Reklama

Reklama

Nezvaný host

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pomocný montér sloužící na mezihvězdném korábu letícím vstříc nové Zemi bude zanedlouho otcem. Musí však nejdřív přelstít nemilosrdnou vesmírnou hrozbu, která chce kosmickou loď použít jako zbraň. (AMC Czech)

Recenze (70)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ na to došlo a Willis přesedlal z "nejhorších akčních filmů své kariéry" na vlnu laciných ujetin po vzoru Nicolase Cage. Breach nemá originálního vůbec nic. Je to bastard všech slavnějších tatínků, Vetřelcem a Horizontem události počínaje a Doomem, Věcí a Pasažéry konče. Ale John Suits má sci-fi žánr opravdu rád a napíná všechny svoje nadšenecké síly, aby z toho dostal aspoň koukatelný výsledek. Lépe mu rozhodně šlape první polovina, kde se buduje setup, chlastající Willis trousí jednu hlášku za druhou (!) a do toho vypadá, že ho tentokrát natáčení i bavilo (!!). Ani Thomas Jane není ve své přepálené roli admirála špatný (jeho výkon je takové to "za hranou, až to vlastně baví"), ale má ryze čestnou miniroličku. Zato Cody Kearsley v hlavní roli filmu nic nedává. Ne, že by byl vyloženě nesnesitelný, ale ústřední tahoun zkrátka vypadá (a působí) jinak. V druhé půli se přidá na akci a tady už Suits režijně moc nestíhá. Ale jako ozvěna béčkových sci-fi osmdesátek (pokud člověk přejde laciné efekty a až vzácně mizerný "blik" u střelby zbraní) to vlastně docela funguje. Palec nahoru za design lodi, který mi přišel poctivě oldschoolový. 50% s tím, že tohle si i rád někdy dám znovu. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Megasračka. Chodba udělaná zřejmě z pěny a máme raketu. Komparsu namažeme ksichty černým krémem na boty a máme nakažené cizopasníkem. Strašné. Bruce Willis je už troska a ten mutující zástupce kapitána lodi, to už byla komedie.💩💩💩💩💩 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ťažké béčko, ktoré na hranicu aspoň ako-takej pozerateľnosti ledva-ledva vyťahujú Bruce Willis, Thomas Jane (ten je tu ale max. 10 minút) a Timothy V. Murphy. Prvá polovica hrozná, ale v druhej to začne ísť do zombies vo vesmíre a Votrelca a jemne sa to zlepší, aj keď ukážková zlátanina a diletantstvo je to aj potom. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku roztomilá béčková / céčková vykrádačka Aliena, akých sa už natočilo tisíce, tak prečo by nemohla existovať aj táto :-) Netlačí sa to do hororu, ostáva to v rámci odľahčeného akčného sci-fi, ktoré keby malo väčší rozpočet, mohlo byť úplne v pohode. Nevadí, režisérovi sci-fi očividne sedí, občas sa v tom objaví myšlienka, ktorú by človek v takomto filme nečakal a pravdupovediac som ani nečakal, že sa objaví také záverečné zmutované monštrum. Síce bolo po chvíli trochu vtipné, ale snaha sa cení. Hladný hrdina nudný, ale znesiteľný, Thomas Jane ako kapitán lode pobaví aj na minimálnom priestore a Bruce tu má konečne výraznejšiu úlohu a neodbije si to za pár minút. Dokonca ma viac bavil v prvej polovici, keď popíjal a robil si tam z každého prdel, než v druhej keď prišlo na akciu. No hlavne vyzeral, že tu príliš netrpí a neponáhľa sa domov ako zvyčajne. Môže byť. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná a levná vykrádačka v papundeklových kulisách. Aspoň, že ten Vyliž tu nesedí jenom znuděně za stolem a dělá si z toho všeho docela solidní prdel, ale zbytek je absolutní katastrofa.5% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem od Bruce Willise větší hrůzy a od Stevena Seagala naprosté hrůzy. Breach alespoň docela šikovně zvládá první napínavější polovinu. Bohužel se jedná o céčko jak vyšije a jako dávný fanda Bruce Willise už skoro 10 let smutně sleduju jak se tenhle kdysi můj nejslavnější hrdina propadá do Seagalovské bažiny, ze které čouhají Stevenovy prsty a Cageovy ruky. Ach jó :( 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední kosmická loď s 300 000 pasažéry opouští Zemi a míří k Nové Zemi, planetě, která má nahradit lidstvu původní domov. Tu by mělo celkem osídlit okolo 50 milionů lidí. Jenže na většinu se logicky nedostalo, ba co víc, mnozí jsou přesvědčeni, že lidstvo si zaslouží vyhynout a ne kolonizovat další planety. Na loď tudíž pronikl sabotér, který s sebou přinesl smrt. Filmy, co mixují Vetřelce a Věc, mám rád, ale tentokrát jsem spokojený nebyl. Interiéry lodi sice připomínají filmy 80. let, to by mi nevadilo, kdyby je nesnímala mizerná TV kamera. Samotná loď je velmi odbytá a pár záběrů na to, jak letí vesmírem, se několikrát zopakuje. Kde je majestátní Nostromo, o SW nemluvě. A přitom by stačilo pár vynalézavých záběrů. Samotný příběh je přímočarý. Kdyby se hrálo více na napětí a film měl švih, bavil by více. Herecké výkony mizerné, jen Willis si to očividně užíval, což je však málo. Nemastný neslaný Cody Kearsley sympatiemi dvakrát nehýří. Přesto nakonec dám...2,5* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najskôr napíšem dva dôvody prečo som to vôbec chcel vidieť, keďže to má také mizerné hodnotenie. Za prvé: už som dlho nevidel Brúsa Willisa. A za druhé: mám rád vesmírne lode a mimozemšťanov. Willis je po dlhej dobe znova frajer, jeho hlašky tu perfektne sedia. Čo sa týka druhého bodu, tak na oko to v prvej polke vyzerá fajn a kulisy vesmírnej lode nie sú vôbec zle. Horšie je to s mimozemšťanmi. Pokial sa ukazujú len ako infikovaný zombíci je to fajn, ako náhle chce par režisér ukázať niečo viac (akciu), stojí to za prd a záver je už vyložene na smiech (aj efekty). Samozrejme, čím viac sa tam toho deje, tým viac logických blbostí tam človek nájde, ale beriem to ako béčko, takže som ochotný niečo tomu odpustiť. Pritom je to celkom škoda, pretože úvod, ktorý sa snaží byť trošku pri zemi a tajomný je celkom fajn. Ani herci mi neprišli úplne najhorší. Taký bečkovy štandard a vedľa Willisa sa objaví zopár známejších xsichtov, ktorý si v minulosti čuchli aj k áčkovej produkcii. Film kopíruje niekoľko známych filmov (Votrelec, Vec, Doom), ale to je u béčkovích filmoch už skoro pravidlom. Našťastie je to krátke, takže to celkom ubehne a moc som sa nenudil. Pri filme tu aktuálne svieti mizerných 23 percent, ale videl som oveľa horšie filmy, takže tomuto musím dať viac. 40% - 2* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film  by rozhodně  neměli vidět příznivci Bruce Willise. Mohli by totiž utrpět vážnou újmu na zdraví až šok z toho, do jaké kategorie se propadl a jakému tvůrčímu diletanství je schopný čelit. Začátek filmu je ještě kvalitativně optimistický. Jsme ve vzdálené  budoucnosti a nacházíme  se na vesmírné  lodi, která směřuje ke kolonizaci nové planety, neb Zemi zasáhla pandemie moru. Následně se na palubě vyskytne parazit, který postupně likviduje posádku a činí z ní mutující zombies. Naprosto vše v tomhle  filmu vyznívá amatérsky a imbecilně. Evidentně ubohý rozpočet, který pravděpodobně padl na Bruce, Thomase Janea a pár povědomých hereckých tváří, nedovolil vůbec nic vrcholného, ba ani průměrného. Let vesmírné  lodi vesmírem konkuruje nejlepším dílům Karla Zemana, gore je povětšinou jakási marmeláda smichaná s kečupem a do toho se Bruce opíjí, pronáší rádoby hlášky a mohutně se ztrapňuje. Celé to měl na povel  jistý  Corey Large (objevuje se v jedné z vedlejších rolí) a zůstává obří záhadou, jak se mu podařilo tak slavného herce přemluvit do filmu, který  je směšně a mizerně zrealizován. Obdiv ke klasickým scifi, jako Věc a Vetřelec, je zřejmý a chvályhodný, ovšem k tomu je také nutné mít režijní a tvůrčí  schopnosti, které tandem John Suits a Corey Large prostě  nemá. Je na pováženou vytasit  se s takovou amatérskou hrůzou, když bylo k dispozici takové solidní obsazení. Vůbec nejhorší  výkon předvádí  Johnny Messner, ochotník ze Lhotky by mu jistě  poradil, jak zahrát posednutého. Oceňuji solidní obsazení, nápad  s černým pasažérem a jeho těhotnou  partnerkou rozhodně není z nejhorších, také spád událostí je optimální. Film ovšem naprosto neobstojí po režijní, scenáristické a technické stránce, je místy až zoufale špatný. Chudák Bruce Willis, takový úpadek kariéry si nezasloužil. 4/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První půlka byla ještě jakž takž ok (tedy samozřejmě pouze v rámci béčkové vykrádačky všemožných temných vesmírných sci-fi), v druhé už to ale jde nekompromisně do kytek. Produkčně je to tak extrémně podfinancované, že triky vypadají jak z homevidea a "akční" scény jsou nepřehlédnutelně mizerně nasnímané a ještě hůř sestříhané (nenávaznost záběrů je nejednou až fascinující). Alespoň, že Willis tu má (téměř) hlavní roli a není jen na ozdobu na pouhých pár minut (tuhle pozici tentokrát zastal Thomas Jane). 25 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to na urovni zapomenutelneho bakakarskeho studentskeho filmoveho cviceni, kterym kraci Bruce Willis a najednou film skonci.Nic originalniho s vlastni identitou. Vetsina obsazeni ma patinu starych casu. Nektere sceny jsou ale zabavne na urovni sci-fi akcniho hororu, nebo to u me vyvolavalo nezamysleny smich. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Bruceovi zjavne dochádzajú prostriedky, inak si jeho účasť nedokážem vysvetliť. Nudné, príliš ustrieľané, miestami strašne ukričané a tá príšera nie a nie chcípnuť. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale je to naprosto otřesné. Nelogičností až na půdu i v rámci toho omezeného mikro světa, který tvůrci zvolili, a vlastně to ani nedává smysl. Nějak nemám sílu ani vypisovat, co všechno je tu špatně, proč to nedrží pohromadě, není to absolutně napínavé a proč to celé je tak laciné, že zlaté televizní papundeklové pohádky. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VOD PREMIÉRA: VAPET = 17.5.2021, réžia českého znenia (Studio Grant pro Vapet 2021) = PAVEL POKORNÝ (17.5.2021) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ještě než se provalilo, že Bruce Willis trpí zákeřnou nemocí, se tento kdysi oblíbený a uznávaný herec začal stále častěji objevovat v nízkorozpočtových béčkových a céčkových filmech nepříliš valné kvality a pošramotil si tím dost svou pověst. A i tento akční scifi-hororový kousek moc pozitivních prvků nepobral a dost často je označován za céčkový brak. Mnozí ho srovnávají s Vetřelcem, Věcí či Pandorum – no jeho tvůrci se těmito filmy dozajista dost inspirovali, ale jejich kvalit nedosáhl ani po kotníky. Nicméně si nemyslím, že by šlo až o takovou tragédii, za jakou ho většina označuje.    Děj samotný sice moc originality nepobral, ale po docela nezáživném začátku se nakonec dostavila vcelku snesitelná prostřední pasáž – která nám nabídne i náznaky dobré atmosféry, několik slušných speciálních efektů (ty týkající se střelných zbraní a paprsků byli ale vážně tragické), počet mrtvých (a znovu oživených) je tu taky docela velký, ale samozřejmě i hromadu nelogických momentů, zběsile trhanou kameru a úsměvný otevřený konec. Ale tak Bruce ještě jednou dostal šanci „zachránit lidi“, i když tentokrát se to dost minulo účinkem.    Kromě něj se tu ale objevilo i několik dalších známějších tváří (někteří jen v malých rolích), jiní si zahráli docela důležité postavy. Hlavní hrdina sice moc sympatií nepobral, ale jeho výkon bych rovněž neoznačil za přímo tragický. Nicméně musím uznat, že jako celek si tento film víc jak podprůměrné ohodnocení prostě nezaslouží. Negativa převyšují pozitiva. 30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Béčková dokonalost... nebo spíš dokonalá béčkovost scénáře, jen škoda toho odfláknutého zpracování. Ve vyšším hodnocení mi brání: Skákající ruční kamera. Nevýrazný, necharismatický, huhňající, oteklý, zkrátka naprosto nemožný nekňuba v hlavní roli. Vizáž jeho buchty, která vlezla přímo z hroutícího se apo světa do lodního kryomrazáku s dokonalým makeupem, který jí vydržel až do probuzení, na tyhle debilní detaily jsem dost přecitlivělej. A ty digitální záblesky z hlavní při střelbě, no to snad... Celkově jde v průběhu filmu bohužel kvalita děje i záživnost pomalinku dolů. Ale jinak Willis si svou roli viditelně skvěle užívá a je radost se na něj dívat, vypadá o deset let mladší a má jiskru. Stejně tak vyzrálá kočka Nichols, nebo nerudný kapitán Jane. Interiéry lodi jsou fajn, tedy pokud jste spokojeně vyrostli na Alienech, nebo aspoň na Red Dwarfovi. A závěrečná, bizarní a neohrabaná obluda na lodi, plus nečekaný (a potěšující) závěr z Nové Země dává jasně na vědomí, že tvůrci filmu to celé točili nevážně, s nadsázkou, pro srandu svoji i divákovu, takže možná i ty digitální záblesky z hlavní k filmu nakonec patří. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bruce a jeho tým vs. parazitní emzácké zombie. A je to přesně tak blbé, jak to zní. Pozitivní je, že Willis už se od toho dna může jenom odrazit, protože o moc níž to nejde. Nicméně tohle je docela sranda. papundeklové kulisy a mizerné efekty sem tak nějak patří a totéž se dá říct i o vlastně přiznaném plagiátorství. Suitsovi budiž přičteno ke cti i to, že se mu daří nenudit, byť občas za pomoci strašlivých hovadin. Ale tak co už. je to jasný podprůměr, ale zase ne takový, aby si zasloužil černá čísla. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bruce natočil nevydarené videobéčko, čo myslím ako pochvalu. Pretože posledné roky točil amatérske bezrozpočtové filmy odohrávajúce sa v jednej budove v ktorých sa absolútne nič nedialo. Toto vyzerá ako sci-fi hororový trash typu Moontrap vykrádajúci slávnejšie filmy, aké točil v osemdesiatkách Bruce Campbell. Prvú tretinu sa tam nič nedeje, druhú tretinu parta technikov a ústredný hajzelboy zistí, že na palube je nejaký vírus, ktorý mení posádku na zombiekov a v poslednej tretine technikov napadne zobudiť z kryospánku komando, ktoré v pár komických scénach akože strieľa do zombiekov. No a vo finále náš čaká ešte súboj s hlavným šíriteľom vírusu v prvotriednej CGI nekvalite. Najväčším kladom filmu je prekvapivo Bruce, ktorý si je vedomý toho v akej sračke sa ocitol a tentoraz sa na tom nepokryte baví a uštipačne komentuje všetky tie udalosti alebo trápne dialógy kolegov. Okrem neho sa tu síce nájde pár ďalších známejších ksichtov, ale oni pôsobia len trápne. Najhorší je hlavný drsniak Timothy V. Murphy, ktorý hystericky vrieska jak keby mal krámy. Takže výsledkom je ten typ nevydareného filmu u ktorého sa smejete na účet tvorcov. 2/10. ()

Související novinky

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Reklama

Reklama