Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem čekal víc. Na tomhle hororu nebylo vůbec nic, co by mě výrazně zaujalo. Kevin Dillon, bratr slavnějšího Matta Dillona, se také nějak nepředvedl. Podprůměrný horor z kategorie B, na kterém je hodně znát, že vznikl v roce 1988. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sám so svojim hodnotením nie som moc spokojný, ale tú štvrtú tam proste nedám. Prečo? Vlastne ani neviem. Keď sa to tak vezme, v rámci hororového sci-fi béčka je to vlastne úplná špička, a triky sú na výrazne lepšej úrovni, ako podobné filmy z tej doby. Príbeh klasický, so všetkými možnými klišé a Áno, medzi filmami s touto tématikou by Sliz kľudne mohol fungovať ako učebnica. Je tu všetko čo tu má byť (možno až na sprchovaciu scénu) a aj keď zrovna moc nevystraší, zaručene aspoň pobaví. No a na tom to u mňa asi stroskotalo. Na tie možnosti mi to proste neprišlo dostatočne zábavné. 65% PS: Síce iba na chvíľku, ale objaví sa tu aj (vtedy devätnásťročná) Erika Eleniak. Na moment to už vyzerá, že uvidíme aj kozy, ale nakoniec jej z tade vylezie sliz. Tomu ja hovorím horor. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z nejlepších osmdesátkových béček... Děj má spád, slušné herecké výkony, výborné hlášky, ale co dělá z filmu naprostou lahůdku, jsou dokonalé triky a gore efekty... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

remake sci-fi so steveom mcqueenom z 50-tych rokov (a zároveň druhý celovečerák chucka russella - po debutovej tretej nočnej more) dopadol očividne lepšie, než pôvodný film (nevidel som ho, no všetko tomu nasvedčuje); galaktická vraždiaca žuvačka so zabijáckou absorpčnou schopnosťou, ktorá v niektorých scénach vyzerá ako rozďavená vagína, v iných vám pripomenie gigantický prsník, valiaci sa na woodyho allena, je naozaj veľmi jednoduché, schematické, no zábavné a po efektovej stránke veľmi vydarené dielko s nadšenou réžiou, komornou no atmosférickou výpravou a béčkarskými vychytávkami od castingu až po scenáristické zvraty. i love eighties ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor každopádně děsivý je. Nápad udělat z vesmírného slizu nemilosrdného zabijáka je dokonalý. Chvíle, kdy sliz požíral své oběti neměl chybu. hrůza a napětí. to je správný horor. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Dokonale becko, ktere sve predchudce miluje tarantinovskou laskou a duslednosti, s inteligentnim scenarem (mj.Darabont) a nezmernou zabavnosti. Takhle vypada pocta lidi, kteri vyrustali na zanru do ktereho prispivaji. __ 4,5* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jedno se filmu nedá upřít, za celou dobu neztratil kouzlo, místy je to vtipné a pak zase dost nechutné. Kevin Dillon tady hraje rebela bez příčiny a přitom vypadá jak Kevin Bacon, když mu ospalé městečko zakázalo tancovat. Ale zpět k slizu, na tomhle šmejdu z vesmíru je fascinující to, s jakou rychlostí, zuřivostí a i s jistou inteligenci, likviduje vše živé co mu přijde do cesty. Napsal sem vše živé, ohhh to byl asi překlep, cením si toho že filmu neni brutálně zamordován žádný pes či kočka, vím, že by to byli jen masky a efekty, ale i tak absence tohle mi udělala radost. Ale jinak slizoun, je nenažraný a v kanálech to má špičkovou atmosféru. A to všechno v devadesáti pěti minutách, takže hned jak film začne, nesundá nohu z pedálu až do akčního finále. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Sliz! Zní to nechutně a komicky zároveň. Pokud čekáte hromádku slizu, která se plazí za místní kráskou, aby si na ní smlsla, tak jste na správné adrese. Pokud ovšem čekáte, že to bude komické, tak jste vedle. I když si tvůrci zvolili za hlavního záporaka opravdu podivného vetřelce, tak si z daného tématu nedělají srandu (Dobře, tak jen občas.) a film navíc není vůbec špatný, aby byl komický tak trochu jinou cestou. První polovina připomíná slet nesouvislých událostí, kdy sliz likviduje různé obyvatele malého městečka a kdy se občas objeví dobrý nápad (např. když titulní zabiják protáhne kuchaře odtokem umyvadla). Ovšem pak přichází druhá polovina, která je plná akce, kde pohýbají američtí vědci v bílých skafandrech, kdy se vojenský náklaďák vyhazuje do vzduchu ze spodu kanálem atd. Navíc jsou tyto akční scény skvěle natočené a občas (např. les) i vizuálně zajímavé. Triky pohybujícího se slizu i gore efekty si také zaslouží pochvalu a celý film si zaslouží 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Film s názvem Sliz... z roku 1988... prostě musíte mít na svém filmlistu, jinak nejste správní fajnšmekři. Pokud máte rádi tyhle snímky z období okolo vašeho narození (takže žádné ajfouny, prosím) a nebojíte se toho, že byste se mohli bát, směle do Slizu. Mně osobně se zamlouvalo pojetí a nálada filmu celkově, několik scén bylo vyloženě skvostných a za ten konec jsem chtěla popadnout ocelovou tyč a mlátit s ní do topení (jako nadšením, kdyby to někdo neto..), ale nemám doma ocelovou tyč. Asi bych si ji měla pořídit, kvůli dalším snímkům, člověk by měl být připraven. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som tento horor videl ako malý fagan na VHS , nemohol som zaspať a strašne som sa bál. Je naozaj zaujímavé pozrieť si tento film s odstupom nejakých 10 rokov:) Sliz je pre mňa určite jedným z najlepších "klasických" béčkových hororov ôsmej dekády a vôbec nevadí, že často krát sa namiesto zimomriaviek objaví úsmev na tvári:) Kto by odolal smrtonosnému slizu (nápad jak hovado!!!:)) priamo z vesmíru, ktorý ničí všetko živé v jednej americkej dedine??? Zvlášť keď na scenári spolupracoval tvorca takých filmov ako Vykúpenie z väznice Shawshank a Zelená Míla:) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Blop je skvělej sci-fi horor, vo tom žádná, ale... proč sliz? Ne vážně, představte si, jak producenti a scénáristé a další tihle henti sedí v tej jejich kanceláři, hážou do prostoru nápady a pak někdo vykřikne- Sliz! Sliz? Really? Arnie měl Predátora, Ripleyová měla Vetřelce a my budeme mít růžovej puding...? Ale svědku Jehonohy, div se, vono to funguje! Efekty parádní (Fakt béčko? A fakt rok 1988? Epic!), Kevin Dillon tam skáče na Triumphu (btw nejkrásnější motorka ever) a samozřejmě sliz... sliz, co láme lidi vejpůl a sliz, co při zmrazení krásně krystalizuje. Takhle nějak vznikají kultovky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Ihned poté, co jsem shlédl originální film z roku 1958, jsem se pustil do tohoto „vyhlášeného“ remaku (abych mohl srovnávat) a určitě toho nelituju. Ba spíš naopak, protože tahle novější verze je minimálně o třídu lepší. Prostě pravé poctivé osmdesátkové scifi hororové béčko. Duo Chuck Russell a Frank Darabont se na scénáři opravdu vyřádili a první jmenovaný si navíc obstojně vedl i coby režisér. Od úvodních minut jsem se zcela ponořil do této slizké leč úchvatné podívané, u které jsem se nenudil ani minutu. Rozkládající se těla, místy až bizarní situace, nadržení studenti, kupa mrtvol – pěkně namíchaný koktejl, který jsem hltal plnými doušky. Přesně tohle mám rád a když se k tomu přidala i řada humorných situací – hlášek, byl jsem nadmíru spokojený. Zvláště když jsem zjistil, co platí na sexy „plavčici“ Eriku Eleniak. Jen škoda, že už ten chlapec nevyzkoušel ty dráždivý šprcky. Ona scéna z auta patří k tomu nejlepšímu společně s ucpaným dřezem. Navíc oproti originálu je tu sliz využit mnohem více, gore scény domohly k „přitvrzení“, takže já nemůžu jinak, než že remake je o třídu lepší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé amarouny v akci. Klasický sci-fi horor osmdesátých let, na kterém jsme na základce hrozně ujížděli, videokazeta s x-tou kopií kolovala z ruky do ruky. Sliz se s tím nijak nemaže, láme těla vejpůl, rozkládá je, vtahuje lidi do umyvadla.... Úplně stejně jako před lety se mi to líbí i dneska. Jen jsem teď celej film přemýšlel, koho, že mi to Shawnee Smith připomíná, a když mi došlo, že to je herečka hrající Amandu ze Saw, nechtělo se mi tomu věřit, tyhle filmy od sebe dělí nějakých 17 let a Shawnee vůbec nezestárla.... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ľahko humorne ladený sci-fi horor, režírovaný "znovuoživiteľom" Nočnej mory v Elm Street Chuckom Russellom, o pohybujúcej sa záhadnej mase slizu, požierajúcej všetko živé. Čo sa vizuálnych efektov týka, je táto snímka na svoju dobu zvládnutá na jednotku. Dej je dynamický, hneď od začiatku sa niečo deje, film ani na okamih nenudí. Zábavné béčko, ktoré mnohí považujú za posledný zásadný horor zlatého obdobia 80tych rokov, s čím sa v podstate aj dá súhlasiť... ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama