Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do odlehlé horské vesnice přijíždí záhadná šlechtična, která tvrdí, že jeden z pěti mladých lidí je reinkarnací starověké moci, která kdysi zničila svět – a udělá to znovu, pokud nedokáže zjistit, kdo z nich to je. Ale všichni mají méně času, než si myslí. (Prime Video)

Recenze (20)

Ingtar2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na spracovanie Wheel of Time som sa tešil odkedy som prvý krát otvoril The Eye of the World. Skoro tri roky som ako škôlkar rozmýšľal, s čím na mňa Rafe Judkins vyrukuje. A sklamal? Ako čitateľ a obrovský fanúšik predlohy musím vnímať seriál nie ako sfilmovanie ale ďalšie otáčanie Kola Času, ktoré nemá s knihou nič spoločné okrem základnej dejovej linky. Mnoho vecí nedáva zmysel a hlavne táto epizóda je príliš rýchla na to, aby všetko poriadne vysvetlila, čiže Rafeov pôvodný plán s 10 epizódami a dvojhodinovým pilotom by bol určite lepší. Zmenený prológ epizódy nie je nič moc, namiesto ILYEENAAA (Starý dobrý Billy Zane) sme dostali len generic obliekačku. Na druhú stranu vidieť Nynaeve ako Yeetuje Egwene dolu útesom je pre nás, čitateľov znalých Salidaru obrovské potešenie a takto by mohlo dievča končiť každú epizódu. Luxusný Bel Tin a Padan Fain k tomu, k masakru mi chýba už len Narg (Narg no hurt, Narg put sword down). Objektívne je pilot za 3 hviezdy, ale za Moirainin príhovor pred titulkami dávam hviezdy 4. Pre tých ktorý nevedia, toto sú slová ktorými sa začína každá kniha tohoto fantasy eposu. The Wheel of Time turns and ages come and pass, leaving memories that become legends... 75%, 4*. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem přežil první díl...ale to byla neskutečná slátanina. Hromady nezajímavých postav, příšerná Pike v jedné z hlavních rolí...je toho hodně. Ono asi těžko natočit něco kloudného, když hlavním cílem je, aby to bylo genderově a etnicky korektní...to pak nějak nezbývá čas na scénář a vlastně ani na logiku. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvaceti minutách se mi hlavou honilo, že se z obsazování nesympatických lidí stává trend, ale hlavně, že už se mi středověkimitující fantasy začínají trochu přejídat. Zvlášť když jsou vystavěná na patetických a dutých proslovech, kde se postavy titulují funkcemi jako Moudrá, nebo Strážce. Přitom to jde i jinak. Co je pro tento žánr lepší, než stvořit nový svět...něco originálního? (Jeho temné esence, Světlo a stíny, Chlapec s parožím...) Navíc na mě ta kolorovaná krajina působila velmi lacině. Prostě první dojem nic moc. Naštěstí po druhé polovině epizody mohu konstatovat, že potenciál tento seriál určitě má. Tvůrci nic nepodcenili a vybalili na diváky něco, co většinou bývá spíš vrcholem řady. Potvory vypadají moc zdařile a nechávají zapomenout na mizerné hrátky s digikrajinou. A co se týče děje...tam zatím nemá smysl předbíhat, ale trochu to evokuje Společenstvo prstenů...parta lidí se vypraví někam, aby doručili něco, někoho...a zhatili plány Zlu. Po cestě se jim samozřejmě budou dít Věci. Nemám s tím problém, důležité bude jaké dialogy Judkins sesmolil, resp. nejen jestli je z čeho vařit, ale hlavně aby to mělo šmrnc a bylo to aspoň trochu chytré. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Moc dlouho mi chyběly podobné junk počiny typu Eragon (ovšem v poněkud kvalitnějším provedení) a tady jsem se toho doufejme konečně dočkala. Mám své teorie, kam se to celé posune, a i když jsem u některých hereckých výkonů trochu kroutila hlavou, první díl si udržel své tempo a ani na chvíli jsem se nenudila. Tak uvidíme, kam se the Wheel of Time začne dále otáčet. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem opatrný. Jde vidět, že si seriál tak trošku hraje na Pána prstenů, ale to mi ani tak nevadí. Vadí mi opět casting - nesympatičtí herci a samozřejmě to musí odpovídat dnešnímu trendu. Takže se nemůžeme divit, že běloch má dceru Indku a černoch se zamiluje do bělošky a eskymák do indiána a já nevím co ještě. Přijde mi to už fakt trapný a na sílu tlačený. Ve výsledku máte vesnici, kde žije taková různorodá směska a fakt to působí dost divně. Líbí se mi, když mají jednotlivé rasy ve filmech své vlastní zařazení a důraz - nějaký smysl. Souboje byly ok, ale kněžka dělala občas takové ty pohyby, které dělá moje dcera když kouzlí. Nic efektivního a spíš to mělo punc béčkového filmu. Uvidíme no... zatím na další díl moc natěšený nejsem. ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama