Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší lehkovážná sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě - autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Jenna nečekaně provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Přes Maggiino odmítání Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Maggie posbírá všechnu svou sílu, aby společně s Johnem Travisem, agentem FBI, který se zabývá rituálními vraždami a kriminalitou spojenou s okultismem, zachránila Cody ze spárů temných sil, které čekají ve stínu století na toto nadpřirozeně obdarované dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Mizerně nicotný horor, velmi slaboduchý thriller. Do náboženského hávu opředený děj, jenž byl už předtím s trochu větším úspěchem použit v Konci světa (End Of Days). Dítě, jakožto hlavní aspekt filmu mi je velmi sympatické, ovšem kýčovitost s jakou podávají jeho vyvolenou duši, s tou jsem se nemohl dlouho dobu vůbec vypořádat. Kim Basinger ztratila hodně ze svého dávného půvabu i hereckého nadání a tady hraje druhou, ne-li třetí ligu na pokraji totálního rozpadu jak vzhledově tak osobnostně. Christina Ricci, která se zde spíše mihne, je jako teatrální gesto, jímž se snaží zasadit do mdlého dějě známé tváře. Napětí, to co dělá horor hororem a xkrát jsem ho tu zmiňoval zde absolutně neexistuje a efekty jsou jen jeho zbytečnou náhražkou. Navíc samy o sobě stojí za prd a nezastíní dojem, jako by do filmu vůbec nepatřily. Tohle je ještě horší než vrazit ruku do mixéru s tím, že urychlíte ostříhání nehtů. Spíš než se zkrášlíte a budete mít dobrý pocit jenž vyvolává dobrý horor, pak spíše vykravícíte a dojdete na onen svět, jako s nudou ruku v ruce do krajiny snů. Ztráta času a investic. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Několik scén možná několik dialogů a to je vše, co si divák od tohoto ne-hororu odnese. Kim Basinger dostala svojí šanci a nepromarnila jí. Bohužel pro ni, šlo o film nevalné kvality s nedostatkem atmosféry a hororových okamžiků. Ani Rufus Sewell zrovna nepůsobí jako ten strašně zlý muž. Promarněná šance na odvážný satanistický horor, které vedle scénáře spálilo levné obsazení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jozef Urban raz napísal, že ak prepisuje pracovnú verziu svojej básne a narazí v nej na pasáž, ktorá sa mu nechce prepísať, vyhodí ju. Veď ak sa ju jemu, ako autorovi, nechce prepísať, potom ako môže žiadať čitateľa, aby s ňou strácal čas? Ubehla polhodina Dotyku zla a stále nikde ani jedna scéna, ktorý by som ako potencionálny režisér rád nakrútil. A do záverečných titulkov stále nikde nič, čo vám budem hovoriť. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Úroveň snímků se satanistickou tématikou je díky THE OMEN a EXORCIST nastavena zatraceně vysoko. Člověk by si pak myslel, že když někdo příjde po dvaceti letech s podobným námětem, bude to alespoň trošku dobré. Ne. BLESS THE CHILD je 107 minut útrpného čekání na moment, kdy se člověku alespoň trošku strachy naježí chlupy. Nemusím snad dodávat, že to čekání je dost marné! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z žánrového hlediska film jako horor prakticky vůbec nefunguje. Snad by se dal akceptovat jako slabší thriller s docela snaživými hereckými výkony. Ke dnu ho bohužel táhne děsivě neumětelský scénář a impotentní režie. Pokud studio sázelo na Kim Basinger, tak to byl omyl, protože - aspoň podle tohoto snímku soudě - má to nejlepší za sebou. Jelikož snaha sama o sobě nestačí, celkové hodnocení je na úrovni pouhých 25 %. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Naprosto průmerný thriller, který se vydává za horror. Má své silnější místa, ale ty hluchá je přebijí a navic mi některé scény přišly jako vykrádání Dáblova Advokáta, viz scéna v metru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekala a nic extra se ani nekonalo, přesto tenhle mysteriózní pseudohorror nepovažuji za vyloženě špatný. Zkrátka těžko zapamatovatelný průměr se snesitelným hereckým obsazením; chtělo to mrazivější atmosféru, podstatně víc děsivých okamžiků (tedy alespoň nějaké:-)), propracovat do hloubky ten boj dobra se zlem. Nepřesvědčivý pokus, promrhaný potenciál, ovšem viděla jsem spoustu mnohem horších - podívat se na to jednou dalo. 50% EDIT: Tak jsem po letech viděla závěrečné minuty znovu a možná to přece jen JE vyloženě špatný film:-). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě- autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Cody provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Kim Basinger se snaží a několik hororových scén stojí za to. Jinak to nefunguje tak, jak by mělo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak tak průměrný horor může mít tak nadprůměrné obsazení. Zúčastnění herci ze sebe dokonce vymáčkli i solidní výkony, ale pokud můžu radit, na tenhle film nemá cenu se dívat. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Dost slabý film, který mně navíc strašlivě naštval v momentě, kdy mé milované Kristýnce Ricci uřízli hlavu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Satanistický horror pro citlivější povahy, které nepotřebují k navození strachu těžký kalibr brutality, infarktových lekaček a litrů tělních těkutin. Pozvolna budovaná atmosféra, která sice občas zakolísá, ale nakonec jakž takž udrží balanc, několik velmi působivých momentů v boji dobra a zla, Holliston Coleman je kouzelná holčina a Kim Basinger je pořád hezká ženská. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kim Basinger dostala Oscara, dala si pár let pauzu a pak se vrátila, aby divákům dokázala, že to byl jen omyl. Vybrala si k tomu scénář plný žánrových klišé bez jediné původní scény a navíc obsahující dialogy šustící papírem, které by působily směšně i v druhořadé telenovele. Všemu ještě pomohl režisér, který by snímku nedokázal dát atmosféru, ani kdyby na tom závisel jeho život. Výsledek tomu odpovídá: horor na usnutí. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo 47%. Téma zaujímavá, príbeh zrozumiteľný. Občas diery v logike, ale popri klišé, aj pár nečakaných momentov. Digitálne triky slabšie, tak ako sa na rok 2000 patrí. Ak ľuďom vadila kresťanská agitka, tak ja ju tu beriem za rovnakú mytológiu ako prítomných démonov. Sily dobra a zla spolu bojujú aj v milióne ďalších žánrových filmov. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako horror hodně slabé, nepomohly ani vcelku koukatelné digitální triky, jako mysteriózní, či temnější thriller by to zřejmě dopadlo lépe. Tuhletu tématiku mám ve filmech rád, naneštěstí se to tady v tomhle nějak nepovedlo navléknout do zajímavého, děsivého či alespoň trochu husí kůže nahánějícího hávu. Nejhorší na tom je, že při koukání tak nějak nefandíte ani jedné straně, ta ďábelská je dost slabá (snad až na tu starou služku, ta vypadala a hrála přesně tak jak měla - taky se od ní dočkáme asi nejdrsnější scény filmu) a tak nějak nemastná neslaná, ta "dobrá" je zase na můj vkus až moc přeslazená. Kdybych k tomu filmu nepřistupoval jako k hororu, možná bych půl hvězdy nebo i celou přidal, ale jako horor je to prostě slabota. Potěší tak snad jen Kim Basinger a krátká role Christiny Ricci. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh ale delka je špatná, určitě zkrátit trochu, herci nejsou moc přesvědčivý jen někteří. Najdou se i slušné scény takže v celku se to dá, ale opět mi vadila hudba nebyla dobrá. ()

Reklama

Reklama