Reklama

Reklama

iHuman

(festivalový název)
  • Norsko iHuman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké nám hrozí nebezpečí a jaké následky může mít stále se rozvíjející umělá inteligence? Tento dokument odpovídá právě na tyto otázky. Odborníci vysvětlují s využitím faktů a statistik, čeho může být umělá inteligence schopná do pár let. Šokující dokumentární film plný odborných posudků a vynikajících ilustračních animací. (Azurose)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

marhoul 

všechny recenze uživatele

V podstatě hodně podobné nedávnému netflix dokumentu Sociální dilema, ale vizuáně mnohem vydařenější a v širším kontextu. Znepokojivé, neřešitelné. Že se lidstvo zlikviduje samo, není pochyb. A nebude to o klimatu, hladomoru, migraci... Kde že. Kybernetická diktatura, kybernetické socialní inženýrství, pracovní síla nahrazená stroji, absolutní kontrola CML nad každým člověkem, předvídání konání, dohledatelná veškerá minulost... Hrozivé tání ledovců, světadíly z plastů v oceánech, nedostatek vody a další trable, které jsme si napáchali, budou proti tomu malina. Žijeme rychle, ale neodpustím si prozřetelnou radu: žijme rychleji. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Viděno na festivalu Jeden svět 2020. I od tohoto snímku jsem si sliboval více. Mluvící hlavy byly chytré, ale dokumentu chyběl systém, který by budoval znalost diváka nějakým přirozeným způsobem, například stručná historie AI, co je AI a co ne, jak jsme se posunuli. Viděli jsme souvislost AI s robotikou (bez levných, ale názorných ukázek Skynetu či Metrixu), hrátky s neuronovými sítěmi, sociální sítě a jejich vytěžování (včetně průšvihu jménem Cambridge Analytica), čínský scoring system, behaviour analysis (Minority Report). Prostě páté přes deváté. Kde chyběla struktura, tam se plácly dlouhé záběry na počítačovou grafiku s apokalyptickou hudbou. 99 minut je neoprávněných. Laika to asi mělo hlavně vyděsit. Kdo se vůbec neorientuje, zaznamená mnoho nového, ale pro hlubší pohled na AI budeme muset pátrat zase někde jinde. ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek, který donutí diváka přemýšlet. Dozvídáme se jaké negativní dopady může mít rychle vyvíjející se svět kódů, robotů a algorytmů. Film je opravdu skvěle zpracovaný a v divákovi zanechá spostu otázek. ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený, znepokojivý, plný faktů a myšlenek, které diváka doslova pohltí. Vývoj, vize a důsledky vývoje umělé inteligence na globální společnost. Množství informací směřuje hlavně směrem k negativům způsobeným AI resp. k situacím, které jsou přinejmenším alarmující pro budoucí generace. Bez ohledu na reálný stav věci (a toho co je a co není strašení) mně chyběl opačný pohled na AI, který určitě existuje, a který by zmínil přínosy vývoje na poli dat, umělé inteligence a strojového učení. Nakonec ale diváka udolá napálená stopáž a množství pesimistických předpovědí. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama