Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Recenze (496)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak sa to predsa len podarilo! Paul Rudd konečne vyzerá staro. A znudene. Jakživ ste ho takého znudeného nevideli. Ale niet sa čo čudovať, celý čas sa musel spolu s ďalšími inak sympatickými (Michelle!) a snaživými hercami dívať na zelené plátno alebo ledkové steny a predstierať, že sa na nich niečo deje. Nedialo sa však ani hovno, a ani snaženie trikových tvorcov na tom nič nezmenilo. Dokonale prázdny, zbytočný film, v ktorom nie je NIČ zábavné alebo aspoň trochu zaujímavé. Len hromada bizarných digitálnych chujovín, nefungujúcich vtipov v kombinácii s nechcene smiešnymi absurditami (ultimátny zlý bojovník vyzerá ako Humpty Dumpty z prvého Kocúra v čižmách, renderovaný na SOS mobile vašej starej mamy) a k tomu je tam otravne afektovaný zloduch a Michael Douglas prirovná mravcov k socializmu. Asi preto, že majú hivemind, sú k sebe bezohľadní a často sa žerú navzájom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mravenčák tentokrát v mikrokosmu čistí Kropáčkovi mandle od škaredého negra a musím říct, že první polovina je docela milá, originální a neškodná zemanovsko - verneovská masturbační fantazie, plná rozličných grafických vyfikundací a pičičand. Pak ovšem, zhruba po hodině, opět hrkne v kukačkách a změní se to v obvykle nudný a tisíckrát omletý přitroublý mrvelácký digitální mrdník, připomínající sáhodlouhé až otravné hvězdné války s mikrobama. Nechybí samosebou ani standardní kosmická bubuhlava, ani příliš opálený Tetanus. Jsem docela zvědav, jak dlouho jim ještě ta dementizující repetice vydrží, než kompletně znudí i ty největší debily. Takže půl na půl, čili dva a půl, neboť tentokrát s podivem vynechali veškeré pohlavní deviace i kompulzivní feministky, a ten kvótový mouřenín je tam čiré a nijak relativizované zlo. Půlstrup navíc přihazuji kvůli Katce Alfě za to, že zase jednou pustila dědu Míšu na filmovou gerontovycházku, a za dokonale nabalzamovanou Fajfrku, které by jeden skoro skočil v jejich sto letech na lep, a v domnění, že jde o čtyřicetiletou MILFku, by jí formaldehydem ošálen málem zaútočil na prehistorickou makrelu. Každopádně tu vypadá mladší ženštější než její filmová dcera, dříve prudce jedlá, nyní však ve škaredého starého chlapa zpotvořená Evanželína. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Definice prázdnosti, kterou MCU poslední roky sype na plnej knedlík. Kang moc fajn, ale co z toho? Tolik možných témat, myšlenek a nápadů pohřbených a od ignorovaných pro studiový patvar bez špetky života a radosti. Doslova nejlepší scény (cca 5 minut) jsou MIMO kvantovou říši - to už je fakt na zamyšlenou. Vytratila se esence původních a velmi civilních Ant-manů (které mám velmi rád) a nejnovější díl se nepochopitelně snaží mravenčího hrdinu natlačit do zaměnitelných velkolepých omalovánek, které hrozně moc chtějí být nové Star Wars... ale mají mnohem blíž k takovým Spy Kids 3D. Ach jo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komiksovým světům se dá hodně odpustit, ale Kvantový svět mi přeci jen přišel už trošku moc. Ve výsledku zjistíte, že Ant Man vlastně nemá žádné hranice a v jeho příběhu se v rámci akce může stát naprosto cokoliv. To jiné komiksové postavy ty hranice realističnosti mají alespoň nějak posazený do něčeho hmatatelného. Tady ne. Výsledek je ten, že tu vzpoura dědečků (Douglas, Murray) před zeleným plátnem předvádějí různé kreace, které pak na plátně vypadají těžce přeplácaně, šíleně a vlastně dost nezáživně. A ty dialogy jim do pusy taky dal nějaký mistr na filmové klišé. Jeden z nejslabších Marvel filmů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $214,504,909║ Tržby Celosvetovo $476,071,180▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda, to ako vážne sa aj tento mega-mini hrdina sa dá zhnusiť na entú. Sakriš Marvel s týmto letel strmhlav dolu. To ako s týmto bordelom chceli prekonať bizardnosť Jamesa Gunna. Toľko príšerných vedľajších postavičiek, suchých dialógov, minima zábavnosti a strašného ale strašného digi bordelu tu tude ešte nebolo. A to stále natáča to isté zoskupenie a vypadá to tak že asi už bez chuti. /30%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Antman je takový černý Petr. Nikdo ho nechce,ale někdo jiný ho stále cpe na mnohem důležitější místo v MCU,než si zaslouží. V tomhle digibordelu v lunaparku nápadů a barev vyniká jen Kang. Kdyby Feige udělal raději solo film Kang dynasty, jen o této postavě a jeho variantách a vrstvách,udělal by lépe. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kang vs. Ant-Man. Na první pohled to nedávalo smysl, na druhý to byla zajímavá a netradiční volba. No a nakonec jsem vylezl z kina s pocitem, že k tomu nikdy nemělo dojít. Marvel vyplýtval možná nejlepší verzi slavného padoucha do filmu, kam tak nebezpečný protivník vlastně nepatří. Ant-Man pro něj totiž opravdu není relevantní výzvou, a tak musí Kang spoustu času jen stát a nechat známé hrdiny, aby se mu pokusili nějak složitě ublížit. Holt ultimátní dobyvatel v… milé sci-fi pro celou rodinu. Samozřejmě nic proti Jonathanu Majorsovi, ten je v roli přemýšlivého drsňáka parádní. Bohužel však skončil v průměrné barevné pohádce z greenscreenové říše, kde půlka postav bloumá odnikud nikam (chudák Michael Douglas) a všechno zachraňuje hlavně svižné tempo a slušná akce. Jako výplňovka pro mladší a starší je tedy Quantumania v klidu skousnutelná (i proto, že má jen dvě hodiny). Jakmile po ní ale budete chtít nějaké epické nakopávání nové éry, krutě pohoříte. Za chvíli vám v hlavě opravdu zůstane jen Kang – a kvůli potitulkové scéně i vědomí, že se do budoucna můžou dít věci, které Marvel potopí ještě mnohem hlouběji. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film začne silně, ať skrze osobní rozpoložení postav a jejich vztahů, tak díky roztodivné říši kvant. Ovšem z nepochopitelných důvodů konflikty kladných postav (Vztah Hope a Hanka s Janet, vztah Scotta a Cassie) film rychle uzavře a chce se soustředit jen na děj a boj se záporákem. Ten je mimochodem skvěle vybudovaný a ztvárněný. Navíc scénář postrádá větší chytrost, když jde o postavy, využití jejich silných stránek proti Kangovi a radši tu máme nezasloužené zkratky a degradaci tohoto Vaderovského záporáka. No nebudu lhát, kdybych si tak nějak neužíval určitý načrtnutý vztahy a svět ze začátku, jsem o dost nespokojenější. Film měl potenciál být skvělý, ale je to prostě jen prázdná oukej podívaná. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Gordon Gekko, ztělesnění toho nejhoršího na neoliberálním kapitalismu, obhajuje socialismus. Aspoň něco zajímavého jsem na tom filmařském clusterfucku dokázal nalézt. Škoda, že když socialisté - mravenci - dovedou zabránit kvantovému kolonialismu, nedokážou utnout mrvelizaci mainstreamové popkultury. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘÍŠI KVANT ZKOUMÁM UŽ TOLIK LET. PROČ JSEM TOHLE NEVIDĚL?“… „NEDÍVAL SES DOST HLUBOKO“…  Disneyovka plná rodiny, sci-fi světa, neotřelých barev a příběhu pro náctiletý. Akce i ty všelijaký CGI serepetičky stojí za velký plátno, ale jít na to do kina sám dospělej, tak vyrostu! Dětská akčňárna... prostě Disney…  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o první film tzv. „páté fáze“ MCU.  2.) Michael Douglas by prý neodmítl roli v případném dalším filmu, pokud by jeho postava (Hank Pym), zemřela. 3.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slaboučký. Marvel opravdu slábne a jde to znát každým novým filmem. Tohle už prostě není ani zábavný. Svět jak okopírovaný od Star Wars a jelikož ten taky rád nemám, tak tady se nic nezměnilo. Akce vypadá vyloženě dětsky a nezajímavě, humor absentuje a Kang jako Mayors taky příliš nezaujal ( V Creedovi byl daleko lepší). Vůbec mě to nebavilo a přestalo zajímat už někde po hodině.  Snad Strážci Galaxie bude příjemný hit a obávám se, že i poslední na delší dobu. 3/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé obrovské zklamání, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Porouchaná návaznost, tedy to, co si univerzum bílého nápisu v červeném poli vždy hlídalo na maximum, mě zarazila asi nejvíc. Janet, která v minulém mravenčím díle vesele podporovala experimenty směrem do Kvantové říše najednou panikaří a tajnůstkaří, prozrazuje vazby na dávná vzplanutí, Wasp je na vedlejší koleji, sázka na naprostou dominanci zvláštních efektů vychází v polovině případů a humor cílí od nejjednodušších vizuálních hříček po podivně košilaté a zastaralé průpovídky. Nedalo mi to, podíval jsem se ještě jednou a smířlivě uznávám, že při upravených očekáváních je zážitek mnohem lepší a jaksi snadnější. Quantumania nefunguje jako vrchol trilogie, ale jako dílek skládačky. Chápu představení nové hrozby, ale několikrát mě napadlo, že kdyby se Dobyvateli postavil Thor, Doctor Strange nebo Strážci galaxie, na jeho vývoj pro budoucí finále by to mělo jen pramalý dopad. Proto mě mrzí, že Ant-Manovo nejspíš poslední sólové dobrodružství končí v rozpacích, s příliš malou návazností na první dva díly a u mě i se smutným razítkem nejslabšího filmu v MCU. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemyslím, že vedel, ako sa volám. Ale bol som šťastný, že poznám hovoriaceho mývala.“ Fúha, toto stálo 2OO miliónov? No pekne. Pravdupovediac, všetky marvelovky po Endgame (s výnimkou Spider-Manov Ďaleko od domova a Bez domova) ma natoľko sklamali, že mi takýto rutinne a neambiciózne spráskaný „filmík“ pripadal ako celkom príjemné a v rámci možností fajn odľahčenie, ktoré sa na nič nehralo a to paradoxne napriek tomu, že hoci nenápadne, ale azda o to zásadnejšie, sa svetu pokúsilo predstaviť „nového Thanosa“. A treba dodať, že vďaka presvedčivému výkonu Jonathana Majorsa (Lovecraft Country) nezostalo pri pokuse. Evageline Lilly bola prvý raz v rámci série sympatická, Kathryn Newton rozkošná a Paula Rudda trápne netlačili do nerealistických polôh, čo znamená, že bez kostýmu nikoho neprebije a keď vo finále vyzve na bitku hlavného záporáka, vyzerá to presne tak, ako si myslíte, že to bude vyzerať, keď ultra-namakaný boxer dáva na búdku starnúcemu nabíjačovu Phoebe. Vizuálna stránka pekná, Kvantová ríša má niečo do seba, do kolien som z nej nepadol, ale bola dostatočne pútavá na to, aby držala moju pozornosť. Ak to aj občas prestala zvládať, objavila sa scéna, ktorá ma vytrhla z letargie: či už kuriózna scéna s Billom Murrayom (netešte sa, má len cameo) alebo dvojníci. Čo ma mrzelo, bolo odstavenie Pfeiffer a Douglasa na vedľajšiu koľaj; ak by tu neboli, nič by sa nestalo. U Douglasa som sa navyše rád opýtal, či oscarový 78-ročný herec má za potrebné strkať ruky do želé a tváriť sa pri tom, že pilotuje vesmírnu loď. Mám rád WTF, ale toto nebolo WTF na spôsob skvelého tretieho Thora, ale skôr čudného štvrtého. Čiže WTF, pri ktorom som spýtavo nadvihol obočie a v duchu ľutoval, že to nepísal niekto talentovaný, ktorý by dokázal z WTF spraviť kvalitný humor (diery, M.O.D.O.K.). Celkovo ma na tejto nenápadnej sérii baví práca s mravčím motívom. „Hlavne nebuď hovado.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne prijemny prekvapeni a po slabsim druhym dilu zase slusna zabava. Prvni komictejsi pulka ala Cesta do stredu Zeme je hodne fajn, clovek se musi kochat tim ujetym mikro svetem, tvurci se tady fakt vyradili a i kdyz triky nepatri k uplny spicce, rozhodne se na to moc pekne kouka. Druha pulka bohuzel sklouzne k typickymu Marvel digibordelu, kterej pripomina nejaky YA Star Wars, akce je sice fajn, zaporak je sice tradicne blb, ale aspon nevypada jak chcipacek a druhej zaporak potesi. Nicmene dej svizne odsejpa, sem tam padne nejaka fajn hlaska a herci jsou super sympataci, takze za me vlastne proc ne. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zlomil. Ztělesněná problematika současného Marvelu a nejzbytečnější film vůbec. Charisma Jonathana Majorse nezachrání bezduchou prázdnotu sázející na nekonečné recyklování toho, co před lety fungovalo. Dnes zbyl jen patos, debilní humor a fanservis. Film připomíná osmdesátkové fantasy typu Labyrint, ale tyhle filmy měli alespoň charisma a byli zábavné, tohle je sebeparodie a ještě nefungující. Jediné plus je za vfx artisty a za Majorse. Doufám, že DC s Gunnem v čele zničí tohle studio a fanoušci nebudou podporovat tuhle mašinérii. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč pořád koukám na Marvel, je upřímně řečeno ten, že se nechci vzdát časové investice, kterou jsem do toho už vložil, a možnosti o tom psát a vydělávat penízky. Ale tohle mě asi zlomilo. Představa, že budu muset v kině ještě někdy prosedět něco tak zbytečného, prázdného a nudného mě děsí. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Je to barevné, hlasité, správně vyrenderované, občas vtipné, plné roztodivných pišišvorů, úplně absurdní, ale přitom hrozně předvídatelné a podobné jako deset dalších marvelovek (a úplně stejné jako předchozí dva Ant-Mani). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Marvel a jeho Quantum chujovin před zeleným plátnem jen tak neomrzí. Absence pořádného záporáka je pak zřejmě povinností. Otázkou zůstává, proč v tom bordelu musí hrát Kirk Douglas a Dudley Moore? ()

Botič 

všechny recenze uživatele

A to Eternals dostali celkem bídu. Marvel se toho nebojí. CGI tady generoval někdo na kalkulačce. Paul Rudd je z těch green screenů unavený a Michael Douglas hrající celou dobu s rukama vraženýma do slizo-gumy si tohle na závěr svojí kariéry nezaslouží. Fascinující film. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama