Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do odlehlé horské vesnice přijíždí záhadná šlechtična, která tvrdí, že jeden z pěti mladých lidí je reinkarnací starověké moci, která kdysi zničila svět – a udělá to znovu, pokud nedokáže zjistit, kdo z nich to je. Ale všichni mají méně času, než si myslí. (Prime Video)

Recenze (20)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že mě lákalo nejdřív si koupit knihu, avšak předtím jsem se rozhodla, že si jako první pustím seriál a až poté se rozmyslím, jestli to stojí za investici. Začátek každého seriálu má vtáhnout diváka do děje, zaujmout ho něčím, co udrží jeho pozornost až do samotného konce. Musím říct, že mě zatím seriál nijak neoslnil. Připadá mi to jako fantasy pohádka, která se snaží hrát na epické veledílo ale trochu marně. V rámci příběhu se mísí různé prvky, které zatím nedávají moc smysl. Nicméně brzo soudit přeci jen je tohle teprve první díl. Postavy jsou opět divně barevně vykreslené a žádná z nich zatím nepřilákala mou pozornost. Seriál se pravděpodobně snaží konkurovat Hře o trůny, ale spíš mi připadá, že kombinuje prvky Eragona, Pána prstenů a Narnie, což není úplně šťastné. Navíc velmi bídně. Celé mi to také neskutečně smrdí opět nějakou feministickou propagandou, ve které se autor očividně vyžíval a scénáristé se toho chytli jak jinak. Logika děje také není úplně na výši. Kupa vesničanů masakruje…co že to vlastně bylo zač? No z téhle stránky zatím bída. Stejně je to i s hereckými výkony a celé mi to tak nějak zavání velmi malým rozpočtem. Když se na to budu dívat s nadhledem a skrz přivřené oči, na ty slabší tři kousky to zatím může být. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem opatrný. Jde vidět, že si seriál tak trošku hraje na Pána prstenů, ale to mi ani tak nevadí. Vadí mi opět casting - nesympatičtí herci a samozřejmě to musí odpovídat dnešnímu trendu. Takže se nemůžeme divit, že běloch má dceru Indku a černoch se zamiluje do bělošky a eskymák do indiána a já nevím co ještě. Přijde mi to už fakt trapný a na sílu tlačený. Ve výsledku máte vesnici, kde žije taková různorodá směska a fakt to působí dost divně. Líbí se mi, když mají jednotlivé rasy ve filmech své vlastní zařazení a důraz - nějaký smysl. Souboje byly ok, ale kněžka dělala občas takové ty pohyby, které dělá moje dcera když kouzlí. Nic efektivního a spíš to mělo punc béčkového filmu. Uvidíme no... zatím na další díl moc natěšený nejsem. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spracovanie kolosálneho Kola Času sa od začiatku javilo ako obrovská výzva, predsa len ide o rozsiahly fantasktní svet s bohatou mytológiou, ktorá v sebe spája mnohé náboženské a metafyzické koncepty. Ako názov The Wheel of Time už napovedá, predovšetkým sa jedná o cyklickú povahu času. Je to dosť zjavné aj z premisy, ktorá hovorí o Drakovi znovuzrodenia, čiže o reinkarnácia legendárneho hrdinu Telamona. Príbeh sa sústredí na Moiraine, členku Aes Sedai, ktorá vládne elementárnym silám. Na cestách ju sprevádza jej verný strážca Lan Mandragoran. Žiaľ, čo musím seriálu vytknúť je skutočnosť, že tvorcovia nenechali Jordanov svet ani poriadne dýchať, žiť si vlastným životom. Podľa mňa je to prevedenie strašne narýchlo spravené a hodilo by sa tomu dlhšia exhibícia. Hudba je však čarovná, rovnako ako strhujúce zábery nádhernej krajinky, i keď trochu umelo kolorizovanej. Efekty tiež nie sú úplne bezchybné. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvaceti minutách se mi hlavou honilo, že se z obsazování nesympatických lidí stává trend, ale hlavně, že už se mi středověkimitující fantasy začínají trochu přejídat. Zvlášť když jsou vystavěná na patetických a dutých proslovech, kde se postavy titulují funkcemi jako Moudrá, nebo Strážce. Přitom to jde i jinak. Co je pro tento žánr lepší, než stvořit nový svět...něco originálního? (Jeho temné esence, Světlo a stíny, Chlapec s parožím...) Navíc na mě ta kolorovaná krajina působila velmi lacině. Prostě první dojem nic moc. Naštěstí po druhé polovině epizody mohu konstatovat, že potenciál tento seriál určitě má. Tvůrci nic nepodcenili a vybalili na diváky něco, co většinou bývá spíš vrcholem řady. Potvory vypadají moc zdařile a nechávají zapomenout na mizerné hrátky s digikrajinou. A co se týče děje...tam zatím nemá smysl předbíhat, ale trochu to evokuje Společenstvo prstenů...parta lidí se vypraví někam, aby doručili něco, někoho...a zhatili plány Zlu. Po cestě se jim samozřejmě budou dít Věci. Nemám s tím problém, důležité bude jaké dialogy Judkins sesmolil, resp. nejen jestli je z čeho vařit, ale hlavně aby to mělo šmrnc a bylo to aspoň trochu chytré. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem jsem hodně spokojený. Velmi mě potěšil jednak casting - herce považuji za dobré vybrané, nepřišlo mi, že by zbytečně přehrávání nebo že by byli neslaní nemastní. Další věc, která mě nadchla, je hustě zpracované intro, které mě docela naladil na sledování dalších dílů. Nesmím opomenout ani pěknou přírodu, z velké části českou, což vnímám jako ohromné plus. Scénáristicky povedené, nejsou zde žádné prodlevy ani scény uměle vyhnané do extrémů. ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama