si můžeme všimnout auta s SPZ 6306 ASM, která odkazuje na sešit „The Amazing Spider-Man #6“ z dubna 1963, ve kterém se poprvé objevil Curt Connors jako Lizard. (Kubaaa97)
  • V Sanct Sanctorum jsou dva pomocníci, kteří odklízí sníh. Jednoho z pomocníků hraje Emily Fong, asistentka produkce tohoto filmu. (Kubaaa97)
  • Když přichází Peter (Tom Holland) k Sanct Sanctorum, můžeme si všimnout tagu Romita na poštovní schránce. John Romita Sr. byl kreslířem komiksů se Spider-Manem a dostal se do Komiksové síně slávy v roce 2002. (Kubaaa97)
  • Ve vitríně plných věcí s Peterem / Spider-Manem (Tom Holland) si můžeme všimnout i několika štítků, na kterých jsou uvedena jména autorů komiksů se Spider-Manem. „Peter Unmasked By J.M. Straczynski“ odkazuje na stejnojmenného autora, který napsal sešit „The Amazing Spider-Man #553 (Civil War: Spider-Man Unmasked)“ z června 2006. „Costume Class Designed by T. DeFalco“ odkazuje na komiks „The Amazing Spider-Man #252“ z ledna 1984 od Toma DeFalca, v němž má Spider-Man na sobě poprvé „černý kostým.“ „Sculpting Class Sculpted By K. Busiek“ vzdává hold Kurtu Busiekovi, jenž napsal například „Untold Tales of Spider-Man“. A „Future Engineers Club P. David“ odkazuje na sérii „Spider-Man 2099“, kterou pomohl Peter David vytvořit. (Kubaaa97)
  • Muž (Darnell Appling) kříčící: „MJ we love you! Are you gonna have his spider-babies?“ je dlouhodobým asistentem Zendayi. (Kubaaa97)
  • Na záběrech kamer v Happyho (Jon Favreau) bytě s nočním viděním si můžeme všimnout rozdělaného štítu Captaina Americy (Chris Evans), který jsme mohli vidět ve filmu Iron Man 2 (2010). (Kubaaa97)
  • Během televizních zpráv si můžeme všimnout na banneru zprávu, která se zmiňuje o České republice: „Interpol Issues Arrest Warrant for the Czech Republic’s Night Monkey.“ (Kubaaa97)
  • Ve scéně, ve které je Spider-Man (Tom Holland) polit zelenou barvou, si můžeme všimnout tagu „Ramos!“. Jedná se o odkaz na kreslíře Umberta Ramose, který se podílel například na komiksech „The Spectacular Spider-Man“ nebo „The Amazing Spider-Man“. (Kubaaa97)
  • Mezi transparenty demonstrujících proti Peterovi (Tom Holland) si můžeme všimnout jednoho, kde je Peterova fotka s čertími rohy. Tuto fotku má Peter na svém pasu ve vystřižené scéně z filmu Spider-Man: Daleko od domova (2019). (Kubaaa97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama