Reklama

Reklama

Miliónový hurikán

  • Slovensko Miliónový hurikán (více)
Trailer 1

VOD (1)

Zlodějský gang plánuje provést velkou loupež během hurikánu, akci jim ale přeruší policista snažící se přimět všechny v budově k evakuaci. (Canal+ Action)

Recenze (60)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem něco s Melem a dostal jsem něco s Melem, jen toho Mela mohlo být jaksi více. Scénář OK, byť mě přišel nevyužitý a předvidatelný, ale zase nuda nebyla, takže ok. Jen je velká škoda, že Melova postava tu neměla moc velký prostor. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kokoooos, to čo bolo??? Fekálna transplantácia, Kate Bosworth + Stephanie Cayo, vec v šatníku (bol som zvedavý, ako dôjde k oblečeniu policajnej uniformy, ale fakt som nečakal, že tak hlúpo), neskutočné preslovy jednotlivých postáv (všetky sú dlhé a mnohé nezabudnuteľné), v podstate nijaké resp. odstrihnuté finále (!!!), nadávajúci a trochu trápny Mel Gibson (navyše ide skôr o väčšie cameo, než o plnohodnotnú podpornú rolu), divný činžiak (fakt som sa neorientoval, je to nejaký gigantický komplex alebo budova s dvadsiatimi bytmi a bicyklárňou?), pritrúbený ústredný zloduch (David Zayas wtf?!), lacná variácia na Smrtonosnú pascu, nacisti (tak tých som tu vážne nečakal), atmosférický hurikán, na ktorý neboli peniaze (takže okná zvonku štáb kropí vodou z hadice a v post-produkcii pridali zvuky silného nárazového vetra), obrazy za desiatky miliónov, neskutočné (ne)logické lapsusy. Akože... kokoooooos. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// ...díky tomuhle filmu si člověk tak nějak začne víc vážit života. Byl to vlastně takový budíček. Nejvyšší čas přehodnotit své priority a udělat nějaké změny. Měl bych si víc volat s našima. A s babičkou. Měl bych být milejší na svou sestru. A koupit jí opožděně dárek k narozeninám. A v tramvaji se začít víc usmívat. Knížky! Nesmím si zapomenout koupit nové knížky. A dovolenou. Musím konečně naplánovat tu dovolenou. A taky bych měl začít zdravě jíst. A cvičit. Proboha. Hlavně bych měl začít cvičit. A ta výstava, co jsem ji měl v plánu - už ji nebudu odkládat. Stejně jako to vyšetření té divné věci na ruce. A když už tam budu, nechám si vyšetřit i tu divnou věc na noze. A známky. Nesmím si zapomenout koupit nové známky. A vymaluju si. Jen tak. A matraci - život je příliš krátký na to, abych spal pořád na té stejné pohodlné matraci. Postel. Koupím rovnou celou postel. BYT. Už je mi skoro třicet. Nejvyšší čas, abych koupil byt. Nebo ne. Ještě mi není ani třicet. Ale AUTO! Ta věc na ruce asi nic nebude. Už ji tam mám dlouho. A kytky. Kristepane, já zapomněl zalít kytky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na Portoriko se žene katastrofa. Může spadnout až 400 milimetrů srážek. Zvedne se hladina moře, hrozí sesuvy půdy, bleskové záplavy a pochopitelně obří škody na majetku. Zhruba tak nás tvůrci napínají a své postavy děsí na začátku tohohle béčka. A světe, div se, o hurikán se skoro vůbec neotřeme. Veškeré dění se přesouvá do bytového domu, ve kterém se shodou okolností ocitají i sličná policajtka Stephanie Cayo a její dočasný parťák Emile Hirsch s traumatickým škraloupem z minulosti, který měl ještě ráno bouchačku v puse. Za úkol mají odvézt ty natvrdlejší nájemce do bezpečí. Jenže o obsah jednoho z bytů má zájem i parta zlodějů. Přimíchá se do toho ještě sympatická lékařka, která chce dostat tvrdohlavého tátu Mela Gibsona na dialýzu. No, a Mel je bývalý ostrý polda. Ač jsem věděl, že to bude průšvih, docela jsem se těšil. Celkově to působí nesmírně lacině, akce je podprůměrná, nápady chybí, tempo je zoufalé. Michael Polish točí veleprůměrné kousky, atmosféru nechal za rohem a ani samotné (poměrně hvězdné) obsazení nijak neždímá. Mel naštěstí není tak otrávený jako Bruce Willis v podobných laciných námětech, pevně věřím, že tohle byl jen přešlap, protože jeho osobní kouzlo si zatraceně zaslouží ambicióznější projekty v rukou zkušenějších tvůrců. Na vedlejší kolej á la Nicolas Cage totiž Šílený Max rozhodně nepatří. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Snad Mel z tohoto neudělá standart u této hvězdné produkce jako jeho kolega Bruce Vyliž a jen si odskočil za snadným výdělkem. Nezbývá než doufat. Na druhou stranu nebylo by fér úplně film spláchnout do žumpy. Nezdechnul jsem od nudy, akce taková typická pro současný DTV, ale viděl jsem i horší. No a Mel i když si tu odkroutí jen ten svůj povinný part, tak má aspoň pár dobrých hlodů a i za tu krátkou chvilku prostoru kterou tu má s přehledem zastíní zbytek ostatních aktérů, narozdíl třeba od typicky znuděnýho Vyliže nebo všechnomámvpíči Sádelníka. Já vím asi mi stačí málo, ale co už. Příště už si snad Mel podobnou spolupráci odpustí.30% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Proboha! Děsím se toho, že se Gibson vydá stejnou cestou jako Bruce, Nicolas nebo JCVD. Prosím raději netoč Mele, než další Force of Nature. 10% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Po traileru, ještě před tím, než tento film vyšel k dispozici, se tu valila už vlna kritiky. Opakuji, teprve po traileru, který jsem si sice nepustil, ale i tak jsem si říkal, proč si sakra nepočkat na film a pak kritizovat. Hmmm, ono to stálo opravdu za velký H. Nějaké ty nelogičnosti, ty se tu našly, ale spíš jde o to, že to bylo strašně nudné, natahované, nebylo to s ohledem na téma vůbec napínavé a k tomu to mělo mizerné, herecké výkony. Nechci to protahovat, téma bylo nevyužité, akce byla amatérská, tak, že bych to dokázal natočit stejně i s kuličkovkou. Herci – nic moc teda, včetně Mela Gibsona, který sice má stále v sobě velkou osobnost, ale zde mu ani jeho role nesedla, krom jedné hlášce o fekální lobotomii, to mě aspoň rozesmálo. Aspoň mě teda trochu potěšila scéna, kdy Gibson několika výstřely pokosil jednoho protivníka. Dále stojí za zmínku ještě Kate Boswort, která to zahrála aspoň přirozeně. Ostatní tragédie včetně toho nesympatického policisty. A ani záporák David Zayas to tentokrát nezachránil. Jako, stále se tu něco dělo, ale tak pomalým tempem, že jsem se opravdu nudil. A ta puma? To bylo aspoň něco, co mě pobavilo, především v tom finálním záběru. Skočila po kořisti a pohádky bylo konec. K tomu mi přišla i divná filmová hudba. No, ani tu druhou hvězdu dát nemohu. Máme tu další nízkorozpočtové céčko na světe …. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér se za mimózní scénář debutanta, obsahující odstrašující proslovy postav, možná trochu styděl, tudíž chtěl mít jeho realizaci, vesměs průměrnou, zřejmě rychle za sebou. A na výsledku je to znát. Banda ozbrojených zločinců využije  hurikánu, který udeřil na Portoriko, a přepadne bytový komplex, v němž se nachází vzácná sbírka obrazů za miliony dolarů po nacistickém zločinci. V bytech přebývají Mel Gibson, vysloužilý policista s chatrným zdravím, co je tak trochu paličatý morous, o něhož pečuje sličná dcera Kate Bosworth. Evakuací budovy je pověřena dvojice policejních strážníků Emile Hirsch a Stephanie Cayo, která se s vervou pustí do boje s nebezpečnými muži. A spolu s nimi i Mel Gibson a Kate Bosworth. Zásadní pro film měla být akce, která vlastně nikterak neoslní. Kontaktní bitky a přestřelky vykazují standard. A je to porce, co zabaví. Zvláštní sekci tvořila nadsázka, která mohla být svěží, jenže Michael Polish nám tajemného dravého tvora, co je chován černošským chovatelem v jednom z bytů a vycvičen proti policejní uniformě, vlastně vůbec neukáže (vteřinový záběr jeho útoku je fakt málo). A pitomé trauma mladého strážníka si mohl nechat film od  cesty. A tak je hlavní akvizicí snímku exkluzivní herecké obsazení, které film pasuje do sféry přijatelné podívané. Najde se i něco málo odbyté realizace, Mel Gibson posmrtně mrká, některé postavy zločinců náhle miznou bez zjevné příčiny. Film vypadá levněji (zuřící hurikán zastupují spršky vody a fujavice) a tedy i béčkově. Herecká družina, vyvážené tempo i nějaký ten pokus o neotřelé pojetí se počítá. 6/10 ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

To je skutečně nepěkné, že Gibsonovy děti mu stále visí na krku, pak musí z finančního zoufalství brát i něco takového. Jinak si jeho účast nedovedu vysvětlit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

K "Force Of Nature" nie je potrebné dať veľa slov. V princípe ak si prečítate anotáciu, tak viete veľmi dobre čoho sa dočkáte. Takýchto thrillerov je celkom dosť a nevedia dokopy priniesť ani nič nové, čo by ich urobilo zaujímavé. Stačí mať aspoň jedno kvalitné meno, ktoré to dokáže potiahnuť a v princípe je to neškodné a je šanca, že to zaujme aspoň niektorých hercových fanúšikov. V tomto prípade ide o Mela Gibsona. No budem fér a poviem, že nie je tu nič, čo by som vnímal ako vysoko urážlivé. Pokiaľ ale chcete film, ktorý robí podobný koncept niekoľkonásobne kvalitnejšie, tak si dajte originál "Die Hard", ktorý je podľa mňa vrcholom tohto thrillerového žánru. Ale vždy budú existovať lacnejšie a slabšie napísané verzie. Hotovo. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gibson + Hirsch + Bosworth to neznelo márne, lenže už v úvode vás prekvapí, že film je točený asi cez modrú fóliu. Tvrdohlavý Mel hrá v neustálom daždi reumatického starčeka, ktorý sa pred hispánskymi gangami ubráni ľavou zadnou aj vďaka pomoci mladších kádrov, k tomu všetkému sa krásne vyníma hudba alá Indiana Jones. Celkovo kvalitatívne na úrovni dnešných filmov s Cageom či Seagalom. Čo už, Mel Gibson si dnes už roly veľmi nevyberie, keďže sa dostal do nemilosti vládcov kabaly. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film nema zavan originality.Spousta klise,etnicke stereotypy.Je to jen oskliva velka predvidatelna bourka. Nektere filmy se stanou spatnymi kvuli nedostatku pozornosti nebo rozpoctu.Jine jako tento se uz spatne narodi. Neni to zajimave spatne.Je to spatne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

To bol zase nápad pustiť si tento film..! Scenáristická bieda, azda najhlúpejšie dialógy, aké som za posledný rok počul. Pozitívum bolo, že Gibson dostal na nájom... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože taková banda skvělých herců a taková blbost film, to že je někde hurikán nemusely ani zmiňovat protože celou dobu člověk kouká na hloupý příběh v budově který fakt ale nebaví. Akce či napětí na bodu mrazu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický podfinancovaný DTV akčniak aký pred desiatimi rokmi točil Seagal a dnes točí Willis odohrávajúci sa v jednej budove (tentoraz panelák) v ktorej blúdi banda debilov a predstiera, že sa naháňajú. Raz za polhodinu sa stretnú a vystrelia po sebe prípadne sa na pár sekúnd pobijú. Akcia je totálne mizerná a amatérska. Takže aby sa film trochu zdramatizoval, tak vonku prší a všetci neustále pripomínajú, že sa vonku ženia všetci čerti. No neviem, počas sledovania u mňa vonku pršalo viac a neposral som sa z toho. A čo hlavné eso v rukávu, Gibson? Hrá tu starého poldu na dialýze, takže si tých pár minút poctivo odsedí a keď už sa zúčastní akcie, tak sa komicky zgúľa po schodoch. Neviem či sa Gibson nudil, alebo je už rád za každú ponuku, ale dúfam, že sa toto pre neho nestane novým kariérnym štandardom. Zvyšok povedomých ksichtov nestojí za reč. Celý film blúdia po budove a kecajú, aby film nejak naplnil stopáž. Takže jednu hviezdičku dávam za unaveného ale stále charizmatického Gibsona. P.S: som divný, že viem čo to je fekálna transplantácia? 2/10. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Netuším, co zde hodnotící viděli, ale todle je solidní akčňák. Vlastně jsem čekal, že to bude horší díky zdejšímu hodnocení, ve skutečnosti je to naprosto mimo těch 35%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Variace na Dekameron. Protože venku prší, vyprávějí si lidé porůznu poschovávaní v jakési bytovce historky ze svých životů. Občas vyjdou do společných prostor a střílejí po sobě. Jednou se i servou. Od začátku je divák dva kroky před scenáristou. A to je špatně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemůžu srovnávat se současnými Willisovkami nebo Seagalovkami,protože jsem v rámci ochrany duševního zdraví žádné neviděl,ale Force Of Nature je klasický podprůměrný straight2dvd akčňák,kde sice hrají poměrně známí herci,ale jinak se tam neděje nic moc zajímavého.Vše se odehrává v jednom domě (což by zas tolik nevadilo) a akce je málo a když už na ní dojde je hodně slabá...40% ()

Reklama

Reklama