Reklama

Reklama

Kolo času

(seriál)
  • USA The Wheel of Time
Trailer 1
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 54–69 min)

Tvůrci:

Rafe Judkins

Předloha:

Robert Jordan (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Michael McElhatton, Zoe Robins, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do městečka Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak... ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. (Prime Video)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
3 AM Code

3 AM Code (hodnocení, recenze)

Ten poslední díl druhý série byl dost neukočírovanej. Zvládnout setkání několika dějových linií a logistiku bitvy odehrávající se na několika místech prostě scénáristi nezvládli zdaleka tak dobře, jako předchozí samostatné epizody. Linie některých postav tak působily v závěru dost do počtu - třeba Nina a Elaine.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Druhá séria fantastická. Neviem ani moc čo dodať; jasne su tu veci ktoré by som spravil inak, ale určite ide o najlepší ongoing fantasy seriál.

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

🥰

Rotten Tomatoes has always been an embarrassment to the profession; the certified critic designation, the equivalent of a participation trophy; the grading format, a total sham! It weaponizes the illusion of “diverse voices” against basic standards of good criticism. Burn it!

.

A PR firm has been manipulating the Rotten Tomato scores of movies for at least five years by paying some “critics” directly. Truly depressing stuff here by

.

what's more grim: that film marketers are paying off critics to boost rotten tomatoes scores or that they have to pay so little

.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Edit: Jaeger nie že nečítal knihy a nepozeral seriál, on si ani nečíta články čo sem posiela.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

jedine 3 sekundy ktore za to staly, bol Hopsal. je to smutne, lebo ide o čevečko(ceskoslovensky vlčiak) a nie o herca. ech, stale sa neda vyrovnat s ciernym Elyasom...ked uz z neho urobili centroAfricana, mohli z vlkov urobit hyeny, alebo gorily... z al Lana urobili ufnukaneho hlupaka, teda opak toho, co bol v knihach...vsetci ostatni strazcovia vedia toho o pute viac, ako Lan. cely pribeh Selene  a Randa je zbytocny, uz 3. diel sa opakuje...snad to aj americky divak pochopi, ze stara si chce vrznut, a mlady stale mysli na ine... aj ten urobili naopak, ako bol napisany, Rand sa Selene stranil...a ta scena s myrdraalom a naslednym...zasahom ... bola trapna Ano, je potrebne z mismasu ktore bolo vytvorene pouzit Deus ex machina.. je to za 5...prevratenych oci ...mi napadlo...ako sa dozvedela Moirain, kde mala Mierin chatku, kde sulozila s prvym Drakom znovuzrodenym, aka Lews Therin Telamonom? nemala by to byt turisticka atrakcia nieco ako Hitlerove Orlie hniezdo?

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

MOI kapitola 8 SPOILERY: No lebo mi príde že momentalne si dal Quick Walk cez Warrens aby nas zoznamil s Talamanderom a od neho sa (nás) naučil o histórii Barghastov. Čo mi príde celkom samoúčelné, ako keby násilne vložená scéna len na to, aby sme sa dozvedeli o worldbuildingu. Na vojnovom masakry zatiaľ nie som :/

Tipujem že ďalšie dva vrcholy sú tCG a RG.

Ad Crippled God - má on aj nejakú motiváciu? Lebo mi zatiaľ nepríde že by mal niečo iné ako pomstu.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Quick Ben dělá to, co vždy. Je absolutní badass (a ano, vedle toho se snaží o hodně důležité věci, ale nebudeme předbíhat :D), ještě v MOI bude mít svoje momenty, a jeden je naprosto nezapomenutelný. :)

Itkovian je Shield Anvil, ano. Každopádně je naprosto šílený, jak je celá tahle kniha válečný masakr gigantických rozměrů plný naprosto heroických nebo naopak naprosto odporných, děsivých výjevů. A nebude to v této sérii naposledy. I když MOI mám v top 3, takže takových kvalit dosáhne sága už jen asi dvakrát, max. třikrát. Ne že by ty další knihy byly ale nějak o hodně slabší, většina je tak či tak min. 9/10. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No ono ide o to, že chcem tie arcy podchytiť už teraz, aby som vedel neskôr aj prežívať tie Arcy :D 

Anomander Paran a Whiskeyjack zatiaľ super, rovnako aj Kruppe a Coltaine. Itkoviana som nezachytil... on je Shield Anvil, že? Toola neviem vôbec ako by som charakterizoval zatiaľ a Lady Envy mi príde mierne namyslená.

Inak otázka na kapitolu 8 MoI, ktorou by sa pravdepodobne dala zosumarizovať celá sága: Čo robí Quick Ben? (Inak jeho backstory bola super)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

A samozřejmě ta dvojka manipulativních, s osudy lidstva si hrajících stínozmetků :D 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Uff, nevím, zda můžu něco říkat, když se ty arcs táhnou napříč všemi deseti díly. Proto možná některé nemusíš ještě chápat. 

Ale co se memorable nebo epic, výjimečných, úžasných postav týče (jen z prvních třech knih) - samozřejmě Anomander, Caladan Brood, Paran, Tavore, Rychlej Ben, Kalam, Kruppe, Whiskeyjack (jmenuje se tak, že?), půlka Bridgeburners, Itkovian (ach, jak nádherná postava a jaký character arc), Tool, Lady Envy... Erikson má talent psát nadživotní, shakespearovské postavy, což miluji. Ale přitom jim dokáže dát i velmi lidské, realistické charakteristiky. A v případě Malazanů suchý humor :D

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jasné, tiež to mám podobne s Kolom Času, ktoré je pre mňa to isté, čo pre Teba Malazan :D tiež obrovský attention to detail a foreshadowing, ktorý je prítomný aj v seriáli. 

Teraz mám momentálne problém s tými postavami no, je málo postáv ktoré chápem ich charakterizáciu. Ktoré sú pre teba memorable a ktoré majú podľa teba najlepší character arc?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Malazan: Memories of Ice SPOILER - ano, ale popravdě se přiznám, že jsem si to už úplně nepamatoval. 10 tisíc stran, nějakých 7 let od doby, co jsem dočetl ságu a moje bídná paměť, asi chápeš :D

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ak budeš čítať celé znovu, taj daj vedieť, budem za read along :D Inak jeden readalong bude aj na discorde Mike's books reviews od januára, ja ho joinnem, môžeš aj ty :D

Karsa... to meno poznám, ale viem o ňom iba to že v HoC až nabehne na scénu. A to, že v TtH polku knihy len znásilňuje ženy počas prechádzky po pobreží :D 

SPOILERY NA MOI: Nightchill bolo jednym slovom spomenuté že bola Elder God, ona bola tá Draconusova sestra zo začiatku knihy ktora bojovala proti Kallorovi, že?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

No tak to je ok, i když se trochu bojím toho, až se dostaneš k některým pozdějším knihám.... hlavně Toll the Hounds, ehm. :) Podle mě jedna z nejsilnějších částí, ale tak třetina knihy je filozofie. :D

Asi si každopádně pořídím ten humblebundle a půjdu si to přečíst celé znovu + se konečně dostanu i k Charkanas trilogii (resp. Forge of Darkness jsem četl, ale další díly ještě ne) a knihám o Karsovi... počkat toho vlastně asi ještě neznáš :)

Pravá identita Nightchill... jo, počkat, to mi něco říká... heh. MoI je co se naprosto ikonických a nezapomenutelných momentů, u kterých máš husí kůži ještě 24 hodin poté po celém těle, týče, jeden z vrcholů ságy. :D

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jasné dá sa ako ebook cez yarr yarr One Piece metodu, ale tbh nechcem ešte aj čítanie presúvať pred obrazovky. Radšej sa budem boriť s tou angličtinou, nie je ti zase AŽ tak zlé, asi tak 95% slov rozumiem a to je pravdepodobne dosť.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Gubi23

Podľa mňa je tempo ideálne, predpokladám, že niektoré veci ako Callandor v tejto sérii nebudú. 

Kostýmy sú všeobecne brané ako fantastické úplne všade kam sa človek pozrie :D Áno, Moirainina linka mi príde najslabšia, ad môj review

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Človeče ale strašne ti závidím, že si sa ku tomu dostal v češtine. V angličtine sa to fakt strašne ťažko číta. 

Inak teraz som zostal absolutne mindfucked nad pravou identitou Nightchill (MoI 8). Že how the fuck som na to mal prisť xddd

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

Souhlasím s tím, že ten casting není problém, už to nějak nastavili, tak bych ty rasy moc neřešil. Sám bych to tak neobsadil, ale problém to určitě není. Jinak za mě ty první tři epizody docela dobrý, nemyslím si, že je to zas takové zlepšení oproti první řadě, ale aspoň se to vyhrabalo z tragédie poslední epizody. Na můj vkus moc změn, i když to se dá pochopit, ale také zbytečně pomalé tempo, přece jenom zbývá ještě spousta děje a dalo by se to řezat rychleji. Trochu se pořád peru s tou vizuální stránkou, kostýmy především, ale nikdo si na to, zdá se, nestěžuje, tak jsem asi výjimka. Největší problém je pro mě z castingu Perrin a částešně Egwene, ale tam to možná má působit takhle, takže na soudy ještě počkám, důležitý bude, jak zvládne svou roli spíš později. Překvapivě se mi furt moc nelíbí Pike jako Moiraine, možná to způsobuje ta linka, která mi přijde zbytečná ale. Naopak Elayne mi přijde výborná, Verin podobně. 

A mimochodem, ten Malazan je teď ještě pár dní komplet hlavní série plus pár dalších vedlejších knih za krásnou cenu na Humble Bundle.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Ingtar2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Eh, to máš asi jen pocit, pokud vím, Erikson psal Malaz v určitém ohledu jako kampaň DnD. Takže děj se musel přizpůsobovat postavám (a jejich osudům) podle toho, jak to vyšlo po hodu kostkou :D

Tak v tomto případě to je zcela normální, ptát se. Tahle sága je fakt neuvěřitelně komplexní, takže dokud si nedělá člověk každou chvíli poznámky, může mu toho uniknout dost. I mně nejspíš během čtení všelico uteklo, ačkoliv já to nečetl s obrovskými přestávkami, takže jsem v tomto měl výhodu. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Furt sa na dačo pytam, idealne na  veci ktore boli povedané a som to nezachytil :D 

Ale mám dojem, ako keby sa postavy prispôsobovali deju, nie naopak. Ako keby bol dej napísaný, a Erikson do neho potom dopísal postavy. Dúfam, že toto sa zmení, pretože to je môj jediný minusovy point ohľadom Malazanu.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Akože netvrdím že som neprečítal meanwhile celé First law a Maze runner, možno som jemne zabudol na Malaz, ale teraz to už pushnem :D 

Inak dufam, že nie si na dc Daniela Greenea, tam zo seba robim celkom často debila v no spoilers Malazan :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Toto máš ku Mizelcom, niekto to vysvetlil lepšie ako by som to dokázal ja.

Moiraine doesn’t kill it, only injures it. Lan decapitates a second fade from the top rope, you see the first get up off the ground as he fends off the third. He kills one of the remaining two with the spin/jump and then Tomas takes down the third. 

Confirmed by Verin in the next ep that there were 3 total. 

I thought they did a great job showing off everyone’s relative strengths while making it an engaging fight!

Edit to add: I also think they did a great job with the portrayal of the shadow teleport and the idiosyncratic/snake-like movement. Really a step up

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Aha, tak to chápu. I když já si pamatuji, že jsem zrovna Malaz četl taky během studia a nějak to šlo ukočírovat. Ale ano, měl jsem taky pár pauz, ovšem zrovna Memories of Ice byla taková šleha (po pro mě trochu nudnější předchozí knize), že jsem se cítil jak feťák, co začal být závislý na písmenkové polívce. :D

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Som prekvapený že dokonca aj ľudia na r/WoT, sube ktorý generally neznáša serial, sú pozitívni ohľadom druhej serie.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Miesto aby som sa tu s tebou hádal, idem konečne pushnuť po 9 mesačnom hiatuse Memories of Ice. Príjemný večer aj tebe, whitecloak.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Na IMDb sú momentálne iba ratingy 8+ alebo 1*. 8+ dávajú ľudia ktorí si realne užívajú seriál. 1 dávajú ľudia ako Jaeger ktorí sa nedokážu zmieriť s tým, že Nynaeve nemá žlté šaty ale fialové.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jaeger

Zatím ne, protože jsem se k druhé sérii ještě nedostal. Ale už brzy. Do té doby budu doufat, že se na diskuzích bude diskutovat o podstatných věcech a lidé se nebudou chovat v 21. století jako burani :)

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Prečítaj si ako vyzerá Emond's Field po udalostiach štvrtej knihy a potom skús znova vykrikovať ako funguje sťahovanie národov.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

neviem, ako ty si predstavujes celosvetovu kataklyzmu, ale fakt to nieje tak, ze sa narody rozhodnu prebehnut z kontinentu do kontinentu a usadia sa v kazdej druhej dedinke po jednej rodinke. tak to fakt nefunguje. to co vidim v seriali, ze velmi dobry socialny system v byvalom Manetherene, ze tam imigranti dobehli. Je to len umely opis sucasnosti, ktory sa deje na zapade, nema to nic spolocne s Breaking

na příspěvěk reagoval Ingtar2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Bébé, woke agitka, bébé :D Možná méně času ztrácet brekotem nad nesmysly a více času věnovat hodnocení seriálu na základě toho, jak se mi líbí děj, postavy a tak. 

Ale mám pocit, že to někteří už zapomněli ve své tupé křížové výpravě. 

na příspěvěk reagoval Jaeger, Ingtar2

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

lebo tento svet teraz dava zmysel, vsak. Je pozeratelnejsi..co bolo nestravitelne na svete ktory vytvoril Jordan? ze maju v konecnom dosledku muzi a zeny spolupracovat, aby porazili zlo? teraz tu je len to, ze muzi su tupci a zeny to vedia najlepsie

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

No konečne si priznal tvoj jediny problem so seriálom. A vieš čo je na tom to smutné? Že keby si čítal tie knihy, tak by si vedel o udalostiach ktoré sa udiali po breaking. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Jaeger

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Menia pravidlá pokiaľ ide o tie z kníh. Ale keď majú in-universe pravidlo, tak sa ho držia. Pretože ani životopisné filmy nikdy nič nemenia, že? :D

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

mne je jedno, nech bude cely narod cierny, ale kurva cely narod, nie v dedinke kde 1000 rokov ma byt odtrhnuta od okolia je kopec cernochov a kopec belochov

to boli vsetci rasisti, ze sa nekrizili navzajom? nedava to zmysel, len je to woke agitka

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Jo. A bolo by to zrušené po prvej serii lebo by to malo nizku sledovanosť. Ľudí ktorí čítali knihy je málo.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

cele to je o tom, ze menia pravidla za pochodu, a v dalsej serii bude zase vsetko inac. tak ako im to vyhovuje

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Související novinky

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama