Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do odlehlé horské vesnice přijíždí záhadná šlechtična, která tvrdí, že jeden z pěti mladých lidí je reinkarnací starověké moci, která kdysi zničila svět – a udělá to znovu, pokud nedokáže zjistit, kdo z nich to je. Ale všichni mají méně času, než si myslí. (Prime Video)

Recenze (20)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Idea pripomína The Legend of the Seeker, tiež magický svet, kde prvý krát vďaka predstavenej magického rádu stretávame možného vyvoleného, ktorého ale hľadá aj zlo. V porovnání títo by sa asi chceli brať serióznejšie. Lenže Seeker nás vtiahol do akčnejšieho deja hneď od začiatku, tu to začalo nie úplne zvládnutým slovným intro.  Seeker mal extrémne príťažlivé ústredné duo (časom trio atp.), tunajšia štvorica nie že by nebola príťažlivá, ale nevedia s tým pracovať, kombinácia ich hereckých schopností a na rozpočet a filmografiu prekvapivo amatérskej réžie im nesvedčí. Sú to tuctové postavy, ktorých ďalší osud je mi dosť voľný. Nemala som vysoké očakávania a tak nie som sklamaná, e2 si určite pozriem, ako sa im podarilo podchytit nepilot... ale nie som si istá, či dojde aj na e3. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čas k opatrnému optimismu? Možná. Z prvního dílu je hodně cítit, že je Kolo času fantasy seriálem. Rozpočet musí vystačit na 8 epizod a možnosti práce s vizuálem (a tudíž i režií) nejsou tak velké jako u běžných vysoko rozpočtových filmů. I přesto je minimálně „Leavetaking" slušným úvodem do série. Někomu totiž došlo, že ne všechno se dá řešit pomocí CGI. Někdy je třeba sáhnout i k něčemu praktickému. Ano, když dojde na magii, jiná cesta prostě není (taky je tam ta nízká televizní kvalita hodně znát), ale například trolloci jsou po delší době stvořeními, které ve fantasy projektu budí opravdový strach a respekt. Zároveň však musím zmínit, že herečka Egwain mi moc nesedí a souboje jsou občas děsně nepřehledné. Na druhou stranu je tu spousta skvělých momentů, kdy si řeknete: „Jo, takhle by to šlo!". Snaha o vytvoření silné přírodní kulisy zatím až na výjimky funguje a soundtrack si bere inspiraci z herního Zaklínače, takže základ je slušný. Zatím dám tu čtyřku. Když dám dnes více, příště můžu zase něco málo ubrat. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvaceti minutách se mi hlavou honilo, že se z obsazování nesympatických lidí stává trend, ale hlavně, že už se mi středověkimitující fantasy začínají trochu přejídat. Zvlášť když jsou vystavěná na patetických a dutých proslovech, kde se postavy titulují funkcemi jako Moudrá, nebo Strážce. Přitom to jde i jinak. Co je pro tento žánr lepší, než stvořit nový svět...něco originálního? (Jeho temné esence, Světlo a stíny, Chlapec s parožím...) Navíc na mě ta kolorovaná krajina působila velmi lacině. Prostě první dojem nic moc. Naštěstí po druhé polovině epizody mohu konstatovat, že potenciál tento seriál určitě má. Tvůrci nic nepodcenili a vybalili na diváky něco, co většinou bývá spíš vrcholem řady. Potvory vypadají moc zdařile a nechávají zapomenout na mizerné hrátky s digikrajinou. A co se týče děje...tam zatím nemá smysl předbíhat, ale trochu to evokuje Společenstvo prstenů...parta lidí se vypraví někam, aby doručili něco, někoho...a zhatili plány Zlu. Po cestě se jim samozřejmě budou dít Věci. Nemám s tím problém, důležité bude jaké dialogy Judkins sesmolil, resp. nejen jestli je z čeho vařit, ale hlavně aby to mělo šmrnc a bylo to aspoň trochu chytré. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spracovanie kolosálneho Kola Času sa od začiatku javilo ako obrovská výzva, predsa len ide o rozsiahly fantasktní svet s bohatou mytológiou, ktorá v sebe spája mnohé náboženské a metafyzické koncepty. Ako názov The Wheel of Time už napovedá, predovšetkým sa jedná o cyklickú povahu času. Je to dosť zjavné aj z premisy, ktorá hovorí o Drakovi znovuzrodenia, čiže o reinkarnácia legendárneho hrdinu Telamona. Príbeh sa sústredí na Moiraine, členku Aes Sedai, ktorá vládne elementárnym silám. Na cestách ju sprevádza jej verný strážca Lan Mandragoran. Žiaľ, čo musím seriálu vytknúť je skutočnosť, že tvorcovia nenechali Jordanov svet ani poriadne dýchať, žiť si vlastným životom. Podľa mňa je to prevedenie strašne narýchlo spravené a hodilo by sa tomu dlhšia exhibícia. Hudba je však čarovná, rovnako ako strhujúce zábery nádhernej krajinky, i keď trochu umelo kolorizovanej. Efekty tiež nie sú úplne bezchybné. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že mě lákalo nejdřív si koupit knihu, avšak předtím jsem se rozhodla, že si jako první pustím seriál a až poté se rozmyslím, jestli to stojí za investici. Začátek každého seriálu má vtáhnout diváka do děje, zaujmout ho něčím, co udrží jeho pozornost až do samotného konce. Musím říct, že mě zatím seriál nijak neoslnil. Připadá mi to jako fantasy pohádka, která se snaží hrát na epické veledílo ale trochu marně. V rámci příběhu se mísí různé prvky, které zatím nedávají moc smysl. Nicméně brzo soudit přeci jen je tohle teprve první díl. Postavy jsou opět divně barevně vykreslené a žádná z nich zatím nepřilákala mou pozornost. Seriál se pravděpodobně snaží konkurovat Hře o trůny, ale spíš mi připadá, že kombinuje prvky Eragona, Pána prstenů a Narnie, což není úplně šťastné. Navíc velmi bídně. Celé mi to také neskutečně smrdí opět nějakou feministickou propagandou, ve které se autor očividně vyžíval a scénáristé se toho chytli jak jinak. Logika děje také není úplně na výši. Kupa vesničanů masakruje…co že to vlastně bylo zač? No z téhle stránky zatím bída. Stejně je to i s hereckými výkony a celé mi to tak nějak zavání velmi malým rozpočtem. Když se na to budu dívat s nadhledem a skrz přivřené oči, na ty slabší tři kousky to zatím může být. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na spracovanie Wheel of Time som sa tešil odkedy som prvý krát otvoril The Eye of the World. Skoro tri roky som ako škôlkar rozmýšľal, s čím na mňa Rafe Judkins vyrukuje. A sklamal? Ako čitateľ a obrovský fanúšik predlohy musím vnímať seriál nie ako sfilmovanie ale ďalšie otáčanie Kola Času, ktoré nemá s knihou nič spoločné okrem základnej dejovej linky. Mnoho vecí nedáva zmysel a hlavne táto epizóda je príliš rýchla na to, aby všetko poriadne vysvetlila, čiže Rafeov pôvodný plán s 10 epizódami a dvojhodinovým pilotom by bol určite lepší. Zmenený prológ epizódy nie je nič moc, namiesto ILYEENAAA (Starý dobrý Billy Zane) sme dostali len generic obliekačku. Na druhú stranu vidieť Nynaeve ako Yeetuje Egwene dolu útesom je pre nás, čitateľov znalých Salidaru obrovské potešenie a takto by mohlo dievča končiť každú epizódu. Luxusný Bel Tin a Padan Fain k tomu, k masakru mi chýba už len Narg (Narg no hurt, Narg put sword down). Objektívne je pilot za 3 hviezdy, ale za Moirainin príhovor pred titulkami dávam hviezdy 4. Pre tých ktorý nevedia, toto sú slová ktorými sa začína každá kniha tohoto fantasy eposu. The Wheel of Time turns and ages come and pass, leaving memories that become legends... 75%, 4*. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolo času prvním dílem zaujalo více než Pán prstenů Made in Amazon. Klasický příběh, kde proti sobě stojí světlo a temnota.... Potvory jsou dobře udělané a celkově to vypadá na dobrou fantasy.... Což se o Prstenech moci nedá říct... ()

Silhouette 

všechny recenze uživatele

Ve spojení s informací, že si Bezos přál, aby Amazon natočil soupeře Hry o trůny, se jedná o vynikající komedii. Ne, vážně, tahle informace mě dostává do kolen, protože Kolo času je naprosto zoufalý, nudný, levný televizní béčko bez špetky atmosféry nebo napětí. Trochu dražší Xena. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Moc dlouho mi chyběly podobné junk počiny typu Eragon (ovšem v poněkud kvalitnějším provedení) a tady jsem se toho doufejme konečně dočkala. Mám své teorie, kam se to celé posune, a i když jsem u některých hereckých výkonů trochu kroutila hlavou, první díl si udržel své tempo a ani na chvíli jsem se nenudila. Tak uvidíme, kam se the Wheel of Time začne dále otáčet. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem jsem hodně spokojený. Velmi mě potěšil jednak casting - herce považuji za dobré vybrané, nepřišlo mi, že by zbytečně přehrávání nebo že by byli neslaní nemastní. Další věc, která mě nadchla, je hustě zpracované intro, které mě docela naladil na sledování dalších dílů. Nesmím opomenout ani pěknou přírodu, z velké části českou, což vnímám jako ohromné plus. Scénáristicky povedené, nejsou zde žádné prodlevy ani scény uměle vyhnané do extrémů. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem opatrný. Jde vidět, že si seriál tak trošku hraje na Pána prstenů, ale to mi ani tak nevadí. Vadí mi opět casting - nesympatičtí herci a samozřejmě to musí odpovídat dnešnímu trendu. Takže se nemůžeme divit, že běloch má dceru Indku a černoch se zamiluje do bělošky a eskymák do indiána a já nevím co ještě. Přijde mi to už fakt trapný a na sílu tlačený. Ve výsledku máte vesnici, kde žije taková různorodá směska a fakt to působí dost divně. Líbí se mi, když mají jednotlivé rasy ve filmech své vlastní zařazení a důraz - nějaký smysl. Souboje byly ok, ale kněžka dělala občas takové ty pohyby, které dělá moje dcera když kouzlí. Nic efektivního a spíš to mělo punc béčkového filmu. Uvidíme no... zatím na další díl moc natěšený nejsem. ()

Dirterdra 

všechny recenze uživatele

Old school vyprávěná fantasy, které evidentně Amazon dal až druhou prioritu po LOTR projektu. I přes budgetové podvyživení přináší poctivé vyprávění a velmi dobrý závěrečný akční setpiece. Potenciál na sleeper hit je obrovský. ()

Davidaxik 

všechny recenze uživatele

Hudba. Vizuál. Efekty. Boj.  Nesporné plusy. Co je mínus, je velice podivně natahovaný začátek, který prostě člověka, co o tom neví nic a jen zkouší, prostě nezatáhne. Ale já,... Hm, celkem se těším na další díl. Vypadá to dobře. Poslouchá se to dobře. Tak jsem zvědav zda se to zlepší či nikoliv. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem přežil první díl...ale to byla neskutečná slátanina. Hromady nezajímavých postav, příšerná Pike v jedné z hlavních rolí...je toho hodně. Ono asi těžko natočit něco kloudného, když hlavním cílem je, aby to bylo genderově a etnicky korektní...to pak nějak nezbývá čas na scénář a vlastně ani na logiku. ()

mrShot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knizna predloha dokonale (aj vyberom postav a ich ras) nasledovana - egwene, nynaeve, perrin, jedine matt zatial neviem preco nevyzera viac ako vsetci z two rivers okrem randa. Ale ten jeho ksicht bude super vyzerat ked sa dostanu na 3. knizku. Moraine a Lan vysli zo stran kniziek co mam v kniznici (tu nie je o com, neporovnateľne je vidno, ze režiséri maju radi predlohu - co sa o witcherovi neda povedat) parada ()

peppe 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale bída bídoucí. Je vidět málo peněz, ani hlavní Pike to nezvládá a to nehovořím o ostatních, to je děs, snad i Troška by to zvládnul s nehercema líp. Nesednul tam ani jeden, to nemluvím o tom, že se tam vystřídali všechny národnosti, včetně cikánů - nevídané na fantasy. Jedno a dost a never more! ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka je naprosto nudná a když už jsme to chtěli vypnout. Najednou akce a musím říct, že fakt hezky udělaná. Jenže to jsem ještě nevěděl, že tady to je poslední velká akce, co na tom filmu je hezká. Sice na konci 1 série je taky akce, ale to je spíš hodně odfláklé. ()

OsahuKimina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2/10 Tento seriál mi byl doporučen od zhrzeného fanouška předlohy Witchera. Prý je Kolo Času lepší než v podobný čas vydaná druhá série Zaklínače. Sám jsem těm řečem nevěřil a moje pocity po shlednutí prvního dílu to zatím nezměnilo. Uvidí se co přinesou další díly první série. Ale vzhledem k informaci, že Bezos tento seriál označil jako odpověd Amazonu na Hru o Trůny nebo Zaklínače. A také vzhledem k tomu, že pilotní díl by měl být díl, který rozhoduje o vtáhnutí diváka do série musím napsat, že tohle zatím působí jako nová série Xeny a neměl bych vůbec žádný problém s tím, že bych to dál už nesledoval. A to vynechávám pocity z CGI nebo pocitu z pravděpodobného malého rozpočtu, který musí vystačit na celých 8 dílů. Co mě nejvíc zarazilo je casting. Vy chcete úspěšnou Fantasy ságu přenést na obrazovky a do hlavní postavy obsadíte Rosamundu Pike? Tak to hodně štěstí.. Herečka je to sice náramně výborná, ale takový seriál potřebuje jiný typ herce a Rusamnda mi nepřijde na takový to druh seriálu vhodná volba. Zbytek obsazení zatím působí naprosto nezajímavě a i dost nesympaticky, pochopitelně v tradici dnešních měřítek etnicity Hollywoodu. Kdyby se divák měl rozhodnout podle pilotního dílu. Už bych to dál nesledoval.... ()

Reklama

Reklama