Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Normální nebo dráždivý?" ,,Dráždivý..." I po letech stále film, na který se dá dobře dívat. Napínavý příběh, padouši, ohrožené městečko a mimozemská hmota, která je stále při chuti. Původní film z roku 1958 je dnes opravdu k pousmání, zaujme snad jen hlavním hrdinou v podání S.McQueena. Remake se ovšem neobvykle vydařil ( jako se například povedla Cronenbergova Moucha). Triky i dnes stále úžasné ( nojo, má stálá slabost pro mechanické efekty) mají na svědomí L.Conway, T.Gardner a Dream Quest Images. Chvílemi připomínají Carpenterovu Věc, hlavně když se objeví chapadýlka či sledujeme torzo zmítající se lapené oběti. Sama hmota není obyčejným slizem, ale připomíná surrealistické klubko vnitřností, které je nadáno neobvyklou rychlostí. Divák je vystaven řadě brutálních scén, kdy vtahnutí dospělého muže do vodovodního odpadu skrze malou kruhovou výpusť je jen jednou z nich. Zábavný film, který předkládá řadu osvědčených klišé, ale při tom nenudí... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Takový ten americký vědeckofiktivní horrrůůrek, průměrný film se stokrát obehranými klišé v zaběhaných šablonkách - a jen ten slizák tomu dává lehce šmrnc. A za všechno může NASA a CIA a USARMY a VOJPRŮMKOMPLEX jak jsme tomu tenkrát říkali a jsou osmdesátky a to je asi tak všechno... . . . Nelogičnosti v ději, nesmyslné chování hrdinů v ohrožení, nějaké ty efekty a výbuchy... Prostě kdo má rád tenhle typ filmů, ten se pobaví a ví a já tyhle filmy docela i rád tak trochu poťouchle mám, protože mě prostě jenom pobaví a víc nic. I když ten konec - s šíleným reverendem... :-)) No, přidejme si k výše zmiňovaným SLIZOTVŮRCŮM ještě ty, co myslí že mají BOHA pevně v rukou... ;-P Halelujah... - - - P.S. ...a dávejte si pánové i dámy raděj pozor, čím že si to natíráte hlavy, rosolovatí prý po tom TO cosi v nich... :-) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, oceňuju obrovskou originalitu materiálu. Triky jsou sice z dnešního pohledu spíše úsměvné, ale například jedna z prvních obětí Paul, jehož slizká fotka zdobí originální obal je perfektní. Na scénáři je hoooodně znát že se na měm podílel Frank Darabont, který se společně s režisérem Chuckem Russellem podepsal i pod, dle mého soudu, nejlepší díl Noční můry v Elm Street. Především charaktery postav a spousta scén jsou vybudovány perfektně. Postavy nemají zdaleka nic jistého, sliz zkrátka žere všechno. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama