Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do odlehlé horské vesnice přijíždí záhadná šlechtična, která tvrdí, že jeden z pěti mladých lidí je reinkarnací starověké moci, která kdysi zničila svět – a udělá to znovu, pokud nedokáže zjistit, kdo z nich to je. Ale všichni mají méně času, než si myslí. (Prime Video)

Recenze (20)

Ingtar2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na spracovanie Wheel of Time som sa tešil odkedy som prvý krát otvoril The Eye of the World. Skoro tri roky som ako škôlkar rozmýšľal, s čím na mňa Rafe Judkins vyrukuje. A sklamal? Ako čitateľ a obrovský fanúšik predlohy musím vnímať seriál nie ako sfilmovanie ale ďalšie otáčanie Kola Času, ktoré nemá s knihou nič spoločné okrem základnej dejovej linky. Mnoho vecí nedáva zmysel a hlavne táto epizóda je príliš rýchla na to, aby všetko poriadne vysvetlila, čiže Rafeov pôvodný plán s 10 epizódami a dvojhodinovým pilotom by bol určite lepší. Zmenený prológ epizódy nie je nič moc, namiesto ILYEENAAA (Starý dobrý Billy Zane) sme dostali len generic obliekačku. Na druhú stranu vidieť Nynaeve ako Yeetuje Egwene dolu útesom je pre nás, čitateľov znalých Salidaru obrovské potešenie a takto by mohlo dievča končiť každú epizódu. Luxusný Bel Tin a Padan Fain k tomu, k masakru mi chýba už len Narg (Narg no hurt, Narg put sword down). Objektívne je pilot za 3 hviezdy, ale za Moirainin príhovor pred titulkami dávam hviezdy 4. Pre tých ktorý nevedia, toto sú slová ktorými sa začína každá kniha tohoto fantasy eposu. The Wheel of Time turns and ages come and pass, leaving memories that become legends... 75%, 4*. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že mě lákalo nejdřív si koupit knihu, avšak předtím jsem se rozhodla, že si jako první pustím seriál a až poté se rozmyslím, jestli to stojí za investici. Začátek každého seriálu má vtáhnout diváka do děje, zaujmout ho něčím, co udrží jeho pozornost až do samotného konce. Musím říct, že mě zatím seriál nijak neoslnil. Připadá mi to jako fantasy pohádka, která se snaží hrát na epické veledílo ale trochu marně. V rámci příběhu se mísí různé prvky, které zatím nedávají moc smysl. Nicméně brzo soudit přeci jen je tohle teprve první díl. Postavy jsou opět divně barevně vykreslené a žádná z nich zatím nepřilákala mou pozornost. Seriál se pravděpodobně snaží konkurovat Hře o trůny, ale spíš mi připadá, že kombinuje prvky Eragona, Pána prstenů a Narnie, což není úplně šťastné. Navíc velmi bídně. Celé mi to také neskutečně smrdí opět nějakou feministickou propagandou, ve které se autor očividně vyžíval a scénáristé se toho chytli jak jinak. Logika děje také není úplně na výši. Kupa vesničanů masakruje…co že to vlastně bylo zač? No z téhle stránky zatím bída. Stejně je to i s hereckými výkony a celé mi to tak nějak zavání velmi malým rozpočtem. Když se na to budu dívat s nadhledem a skrz přivřené oči, na ty slabší tři kousky to zatím může být. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čas k opatrnému optimismu? Možná. Z prvního dílu je hodně cítit, že je Kolo času fantasy seriálem. Rozpočet musí vystačit na 8 epizod a možnosti práce s vizuálem (a tudíž i režií) nejsou tak velké jako u běžných vysoko rozpočtových filmů. I přesto je minimálně „Leavetaking" slušným úvodem do série. Někomu totiž došlo, že ne všechno se dá řešit pomocí CGI. Někdy je třeba sáhnout i k něčemu praktickému. Ano, když dojde na magii, jiná cesta prostě není (taky je tam ta nízká televizní kvalita hodně znát), ale například trolloci jsou po delší době stvořeními, které ve fantasy projektu budí opravdový strach a respekt. Zároveň však musím zmínit, že herečka Egwain mi moc nesedí a souboje jsou občas děsně nepřehledné. Na druhou stranu je tu spousta skvělých momentů, kdy si řeknete: „Jo, takhle by to šlo!". Snaha o vytvoření silné přírodní kulisy zatím až na výjimky funguje a soundtrack si bere inspiraci z herního Zaklínače, takže základ je slušný. Zatím dám tu čtyřku. Když dám dnes více, příště můžu zase něco málo ubrat. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Moc dlouho mi chyběly podobné junk počiny typu Eragon (ovšem v poněkud kvalitnějším provedení) a tady jsem se toho doufejme konečně dočkala. Mám své teorie, kam se to celé posune, a i když jsem u některých hereckých výkonů trochu kroutila hlavou, první díl si udržel své tempo a ani na chvíli jsem se nenudila. Tak uvidíme, kam se the Wheel of Time začne dále otáčet. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Idea pripomína The Legend of the Seeker, tiež magický svet, kde prvý krát vďaka predstavenej magického rádu stretávame možného vyvoleného, ktorého ale hľadá aj zlo. V porovnání títo by sa asi chceli brať serióznejšie. Lenže Seeker nás vtiahol do akčnejšieho deja hneď od začiatku, tu to začalo nie úplne zvládnutým slovným intro.  Seeker mal extrémne príťažlivé ústredné duo (časom trio atp.), tunajšia štvorica nie že by nebola príťažlivá, ale nevedia s tým pracovať, kombinácia ich hereckých schopností a na rozpočet a filmografiu prekvapivo amatérskej réžie im nesvedčí. Sú to tuctové postavy, ktorých ďalší osud je mi dosť voľný. Nemala som vysoké očakávania a tak nie som sklamaná, e2 si určite pozriem, ako sa im podarilo podchytit nepilot... ale nie som si istá, či dojde aj na e3. ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama