Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný film který neměl chybu, prostředí herci samostatný příběh velice spokojený i se slizem který dobře požíral občany městečka. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Ukazkovej priklad hororovyho filmu 80´s, ktery si jednoduse zamiluju. Ta atmosfera byla od zacatku tak uzasna, az jsem neveril, ze si ji film muze udrzet po celou svou delku. Strach, sci-fi, vtip a zminena atmoska vidlackyho mestecka a jeho obyvatel. Naprosta parada, tohle proste muzu. [9/10 červen 2009] ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce hororového filmu z osmdesátých let. Na první pohled zde zaujmou slušné efekty, které i dnes dokáží ohromit svou vynalézavostí, ale s ničím jiným The Blob z dlouhé řady podobných hororů nevyčnívá. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kvalitná osemdesiatková zábava, v ktorej sa pracuje so známymi, 800x overenými proprietami zvoleného žánru, ale deje sa tak šikovne, skoro až sviežo a hlavne funkčne. Nečakané a nápadité úmrtia v úvode potešia nie menej, než "proti-systémové" finále, hlavné postavy sú vo svojom odhodlaní presvedčivé (fandíte im), epilóg možno očakávaný, ale taký tam skrátka patrí a je neodolateľne podaný (a zahraný). Fakt tomu niet čo vytknúť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Frank Darabont a Chuck Russell. Kamera : Mark Irwin. Hudba : Michael Hoenig. I jak remake, je to naprosto vydařené. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podprůměrnej béčkovej horor se strašně dlouuuuuhým rozjezdem a nezajímavými postavami. Triky slušné, námět vcelku zajímavý, ale provedení až na pár černohumorných vsuvek nezáživné. Růžové ektoplazma v Krotitelích duchů mě bavilo o poznání více. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

No to je gól. Růžový blivajz odjinud požírající lidi neuvěřitelně nechutným způsobem, se mi dost líbil. Ani bych nečekala, že Sliz bude tak prohláškovaný a až nečekaně akčí. Film by byl sám o sobě tak na ty čtyři, ale velký vliv měl samozřejmě i pan super hezoun Kevin Dillon. Takže neni o čem mluvit, za 5. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarený remake sci-fi filmu z roku 1958. Je okázalejší, a čo je najhlavnejšie nie je tak kŕčovitý ako pôvodný film. Vynikajúce triky a masky a sympatický teen herci vo filme, ktorý je jedným z mála výnimiek, keď je prerabávka o dosť kvalitnejšia ako originál. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Solídne hororové béčko 80tych rokov s výbornými trikmi a maskami rúcajúce Hollywoodske tabu vraždenia detí. K tomu narážka na Piatok 13teho, miestami solídne napätie. Akurát ten príbeh je strašne jednoduchý a Russell aj keď sa snaží, nemá výraznejší hororový rukopis. Navyše opäť raz ma dožral záver. Neznášam scény typu- v závere zlikvidujeme nadobro obludu a potom sa ukáže nejaký chytrák (dokonca pádre) ktorý záhadným spôsobom zachráni vzorku tej slizkej ohavy. To je snáď najväčšie klišé hororového žánru. Skrátka klasika že tvorcovia si nechali otvorené zadné dvierka pre prípadné pokračovania. 65% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZÁHRADNÝ MASAKER. KRVÁK. MUŽ V HOKEJOVEJ MASKE ROZREZÁVA ĽUDÍ. ŽIADEN STRACH, NIE JE TAM ŽIADEN SEX ANI NIČ ŠKAREDÉ." __ Robí blob, robí blob, hej robí blob, blob, blob... pospevoval som si ešte pred pozeraním upravenú verziu piesne z reklamy na žuvačky nimm2 soft a tešil som sa na poriadne slizkú zábavu. Napokon to nebolo zlé, ale mohlo to byť ešte lepšie. Okrem veľkorysému rozpočtu dopomáhajúceho ku kvalitnej trikovej zložke oceňujem miestami veľmi nápaditý strih vzájomne odlišných scén. Za obzvlášť vydarenú možno považovať najmä celú pasáž v kine s následným útekom v kanalizácii, ktorá okrem dobre vystihnutého napätia ponúka citáciu z vtedy aktuálnych Cameronových ,,Votrelcov". Skôr neochotne som prijal záležitosti týkajúce sa pôvodu Slizu; informácie o jeho účasti na likvidácii dinosaurov alebo ako zbrane proti sovietom sú zbytočne cez čiaru a pre príbeh prakticky nepotrebné. Scenár si tiež mohol dať záležať, aby jednotlivé pomerne efektné úmrtia nevyzneli až priveľmi repetatívnea neboli divákovi servírované tak akosi z povinnosti. Tradičné načrtnutie pokračovania sľubovalo zaujímavý posun v príbehu a je na škodu, že sa dosiaľ neuskutočnilo pre zarážajúci slabší divácky záujem vďačného a nepochybne atraktívneho projektu. (2440. hodnotenie, 212. komentár k filmu) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Poprve jsem to videl, kdyz mi bylo 6 (89 rok) na chate, divali se na to dospeli a ja s bratrankem pricumoval. To byla chyba, jeste tyden potom jsem byl z toho podelanej :D :D. Nedavno se mi to konecne podarilo sehnat a ja si tak mohl zavzpominat na sve detstvi. Je to dobrej horror, zadny nudny Bcko, na tu dobu fakt dobra podivana a dokonce i s vtipnymi momenty. Dneska by zrejme neobstal, ale na svou dobu mohl smele konkurovat jinym... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch opravdu lepších horrorů 80tých let...Jediná věc co tuhle technicky promakanou záležitost sráží na kolena je celková teenagerovská odlehčenost-jakoby se tvůrci báli,že film o růžové,pulsující a rostoucí hmotě neubrnkají jen na vážnou strunu(alá Věc)...Škoda já myslím,že by to ubrnkat šlo :D ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Příjemnej horor. Sice žádnej strach nebo dokonce hrůzu nečekejte, ale rozhodně to koukatelný je. Efekty mě moc potěšily, čekal jsem je mnohem horší na to, z jaké doby film je. Některý scény byly dokonce hodně slušný a pěkně udělaný... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady hrůzných filmů, které mě v dětství totálně sejmuly. Místo toho, abych se proháněl po lukách a lesích, tak jsem sjížděl po všech různých kámoších videotéku rodičů a nezřídka se vyloupla opravdová perla. Sliz ale patří mezi tu elitu, u které jsem měl opravdovou hrůzu v očích - takový ten nefalšovaný strach, který zatím dokázalo vyloudit jen pár snímků. I po více jak dvaceti letech jsem u některých scén nehybně seděl přikován ke gauči a v tu ránu se mi vybavily totálně stejné pocity, které jsem měl napoprvé. Scéna, jak sliz požírá v nemocnici mladíka, který se zkřiveným naleptaným obličejejm křičí ve strašlivé grimase, dokud se mu nezačne bortit lebka, mě naprosto paralyzovala i teď. Tenhle film je pochopitelně stará dobrá škola, žádný digitální shit, ale opravdovej analog a syrový, děs navozující efekty jsou totální masakr. Pokud je mezi vámi nějaký barbar, co tenhle hnus neviděl, tak silně doporučuju. Pro mě zásadní a nejen nostalgická srdcovka! ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Klasická béčková záležitost s hromadou triků a snad tunou slizu. Nikdy jsem neviděla sliz, který pohlcuje, vycucává a zároveň požírá člověka zevnitř. Fakt jsem jen valila bulvy na plátno a užívala si, jak se sliz šíří městem - kam přišel, tam zabíjel. A pak to finále u stoky! Jedna hvězda navíc pro ansámbl Festivalu otrlého diváka za jejich neotřelé nápady, jak zpestřit divákům projekci. Těším se na další ročník! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Má niečo na ruke, nejakú žeravinu!" Dvaja režiséri Chuck Russell a Frank Darabont, predovšetkým Darabont ktorý sa podielal na scenári, zremakovali Blob, ktorý predtým natočil Irvin S. Yeaworth Jr. Sliz, ktorý vás pritiahne, zhltne celého a nenechá ani vydýchnuť, ktorý sa plazí po meste a zväčšuje sa. "Niečo čo je vo vesmíru, dopadne na zem." "Ak je to nákaza, je to tá najväčšia potvora, akú som kedy videl." Hudbu, ktorú skomponoval Michael Hoenig ( The Gate 1987), je zásadne druhý najväčší bod, pre ktorý sa to oplatí pozrieť. Premňa nezabudnuťeľná scénka je v kine, kde sa sliz vyrúti na všetkých ľudí. PS: A na konci filmu je vynikajúca pesnička od skupiny Alien-Brave new love. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Béčkový science-fiction 80s horor o agresivním slizu, který se před ničím nezastaví. Příběh není vlastně nic zázračného, drží se zaběhnuté šablony, a že se snaží být béčkovým filmem dává zřetelně najevo. I když některé dialogy trhaly za uši, musím vzít v potaz, že jejich úroveň je úměrná době. Celkem se mi ale líbila nápaditost zabití jednotlivých postav a nejednou jsem se musel i pousmát. Ani samotný sliz nevypadal směšně a musím říct, že jde o celkem zdařilou řemeslnou práci s bezvadným hudebním doprovodem vystihující 80. léta. Možná, že kdybych viděl film dřív dal bych vyšší hodnocení, teď to taky mělo něco do sebe, ale stačí to jen na * * * ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Staré zlaté časy, kdy se amíci ještě nebáli ve filmu klidně sejmout děcko. Jediné, co mi tyto časy připomělo v poslední době bylo avp 2, jenž bylo rozhodně smysluplnější než první díl. ()

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama