Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (326)

Lima 

všechny recenze uživatele

Prostě solidní, bezmozková akční zábava, s legrační padákovou scénou. Nenudil jsem se a víc jsem nečekal. Jo, a taky roztomilí krokodýlové :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tohle je podobný návrat poněkud upadající hvězdy jako Double Team v případě Van Dammea. A není to návrat vůbec špatný. Arnie drsný jako šmirglpapír, James Caan hnusný jako nedělní podvečerní myšlenka na práci, efektní efekty, jediná slabší věc je ta občas jakože vtipná figurka italského mafiána. Oddechovka na 70%, doporučují čtyři z pěti lovců krokodýlů:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky trapné béčko, které působí tak hloupoučkým dojmem, až je Schwarzeneggerovým nejkoukatelnějším filmem z posledních let (a možná posledním skutečně koukatelným). je to vlastně legrace, ale silně nechtěná... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ultimátne guilty pleasure. Pri každom ďalšom pozretí ma ten film baví viac a viac. Je blbý, samozrejme, ale takým tým sympatickým a zábavným spôsobom. Rozhodne najlepší Arnoldov film zo "slabého obdobia pred T3 comebackom". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Více než Arnold a jeho (ne)umění hrát mě na tomhle filmu zaujala jím i jeho nepřáteli používaná technika. Byla opravdu špičková, a když jsem se dočetl (možná to byl bluf), že to co ve filmu vidíme, je v tajných službách běžně používáno už několik let, obešel mě mráz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že tam hraje Arnold, tak by to nestálo za nic. Klasická akčňárna...s děravým scénářem, nezničitelným Arnoldem a nesmyslnými akčními sekvencemi. Aspoň jsem se pobavil u některých scén, kde to autoři určitě nezamýšleli. --- Johne ale tam nemůžeme jít, čekají nás - Já bych je nerad zklamal ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $101,295,562Tržby Celosvetovo $242,295,562║ akčná klasika ktorá nikdy neomrzí, výborná akcia, skvelé hlášky, Arnold je klasa /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná akce, v které Arnoldovi zdárně sekunduje krásná V.Williams. Zbraně v tomto filmu jsou kapku výstřelek, ale dá se to překousnout. Dobrý J.Caan. Celkově je to to "lepší" co Arnold odehrál (resp. kde se občas ukáže ;-)). ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Uz tento film hodne naznacil o upadajici forme Arnoldovych filmu - proste prestal mit stesti na lepsi scenare - jako herec se o mnoho nezmenil - porad stejne bezvyrazny. ()

woody 

všechny recenze uživatele

To je průser natočit takovou blbost!Myslím že Arnie potřeboval taky LIKVIDÁTORA aby mu nešla tajná služba po krku.Kdo to teď za Arniho zastupuje?Je to Jan Tleskač?A kde je tedy Arnold? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Léto 1996. Jsem teenager a máme s taťkou chuť na pořádný akčňák. Taťka zve, já vybírám. Lucerna hraje Likvidátora s Arním (je mi jasné, že na toho by můj milý rodič zavítal raději). Světozor Skálu od nějakého Baye, ale zase s Connerym a Cagem. Hmm, do čeho investovat? Vědět tehdy, že "nějaký Bay" je ten samý co natočil Mizery, tak neváhám ani na moment. Takhle ovšem váhám. A hodně. Nakonec sázím na Skálu. Byla delší. No, neberte za stejné prachy takřka 140 minut akce. Dodnes této volby nelitujeme ani jeden. O nějakého půlroku později jsem taťku málem přizabil, když tuhle volovinu n-tou, která se však bere až moc vážně, půjčil ve videopůjčovně i přes mé důrazné doporučení ať tak nedělá. Tehdy již tamtamy totiž zvěstovali, že to nestojí ani za těch 40 kaček. A bylo to, bohužel, přesně tak. Den na to jsme si museli spravit chuť zapůjčením Skály, to ani jinak nešlo. Prostě nešlo. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nech se vycpat:) Nahláškovaná komedie z oné krátké evoluční etapy, kdy dinosauři akčního filmu počali vymírat, ale přesto ještě z posledních sil mrskli ocasem. Jen tak pro zábavu. A souboj akční dinosaur versus newyorský krokodýl musí nutně vejít do animální síně slávy. Arnie coby kulometná chůva se pohybuje v říši nadsázky, nesmrtelnosti a neprůstřelného humoru, zároveň ještě žije ve světě, v němž je pro jedince možné zmizet. To v našem světě působí jako nejvíc sci-fi moment vůbec. Konečně chápu, proč dal i Roger Ebert 75%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Eraser Original Maintitle ,2. 'She's In' ,3. Kruger's Story ,4. Cabin Raid ,5. Kruger Escapes ,6. 'Your Luggage' ,7. When I Have Proof ,8. Cyrez Break In ,9. Union Trouble ,10. Dock Fight ,11. Reunion ,12. 'The Eraser' ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolelo to? To teda muselo bolieť.“ So sloganom „Zničí vašu minulosť, aby ochránil vašu budúcnosť“ dorazil v roku 1996 do kín 100-miliónový hit zručného remeselníka Chucka Russella (Sliz, Maska). Likvidátor bol chápaný ako symbolická rozlúčka Titána Arnolda Schwarzeneggera s akčným žánrom a hoci po Likvidátorovi Arnie prišiel ešte s mnohými filmami, vrátane akčných (a niektoré boli dokonca dobré - T3), Likvidátora skutočne s odstupom desaťročí môžeme vnímať ako plnohodnotnú rozlúčku (napr. neskorší Expendables boli enormne akčné filmy, ale on v nich mal len väčšie cameá). Diváci akoby is to uvedomili a chodili do kina v slušných húfoch, takže tržba bola veľmi fajn (242 miliónov na celom svete). Na nič sa nehrá a je priamočiarou, príjemne nekompromisnou starou školou á la 80. roky. Akurát má (na rozdiel od mnohých akčných trilerov z osemdesiatok) prekvapivo kvalitný scenár, ktorý je plný originálnych nápadov (svieže scény s krokodílmi a padákom), šikovných scén (kňaz, sanitka), výbornú zápletku (ochrana svedkov) a silné herecké obsadenie podporných roličiek (Chinlund, Coburn, Viterelli, Pastorelli, Cromwell, Maffia). Kastingu ale samozrejme dominuje Schwarzenegger v titulnej, nezavražditeľnej úlohe. Oveľa slabší je James Caan (Krstný otec, Misery), ktorý nebol práve najšťastnejším výberom na post hlavného gaunera (nie je Arnoldovi vyrovnaným súperom, našťastie to kompenzuje počtom prisluhovačom a špičkovými laserovými zbraňami vidiacimi skrz múry). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech prumernejch filmu s Arnoldem. Pribeh stokrat omletej, Arnold se stuhlym xichtem, malo hlasek a malo akce. Ma to hustej konec, to jo, jenze jinak tam moc akce neni a kdyz je, tak taky nijak uzasna neni. Takze tu zbejvaj jen dialogy o nicem a ohranej pribeh=nuda. No na 3* to bude, ale nebejt Arnolda tak nevim, nevim.. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou Vašimi iniciály písmena A a S, přátelé Vám přezdívají Rakouský dub a místo paží máte přerostlé pomeranče, můžete si dovolit dělat takové frajeřinky jako: chytit sbalený padák během volného pádu, vystřílet digitální aligátory v zoologické zahradě, kušit do nepřátel elektromagnetickými pulzy nebo po ukončeném hovoru zahodit mobil někam do prdele. Rovněž se nemusíte starat o svá zranění: dlaň probodená zahroceným vrtákem, stehno propíchnuté kusem dřeva, prostřílená ramena, omlácená záda, to prostě vůbec nic není, dokonce ani když ve Vaší bezprostřední blízkosti exploduje automobil, tak si z toho nijak těžkou hlavu neděláte. Pravidelně vyplavujete sousedovy úly, k topícím se včelám hovoříte slovy: "Právě jste zmizely" a hlídači v muzeu zvířat při odchodu vpálíte: "Dej se vycpat!" 100 miliónový rozpočet dokážete přetavit ve 242 miliónový výdělek a ani se při tom moc nezpotíte. Čas od času prohodíte pár slov s Vanessou L. Williams nebo Jamesem Caanem a pak si zajdete do obchodu pro extrémně kvalitní gel na vlasy. ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama