Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (492)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o nejlepší film mcu, možná ani o nejlepší díl trilogie, ale rozhodně se jedná o nejvíc sci-fi film MCU a film s jedním z nejlépe zpracovaných záporáků. Kang si krade každý záběr, každou scénu pro sebe. Majors je Kang budící maximální respekt, působí epicky mocně a hrdinové proti němu nemají šanci. Je to doslova boj nejsilnějšího padoucha s nejslabším hrdinou. Další věc, kterou prostě musím vypíchnout, je návrat k mravencům. Svět Kvantové říše připomíná Pandoru a zároveň máte pocit, že koukáte na nějakou pseudo verzi Star Wars prequelové trilogie. To jsou ale všechny klady. Film jako takový je zbytečný a jediné, co má velký vliv do budoucna, jsou potitulkové scény. Film je doslova celý před zeleným plátnem, filmaři si vyhráli jak jen mohli i když mohli více, ne že zrovna toto by mi nějak vadilo, jen jsem čekal asi víc. Humoru výrazně ubylo i když tu pořád je, Některé postavy působí zbytečně. V poslední řadě MODOK, to teda bylo něco hroznýho. Proč museli tohle zpracovat a nevymysleli raději něco nového, ten sráží film trochu dolů. Sumasumárum zlatý střední průměr, který má dva velké plusy, návrat k mravencům a hlavně záporák. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film začne silně, ať skrze osobní rozpoložení postav a jejich vztahů, tak díky roztodivné říši kvant. Ovšem z nepochopitelných důvodů konflikty kladných postav (Vztah Hope a Hanka s Janet, vztah Scotta a Cassie) film rychle uzavře a chce se soustředit jen na děj a boj se záporákem. Ten je mimochodem skvěle vybudovaný a ztvárněný. Navíc scénář postrádá větší chytrost, když jde o postavy, využití jejich silných stránek proti Kangovi a radši tu máme nezasloužené zkratky a degradaci tohoto Vaderovského záporáka. No nebudu lhát, kdybych si tak nějak neužíval určitý načrtnutý vztahy a svět ze začátku, jsem o dost nespokojenější. Film měl potenciál být skvělý, ale je to prostě jen prázdná oukej podívaná. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejsterilnější Marvelovka, co byla natočena. Barevně přeplácaný, nesmyslný mišmaš, kde je možné úplně vše. Herci neví co hrát a řeší se jedině aby stáli na správné značce až se vše bude renderovat. Nevadí mi nenáročné rodinné blbosti, ale jestli je tohle budoucnost Marvelu, tak nás nečeká nic dobrého. Nejhorší Marvel, který se nebezpečně blíží k těm nejhorším kouskům od DC. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Před projekcí jsem si říkal, že film takových rozměrů by si zasloužil delší stopáž. A neskutečně jsem se pletl... Zatímco úvod začne velmi příjemnou oťukávačkou v reálném světě, příchodem Kvantové říše jde všechno brutálně z kopce. Asi jsem nečekal nějakou převratnou podívanou, která by měla spasit Marvel, ale tohle bylo moc i na mě. Prvoplánová podívaná, která má sice skvělého Kanga v podání Jonathana Majorse, ale jinak se topí v digibordelu, který by vás sice bavit měl, ale zoufale v tom selhává. Budu upřímný, když řeknu, že poslední 1/3 filmu jsem už vyloženě protrpěl... M.O.D.O.K. je chodící (létající) meme a finále zvládne i z Kanga udělat idiota, kterého omezuje hloupoučký scénář. Upřímně jsem tomu nevěřil, ale tohle je ještě horší než dvojka. Nedostatečně osudové, nedostatečně vtipné. Jinak řečeno - výsledkem je 30x přežvýkané, vyčpělé a neforemné nic. Nerad to říkám, ale Marvel se hroutí. Vyjma třetích Strážců, druhé série Lokiho a trojky Deadpoola už nevěřím absolutně ničemu. Tohle je průser. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé obrovské zklamání, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Porouchaná návaznost, tedy to, co si univerzum bílého nápisu v červeném poli vždy hlídalo na maximum, mě zarazila asi nejvíc. Janet, která v minulém mravenčím díle vesele podporovala experimenty směrem do Kvantové říše najednou panikaří a tajnůstkaří, prozrazuje vazby na dávná vzplanutí, Wasp je na vedlejší koleji, sázka na naprostou dominanci zvláštních efektů vychází v polovině případů a humor cílí od nejjednodušších vizuálních hříček po podivně košilaté a zastaralé průpovídky. Nedalo mi to, podíval jsem se ještě jednou a smířlivě uznávám, že při upravených očekáváních je zážitek mnohem lepší a jaksi snadnější. Quantumania nefunguje jako vrchol trilogie, ale jako dílek skládačky. Chápu představení nové hrozby, ale několikrát mě napadlo, že kdyby se Dobyvateli postavil Thor, Doctor Strange nebo Strážci galaxie, na jeho vývoj pro budoucí finále by to mělo jen pramalý dopad. Proto mě mrzí, že Ant-Manovo nejspíš poslední sólové dobrodružství končí v rozpacích, s příliš malou návazností na první dva díly a u mě i se smutným razítkem nejslabšího filmu v MCU. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Tento film, Thor: Láska a hrom (2022) a Marvels (2023) boli natočené v rovnakom čase, pričom každý z filmov sa natáčal inde, Thor v Sydney v Austrálii), Marvels v New Jersey, Los Angeles a Buckinghamshire a tento v Atlante, Turecku a Londýne. (Pat.Ko)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama