Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na městečko Arborville spadl Kaplického blob, ale nebude tu knihovna - to zvětšující se syrové játro chce teror! Povedená žánrovka s na svůj ročník obstojnými triky, kde Kevin Dillon dokonale splňuje kritéria člověka s označením "liskací typ", ale zase na druhou stranu, není to něco, k čemu by se člověk s láskou vracel - vždyť ani Mitchův oranžový plovák E.Eleniak nestačil ukázat bóje.. „Soon, Madame, soon... the Lord will give me a sign.” ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o zvláštnom kuse živej hmoty, ktorá dopadne v meteorite neďaleko malého mestečka, pričom stále rastie a tak ju treba zničiť skôr, než zničí celé mesto. Spracovanie sa mi páči, úvod zoznámi s pár dôležitými postavami a onedlho sa začne to hlavné, pričom asi polovicu času film funguje ako klasický horor, kde pôvodca zla postupne likviduje ľudí po jednom a potom sa už zmení na monster horor s množstvom vedcov, vojakov a obrovským monštrom, čo už síce nie je až tak zaujímavé, ale stále je to veľmi slušná zábava. Hororových scén je tu dosť a sú výborné. Samozrejme kvôli typu zabijaka nemôžu byť spôsoby smrti príliš odlišné, ale aj tak si tie scény držia slušnú rozmanitosť, no hlavne sú príjemne drsné a s prvotriednymi trikmi. V druhej polovici sa to už zmení na naháňačku s obrím organizmom, ale stále v kvalitnom technickom prevedení. Najviac sa mi páči scéna v nemocnici a s kuchynským dresom. A oceňujem nekompromisnosť, kde umierajú všetky typy, dokonca nepríjemne skončí aj dieťa. Herecké obsadenie je iba priemerné, nemôžem povedať, že by bol niekto úplne zlý, ale hlavný hrdina mi moc nesadol, no ostatní už boli lepší, ale aj tak ničím výnimoční. Réžia je vydarená, poteší pravá atmosféra osemdesiatych rokov, ktorú cítiť z každého záberu a technická stránka je výborná, síce efekty pár krát trochu pokryvkávajú, ale väčšinou sú pefektné a je to príjemné pozrieť si poctivú prácu na rozdiel od moderných animovaných hororov. Bývaly časy, keď bol tento film mojim najobľúbenejším hororom. Síce ho už mnohé filmy predbehli, ale aj tak naň nedám dopustiť. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 77%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvostný remake filmu z konce padesátých. Možná jsem si ho užil trochu jinak, protože jsem včera viděl originál, takže spousta citací mně roztáhla úsměv od ucha k uchu. Trochu se tu hraje i s formou, vedení postav ani známější tváře nenasvědčují, kdo bude oběť. Takhle se to má dělat :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vážně podařené. Ve scénáři má prsty i Frank Darabont takže odkazů na Kinga a další béčkové horory tu najdete požehnaně. Hlášek je tady plno, spousta originálních, nápaditých scén a jedna smrt je lepší než druhá. No a Meg v závěru... mlask. Málem 5*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre americkú horrorovú tvorbu z obdobia osemdesiatych rokov minulého storočia. Páčia sa mi všetky tie Nočné múry, Piatky trinásteho, Halloweeny, Návraty oživlých mŕtvol, Lesný duchovia, Votrelci, Crittersovia, Poltergeisti... No nie len tieto známe série, ale i mnohé iné sólo tituly sa mi hlboko vryli do pamäti a tak formovali môj filmový vkus. Jedným z takých filmov je i snímok o agresívnej plazme z vesmíru, ktorý sa volá "Sliz". Je to moja obľúbená, silne nostalgická, horrorová klasika. "The Blob" **** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nechutná a požíravá hmota z vesmíru útočí. Efekty a detaily jsou udělané dobře. Nesmyslné scény tu skoro vůbec nenajdete. Ve finále povedené, horor s větší špetkou reality. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Utěsněte okna i dveře!! Nabubřelej "Slizouno-želatin" se na nějakej čásek odklonil ze svý dráhy, aby si udělal zastávečku na naší skromný Matičce. Vybere si k tomu jedno z mnoha tuctových amerických měst, kde se nic převratnýho neděje...zatím. :-) Jenže nastane pěkná mela, když nevítanej celulitiďák začne polykat všechny, co se mu připletou pod jeho chuchvalcovitý tělo. Jen u místního "recyklo-mana", udělá nevím proč.. vyjímku a rozleptá mu jen dolní část těla, nejspíš mu ani tolik nevadí smradlavý nohy, jako spíš, že má místo mozku "plechovku piva".. A proto, udělejte si taky pohodičku u rosolovitě-žbrďoláckýho sci-fíčka. :)) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poctivá osmdesátková klasika. Už si ten film moc nepamatuju. Někdy ho asi budu muset znovu shlédnout, ale vzpomínám si, že ten Sliz a efekty s ním byli fakt pěkný a poctivě natočený...70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Chuck Russell a Frank Darabont poriadne upgradeovali pôvodný scenár a Chuck Russell na vrchole svojich režijných síl ukuchtil eňo ňuňo béčko ako sa na daný film s názvom Sliz patrý. I keď originál mám rád, šantenie tohto slizu medzi výborne napísanými a obsadenými postavami je radikálne efektnejšie a atmosferickejšie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušne pozerateľná hororová blbosť. Triky pôsobia solídne a aj keď podobných hororových blbostí vznikli tisícky, tento možno zaradiť k tomu lepšiemu. Mám horory rád, ale trochu iné. Strašidelné, tiesnivé, klaustrofobické, duchariny i krváky. Tu nemáme takmer nič z toho, ale predsa len sme v nejakom tom soft hororovom žánri. Druhý krát to už nepotrebujem vidieť, ale na slimáky a podobnú slizkú háveď si dám pozor. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný remake slabučkého sci - fi béčka so Stevom Mcqueenom od scenáristu Shawshanku a režiséra Masky. Sled skvelých scén ( kino vládne), filmových odkazov , prekvapiváho hit listu a skvelej béčkovej atmosféry s áčkovým rozpočtom. 8/10 Prečo som ja blbec celú mladosť tú VHS ku v požičovni obchádzal :( ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, oceňuju obrovskou originalitu materiálu. Triky jsou sice z dnešního pohledu spíše úsměvné, ale například jedna z prvních obětí Paul, jehož slizká fotka zdobí originální obal je perfektní. Na scénáři je hoooodně znát že se na měm podílel Frank Darabont, který se společně s režisérem Chuckem Russellem podepsal i pod, dle mého soudu, nejlepší díl Noční můry v Elm Street. Především charaktery postav a spousta scén jsou vybudovány perfektně. Postavy nemají zdaleka nic jistého, sliz zkrátka žere všechno. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Normální nebo dráždivý?" ,,Dráždivý..." I po letech stále film, na který se dá dobře dívat. Napínavý příběh, padouši, ohrožené městečko a mimozemská hmota, která je stále při chuti. Původní film z roku 1958 je dnes opravdu k pousmání, zaujme snad jen hlavním hrdinou v podání S.McQueena. Remake se ovšem neobvykle vydařil ( jako se například povedla Cronenbergova Moucha). Triky i dnes stále úžasné ( nojo, má stálá slabost pro mechanické efekty) mají na svědomí L.Conway, T.Gardner a Dream Quest Images. Chvílemi připomínají Carpenterovu Věc, hlavně když se objeví chapadýlka či sledujeme torzo zmítající se lapené oběti. Sama hmota není obyčejným slizem, ale připomíná surrealistické klubko vnitřností, které je nadáno neobvyklou rychlostí. Divák je vystaven řadě brutálních scén, kdy vtahnutí dospělého muže do vodovodního odpadu skrze malou kruhovou výpusť je jen jednou z nich. Zábavný film, který předkládá řadu osvědčených klišé, ale při tom nenudí... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Opravdu lituju toho, že jsem tohle neviděl jako malý, určitě bych si ho zařadil mezi mé oblíbené horory. Podobně jako Věc vyniká nechutnými scénami, které jsou na svou dobu výborné. Režisér Russell co také natočil Noční můru 3, měl i zde po ruce skvělé pracanty. Škoda že nenatočil více hororových filmů. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušný horor z prostredia malomestského zapadákova (to mám takmer vždy rád aj v komediálnejšom prevedení, viz. Chvenie), ktorý asi medzi must-see nezaradím, no vidieť ho nie je zasa tak úplne na škodu. Čistokrvné béčko, okorenené štipkou konšpiračného thrilleru a 5 minútovou scénou stručne kritizujúcou americké zdravotníctvo. Účel svätiaci prostriedky, celkom hutný slizák z vesmíru, pekná Shawnee, frajer Dillon a celkovo pohodové obsadenie, trocha napätia, pár skutočne mrazivých scén a je to. Hej, sem tam niečo pôsobí trošku smiešne, sem tam to nie je úplne ono, ale v rámci žánru a tématiky neochvejný post vysoko nad konkurenciou. Akurát nie je až tak veľmi vidno, že na tom robil aj Darabont - i keď stopy jeho rukopisu to má. 75% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na rok 1988 není Bloom vůbec špatný, ale na mě až moc umělý. Efekty nejsou moc dobré a akce jak z komedie. Rozhodně jsem se docela bavil. Bohužel viděno s českým dabingem a ten je namluvený strašně... 5/10 = 55% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by si Sliz v priebehu celej stopáže udržal vražedné tempo nekompromisných smrtí a lahodne sediacich hlášok, možno (vážne len možno) by hodnotenie skočilo aj na plný počet. Klasický príklad béčkového hororu, pri ktorom sa strieda brutality s napätím a občasným humorom - ten však (v tomto prípade na dobro veci) nedosahuje úrovne Braindead. Za dvojku Kevin&Shawnee posielam veľkú pusu. Muck! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Generálna prehliadka toho lepšieho čo môže horor 80. rokov ponúknuť. Predovšetkým sú to skvelé masky, 80-tková atmosféra, réžia, prirodzení herci a k tomu síce strelený ale o to viac pútavý príbeh (Darabont sa nezaprie), ktorý nenudí ani jednu minútku. Stále sa tu niečo deje, sliz stále niekoho naháňa alebo konzumuje a keď narastie do väčších rozmerov, tak príde aj na komédiu. Milovník starej dobrej hororovej školy si určite príde na svoje, ale nielen ten. 80/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny scény, ve kterých sliz někoho zabíjí, nemají chybu a je to strašná sranda. Ale vše ostatní je buď nuda k uzoufání nebo je to tak nelogické, až to bolí (už samotný závěr, kdy sliz zneškodní roztleskávačka - esence vší prostomyslnosti - na rozdíl od armády vědců, kteří ho doteď zkoumali, je donebevolající - to si jako nikdo z nich nevšiml, že sliz nemá rád chlad?). Film je navíc nesnesitelně prolezlý žánrovými klišé (byť nedokážu moc rozlišit, zda klišoidní byl už Sliz, nebo zda od něj všichni opisovali později), a tím pádem veskrze dokonale předvídatelný. Jako jednorázový výlet do starých dobrých osmdesátek to celkem funguje, ale víckrát to vidět určitě nemusím. ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama