Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Béčková 80s hovadina s vraždiacim slizom vhodná na piatkový večer. Má to spád, slušné efekty, len mi tam trocha chýbal humor, keďže film s podobnou tematikou sa dá len sotva brať vážne. Každopádne slušná oddychovka! PS - Neodporúčam pri tomto filme konzumovať želatínu v akejkoľvek forme. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu špičkový film. I z dnešního pohledu jsou ty praktické efekty velmi dobře udělan, ve své době to musela být naprostá epická špička!. Film má všechno co má pořádný osmdesátkový horor mít. jednoduchý děj, jasně definované postavy, dobové gore efekty a typické bad-ass hlášky. Za mě perfektní retro záležitost. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasika hororového žánru. Jasně je tam plno klišé jako armádní projekt co se vymkl kontrole a všichni se ho snaží ututlat, kněz, neohrožený chuligán atd ... Ale všechno to skvěle funguje a film vytváří skvělou atmosféru. I triky jsou skvěle zvládnuté. 80 % ()

tremors 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslizčí záporák, jakého jsme ve filmu viděli. I ty nejslizčí (hrozný slovo xD) vrahové, psychopati a zloději mu nesahají ani po kotníky. Slimáci se můžou jít zahrabat. Náš nejslizčí (teď už to píšu naposled :D) hrdina je překvapivě sliz. ..... Pro mě velké překvapení. Masky a efekty jsou ještě pořád na úrovni. Herci vcelku sympatičtí. Děj předvídatelný a ryze "béčkovitý". Opět se ve filmu objeví vědec, který na všechny křičí: "Nezabíjejte to, chci to živý." A rázem je všechno v prdeli. Obyvatelé umírají jeden po druhém ve velmi originálních scénách. :D Béčko jak má být. ()

Lajty 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor na téma, které určitě není lehké zpracovat, natož udělat o něm dobrý film. Ale zde se to naštěstí povedlo. Výborná podívaná. Byl jsem napjatý až dokonce. ()

rolly 

všechny recenze uživatele

áno, pozrel som si to v roku 2016 a som z neho nadšený - triky na dobu viac než slušné a ten sliz krásne nepríjemný. Je to výborne dotiahnuté až do konca a s tým záverom by kľudne mohlo vzniknúť aj pokračovanie so šialeným ''priest-om''. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Jo Po hodne dlouhe dobe pusobi film lehce k pousmani,ale nektere triky jsou na svou dobu perfektni a originalni (scena s holkou v aute byla spis skolacka,ale da se odpustit). Miluju becka osmdesatek, kez by se ta doba dala vratit, VHSKY, jedno video ve meste, kde se vecer sesla banda a pustili si Fredyho, Blob nebo Dawn of the Dead. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který drží na třech hvězdách alespoň fungující atmosféra, skvělý vzhled Bloba, a ok hudba. Zbytek, včetně příšerných postav, blbého scénáře a nesympatických herců vůbec nestojí za zmínku. 5/10 ()

Madax 

všechny recenze uživatele

dobře udělaná slizárna, kterou by si neměl nechat ujít žádný fanoušek hororových vyvražďovaček. Lepší tři hvězdičky. ()

Skretule 

všechny recenze uživatele

Jen kvůli těm krásným nadčasovým efektům dávám 4*, příběh je klasický americký horor ale srdce milovníka žánru musí zaplesat radostí:) ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Priznavam... pozeralo sa na to celkom dobre. Avsak na druhej strane... Neviem, "nieco" tomu proste chyba. Akysi dost podstatny element, ktory by zmenil moj nazor, ze ide len o cisto priemernu snimku. Zo vsetkeho najviac film evokuje legenadrnu Carpenterovu "Vec", no kvalitativne sa k nej priblizuje len velmi vzdialene. Hororova atmosfera takmer ziadna, ostava teda skor len sci-fi (co by az tak nevadilo). Nepomozem si, ale u mna je to maximalne za 50%. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Sympatické hororové béčko z osmdesátek. Ale něco jakoby tam chybělo. Kdyby existoval současný remake , myslím že by se nedostal ani do morých čísel ... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Kdesi na pomezí mezi (nepřiznanou) komedií a nudným krvavým horrorem se plácá sliz z vesmíru, který vlastně mimozemským vetřelcem není. Možná, že kdyby film natočili Angličané o nějakých třicet let dříve, vzniknul by koukatelný kus, takhle nezbývá než smeknout před scénáristy, kteří dokázali z téhle hlouposti vyždímat alespoň nějaké příběhové kličky a kotrmelce. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Očakával som vzhľadom na dementne znejúci námet, že pôjde o absolútny odpad. Celkom prekvapivo ide o podarené, osemdesiatkové, kryštalické béčko, ktoré spolu so skvelými hereckými výkonmi parádne odsýpa. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi 3 a 4. Ale jelikož mám hrozně ráda růžovou, dávám to vyšší hodnocení ... Roztomile natočený film s pomalým tempem. Námět je vlastně geniální; takové želé je mnohem hůře porazitelné než nějaká zubatá drápatá a uřvaná příšera. Líbil se mi třeba ten skvěle vybavený bar v kufru auta - lidi, tohle je kurevník vysokého levelu, skutečný pán prstenů. A humorných momentů je tam celá řada. Dalším plusem ještě poměrně mladý Jeffrey DeMunn v roli šerifa. Výborně se nakonec podařilo bloba vykillovat. Místama mi to připomínalo parodie na horory se Simonem Peggem. Jo, povedená hororová komedie. ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama