Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Berlínský Ku'damm v roce 1963. Pochmurná 50. léta minulého století skončila. Barvy jsou křiklavější, móda a hudba mezinárodnější a John F. Kennedy uskutečňuje svou historickou návštěvu. Ve třetí řadě KU'DAMM se tři sestry Schöllackovy, Monika, Helga a Eva, opět setkávají s neviditelnými společenskými bariérami, které omezují nezávislé životní volby žen. V boji proti těmto omezením a proti všudypřítomným pokusům jejich matky Cateriny o jejich kontrolu jsou však stále odvážnější. Už zde je cítit energie, která propukla ve studentské protesty na konci šedesátých let minulého století. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Báječně napínavé, báječně intenzivní závěr rodinné ságy jedné spořádané německé rodiny z poválečného západního Berlína. Každá z dcer Schöllackových bojuje se svými démony a nabízí tak určitý pohled na jeden ze segmentů společnosti. Monika zpívá v mezinárodní soutěži a opakovaně se rozhoduje mezi svými partnery, Helga díly učiteli latinskoamerického tance přestává lpět na svých omylech z 50. let a Eva má konečně šanci začít znovu. Silné, skvělé. Politicky atraktivní zejména ve srovnání s naší tehdejší situací. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál nevybočil zo svojho rámca, hoci ponúka rad zaujímavých zápletiek, ale stále to je len o zlých mužoch, o ženskom, feministickom progrese prejavujúcom sa v uvoľnenosti a následne zlých vzťahoch, za ktoré ony nemôžu, prenasledovanie homosexuálov a relikty nacistov. Niektoré časti inklinujú v zmesi nahustených tém až k telenovele. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Od desíti k pěti, od první série ke třetí… Příběh se vyprázdnil, ze zápletek zůstalo klišé a z postav nesympatické limonádové karikatury. Nezachrání to už ani stylově dobové aranžmá. Škoda, ale je to holt osud mnoha povedených jedniček ;) ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Ku'damm 56,59,63. V této sérii oceňuji dokonalou dobovou atmosféru, hudbu, tanec, bohatý příběh a především špičkové herecké výkony. Pro mě nejvýraznější Helen Schneider a úžasná postava Fredyho  ztvárněná Trystanem Pütterem, která postupně dostává stále víc prostoru. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočkal. Opět pokračování, které mě bavilo stejně jako předchozí minisérie. Nevím, jestli je to časovým odstupem, ale zdálo se mi to o něco slabší. Tanec vlastně žádný, písniček hodně málo. Spíše se řešily milostné vztahy. Ale i tak moc pěkně provedené. ()

Verody91053 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som si tento rok pozrela druhy krát, lebo minuli rok keď ho dávali v TV som ho sledovala len zbežne. Tento krát som ho videla celý, všetky tri časti zo všetkých 3. sérií tejto ságy. A neviem či je to tým, že som minulý rok nemala náladu na takýto typ seriálu, no oproti minulému roku, kedy mi prišiel tento seriál niekedy až príliš silný a dramatický, teraz sa mi veľmi páčil a jeho témy a atmosféra mi úplne sadli. Seriál je zasadený do povojnového Nemecka konkrétne 1. séria - ´56, 2. séria - ´59 a 3. séria: - ´63 rokov a zameriava sa na témy ohľadom emancipácie žien, znásilnenia, homosexuality, samovrážd, domáceho násilia, neprijateľnosti rozvodu, šoférovania žien a pod. no zároveň má dosť distingovanosti, noblesy a elegancie, že je nielen že pozerateľný, ale aj podľa môjho názoru kvalitný a na úrovni. Monika, hlavná postava je sympatická, ako aj väčšina postáv a páči sa mi jej vývoj od smutného káčatka po sebavedomú ženu, ktorú všetci tajne obdivujú.  Som zvedavá na ďalšiu sériu :) ()

Reklama

Reklama