Reklama

Reklama

Dlouhá noc přežití

  • Česko Dlouhá noc: Přežití (více)
Trailer 1

Dva lupiči utíkají směrem k mexickým hranicím. Jednoho z nich ale postřelí, a tak si vyhlédnou vesnického doktora, kterému zajmou rodinu a vyhrožují smrtí, dokud neposkytne zraněnému pomoc... (TV Prima)

Recenze (43)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zapřisáhl jsem se, že už si rozhodně nedám žádný nový film s Willisem, který bude režírovat Matt Eskandari. Jenže ve mě ještě pořád žije ten desetiletý kluk, který kdysi s otevřenou pusou koukal v televizi na Měsíční svit a od té chvíle potřeboval vidět všechno s tím šílencem, co tam hrál hlavní roli. Takže k Survive the Night. Nakonec jsme vlastně rád, že jsem vlastní předsevzetí porušil, protože zdaleka nejde o to nejhorší, co VODillis během poslední dekády natočil. V prvé řadě tady nemá pouhé cameo, ale plnohodnotnou roli, která se producíruje před kamerou dobrou polovinu stopáže. Herci navíc všeobecně nejsou špatní (rozhodně to nepůsobí jako slezina amatérských nadšenců), jen na Lydia Hull se film od filmu hůř kouká. Dokonce i Eskandriho musím pochválit, protože tentokrát něco konečně režíruje a chvílemi mu i slušně funguje napětí (čemuž pomáhá i fajn soundtrack). Bohužel je úplně mimo scénář. Zhruba do půlky se ještě snaží držet nějaké elementární logiky, ale pak se to opravdu odstrašujícím způsobem rozsype, postavy se začnou chovat úplně šíleně a s nadějí na slušný výsledek je konec. Ale dívat se na to bez újmy dá, o tom žádná. A to je po odpadovém Trauma Center přeci jen zlepšení. 30% ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(5%) Sakra, to bylo pěkně zahozené odpoledne před mojí noční. Ale co, ještě, že jsem si tento snímek, cca přeložený do češtiny „PŘEŽÍT NOC“ dal raději hezky odpolko před noční šichtou. ;) A nyní k tomuto zázračnému „déčkovému filmu“. Předchozí režisérův počin TRAUMA CENTER mi kupodivu sedl, asi jsem měl opravdu mimořádnou náladu, že jsem mu udělil 3*, ale co už … Toto je jednak velká NUDA a především FRAŠKA PLNÁ NELOGICKÝCH SCÉN, až mi připadalo, že to režisér natočil záměrně až parodicky, nebo byl u toho permanentně sjetej či vožralej na plech. Seznámení s postavami mě nebralo, připadalo mi to, jak kdyby všichni umírali nějakou nemocí. Je smutné vidět Bruce Willise, jak zde má roli stárnoucího chlapa, který nezmůže proti dvěma zločincům (jeden mimochodem umírá) nic. Jeho herecký výkon je taky mizerný. Nejhorší bylo, jak vzteky halekal v lese jako starý vlk, to bylo otřesné. Dvojice zločinců …. No k těm fakt nemám slov. Jeden z nich je švihnutý na palici, a když se přestane ovládat, někdo to odsere. První půlka filmu byla na hovno, ale ta druhá? To bylo neskutečně natahované a logicky ujeté. Přeci ta rodinka mohla dávno uniknout nebo toho jednoho fyzicky funkčního gaunera xxx způsoby dostat ne? Víc k tomu asi dodávat nebudu. Dal bych 1*, ale nevím vlastně za co … ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis rozladěn skomírající kariérou se znaveně probírá tunou rutinně spíchnutých scénářů, které jeho hvězdnou auru dusí, neboť v nich povětšinou hraje druhé housle, když tu náhle se zájmem pročítá naprosto neoriginální pojednání o ohrožené rodině a jednom vysloužilém šerifovi na odlehlé farmě. Kouká ale, že s ním bude hrát zapomenutý klaďas Chad Michael Murray, takže to bude spolu s jeho účastí výsostně koncipovaný thriller. A málem to vypadalo, že do role jednoho ze zločinců měl být původně obsazen Bradley Cooper, který má ale delší dobu deprese z toho, že s ním Irina Shayk už nedělá šejk.Ten se ve filmu pochopitelně vůbec neobjeví, ovšem Tyler Jon Olson mu je podobný. Bruce si patrně s režisérem Mattem Eskandarim rozuměl při jejich předchozí spolupráci na filmu "Trauma Center", tudíž neměl problém kývnout i tentokrát. A zrodil se i tentokrát stokrát vylouhovaný napínák na staré obehrané téma zločinci na útěku najdou vynucené útočiště u spokojené rodinky s dvougeneračním bydlením. Zločinci jsou dva bratři, co si krátili "výlet" do Mexika zastávkou na benzínce, kde jeden z nich vyjevil svoji labilní povahu a druhý při následné přestřelce schytal kulku do nohy. A lékař na objevené farmě je jejich jedinou nadějí. Smutné je, že Willisovi režisér nedopřál jediný zajímavý moment. Potácí se ze záběru do záběru a jeho občasná akční snaha je až nechtěně směšná. Zbytek herců předvádí přijatelné herectví, režisér film zkrášluje scény detailními záběry na krvácející rány a pro nastalou tmu není vždy patrné co se ve filmu děje. Nastalý rozbřesk dává naději, že lepší akční zítřky Bruce Willise (snad) ještě přijdou 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Výsledné hodnotenie "Survive The Night" je, že film je pozerateľný.. Ak nečakáte od filmu žiadne zázraky a dokopy vám bude stačiť ľahký home invasion film, tak by to nemalo byť veľmi urážlivé. Herci sú celkom dobrí, Bruce Willis tu má podľa mňa naozaj aj rolu a postavy v rámci svojich možností nie sú absolútne tupelá. Ako príklad by som povedal, že keď manžel povie, svojej manželke a dcére aby sa niekam schovali a ostali tam, tak to aj urobia. A udržia sa počas filmu v bezpečí. Ale miestami som mal pocit, že časová línia absolútne škrípala. Prečo? Lebo film pôsobí ako keby sa kamera presunula k niekomu inému, tak na inom mieste sa zase zastavil čas. A to je dosť veľký problém. Najlepšie je to asi vidno v autonaháňačke. Kým Bruce Willis odláka útočníka autom, tak mal podľa mňa náš hrdina dosť veľa času na to, aby sa dostal k rodine, zobral ich niekam do bezpečia a reálne opustili priestor. No keď sa k nim kamera vráti a sledujeme ich ďalej, tak útočník už je naspäť. A neverím, že to stihol tak obrovskou rýchlosťou. Neviem či Eskandri chápe, že plynutie času takto nefunguje. Čas neplynie len tam, kde sa momentálne dívame. Ale všade plynie rovnako. Ku koncu už prichádza aj niekoľko menej zaujímavých momentov, no nedával by som váhu mínusov na plecia hercov. Tí s tým čo majú po ruke robia maximum. Okrem toho je najväčšia tragédia, že máme ľutovať asi aj našich útočníkov, ktorí len chceli pre seba lepší život. A kým by som povedal, že náš zranený brat Matt je v pohode, tak Jamie je bohužiaľ iná story. Lebo celá tá situácia nie je nikoho iného, než jeho vina. A veľa jeho riešení bolo absolútne nezmyselných a hlúpych. Film je pozerateľný, ale nie je ničím výnimočný. Je to jednoduchý príbeh na oddychový večer. Ak vám to stačí, tak budete v pohode. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne súhlasím s užívateľom "Lacike", slovo nelogické dokonale vystihuje podstatu tohto filmu. To čo tí retardi tu ukázali, to je nehoráznosť. Len tak si prepadnem pumpu, bezdôvodne odstrelím mladú ženu, na čo to bolo dobré? Na prvoplánové šokovanie diváka a ukázaním, to sú ti zlí? Film by bol dobrý len ako krátkometrážny akčňák, ktorý by trval tak pol minúty a zobrazoval by len ako tých dvoch buzerantov popravia. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Je to vyhořelý subžánr "domácí invaze a rukojmí" jako všechny poslední Willisovy kousky. Tomuto filmu se radši vyhněte, nebo to bude pro vás výzva přežít toto prázdné nic. Přitom tento film vypadá obrazem a zvuky jako skutečný thriller, ale zápletka, chování postav a jejich interakce jsou tak absurdní, že budete mít problém přepnout mozek a bavit se. Willis zde vypadá, jako by byl již mrtvý. Dialogy jsou tak hloupé, že jsem se musel občas zasmát. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Rovnaký shit ako Trauma Center. Len tentoraz dvaja mentálne retardovaní idioti nenaháňajú nejakú ženu v nemocnici, ale blbnú rovno s celou Brucovou rodinkou v jeho dome a scenárista vymýšľa jednu blbosť za druhou, aby čo najviac natiahol stopáž. Budovanie vzťahov a dialógy medzi Brucovou rodinkou sú na horšej úrovni ako v telenovelách. Hallmarkovské filmy sú oproti tomuto Oscarové veľdiela. Rodinku som mal totálne na háku. A tí dvaja dementi, ktorí konali bez akejkoľvek logiky ma zase nonstop srali. Napätie je tu nulové. Technická stránka sa snáď o niečo zlepšila a už nepôsobí tak amatérsky. Ale film ako celok je totálna nuda a Willis u mňa klesol hlbšie ako Seagal. Ten aspoň točí sračky na ktorých sa dá zasmiať. U Willisovkách akurát zdochnete od nudy. Film sa mi páči na 10%. Objektívna kvalita je -1000%. ()

Pet odpad!

všechny recenze uživatele

S vypetim vsech sil zkompletovana Bruceova filmografie. Smutny konec ultrasympatickeho herce a akcniho hrdiny z lidu. :( ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo i Willis musi prispiet k neustalej produkcii hnoja, hlavne ked Segosovi sa uz nechce - ten uz hnoja vyplodil viac nez dost. Niekto musi prebrat stafetu v produkcii hnoja, aze jo. 9 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem pořád přemýšlel, kde jsem viděl Chada Michaela Murraye.V kterým filmu.Nepřišel.Jinak úděsná slátanina .10%. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tak jsem chtěl vyzkoušet některé z těch Willisových novějších béček kategorie "jsem nemocný, už mě to nebaví, jen zabezpečím rodinu" a je to docela zmatený film. Začátek ještě jde, ale jakmile se stane Willisova rodina rukojmím, nastává mela. Jsou svázaní, pak zase rozvázaní, pak svázaní, pak zase rozvázaní, jsou uvnitř, pak venku, pak uvnitř, pak v autě, pak v kůlně, pak svázaní, pak zase rozvázaní, prostě zmatek. Willis tu ale aspoň trochu hraje a černé hodnocení si to nezaslouží, jsou mnohem horší filmy, které jsou v modrém. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud se někdy bude natáčet remake Blbého a blbějšího tak herci co zde hrály by mohly hrát i tam mají k tomu slušně našlápnuto. Trauma centre mělo aspoň příběh sice blbý, ale dělo se tam něco a navíc to bylo vtipné tohle má blbý příběh , blbé postavy, blbé dialogy a blbý scénář jediné co se zde dá pochválit je to, že Bruce zde není zhruba 15 minut, ale pozor minimálně 40 možná i více . K ději dva chlápci odstřelí jakéhosi pracháče a okradou ho s tím, že zdrhnou do Mexika, ale po cestě se staví na benzínku kde se to zvrtne a jednoho z nich postřelí. Tak si zajdou k rodině doktora, aby mu (tomu postřelenému) pomohl. Je smutné dívat se kam to Bruce Willis dotáhl (tento rok nás čeká ještě jedna perla od tohoto režiséra s ním) dávám tomu tak 2-3 roky a dopadne možná ještě hůře než Nicolas Cage, Steven Seagal, Jean Claude Van Damme a Dolph Lundgren dohromady . Menší postřehy k filmu 1) Když někomu zastřelíte příbuzného přijde mě docela zbytečné a blbé říkat těm ostatním , že pokud budou dělat to co chcete nic se nikomu nestane 2) Vysvětlovat doktorovi co se Vám předtím přiznal, že zabil úmyslně svého pacienta Hypokratovu přísahu ve stylu, že nemůže nechat tvého příbuzného umřít zvláště, když ten doktor viděl jak zde zabili jeho příbuzného je zbytečné 3) Když už se dostanete od únosců pryč tak by nebylo na škodu se třeba rozdělit a ne zavřít se dva ve stodole a další dvě bůhví kde. 4) Byly 4 na jednoho toho druhého zraněného nepočítám co třeba to zkusit využít? 5) Když mě umírá brácha a všichni unesení mě utekly rozhodně bych nešel za bráchou nerozbrečel se tam a neptal se co mám dělat, že jsem to posral. 6) Nejsem doktor, ale pokud Vás postřelí do ruky pravděpodobně neumřete ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát odpad, ale pořád by to nebylo fér, když uvážím, že jsem viděl horší věci. Sice je to nuda a herci děsní, ale dalo se to vydržet. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Poměrně nenáročná zápletka, která vypadala rutinně zvládnutelně, tudíž koukatelně. No, není tomu tak. Naprosto nesmyslně se chovající zločinci, tedy jeden abych nekřivdil oběma, se ještě jakž takž pochopitelně dostanou k doktorovi do baráku. A tady začne peklo. Postavy nelogicky pobíhají po okolí a navzájem se rozvazují, zašívají a srdceryvně lkají, místo aby prostě vzaly roha. Vzájemně na sebe časově nenavazující počínání všech, kdy jednu chvíli je zločinec bůhví jak daleko v autě a než stihne frajer dojít do stodoly tak je zpátky a bací ho po hlavě. Kriminálník pobíhá půl dne s prostřelenou nohou, nemá to ani zavázáný, doktor ho pak má na stole, koukne a zahlásí " stehenní tepna, myslel jsem si to ", tak to fakt ne. Prostě scénář to sráží naprosto do bláta, tohle se dalo celkem nenáročně zvládnout jako béčko a byli bychom celkem spokojený. Bruce celkem solidní, to je asi jediná kladná věc. Ale Lydia Hull netuším, co se sebou udělala, musel jsem si najít kolik jí je a čuměl jsem jak blázen, že teprve 33. Vypadá jako gumová kachnička do vany. Ke konci už jsem to přetáčel, no prostě otřes. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po vážně hodně dlouhé době budu hodnotit film s účastí Bruce Willise převážně kladně, i když tedy musím zároveň ale i zmínit, že to rozhodně není jeho zásluhou, spíš naopak, pokud bych totiž měl označit i nejslabší prvek této podívané, zvolil bych právě tohoto kdysi úspěšného a charismatického herce, který se nyní ale již utápí jen ve vedlejších roličkách v mizerných béčkách, jak jsem ale již zmiňoval, sem tam se připlete k něčemu, co zas až tak mizerný není, a právě tak tomu je v tomto případě. Každopádně, aby ovšem nedošlo k omylu, i tentokrát se jedná o ryzí, laciné, nenápadité a tuctové béčko, u kterého se ono množství Odpadů! a celkově nízkého hodnocení dá snadno pochopit, já bych to ovšem tentokrát neviděl ale zas až tak černě, jelikož celý ten film se nese i ve velice svižném a nenudícím tempu, sem tam zafunguje napětí, atmosféra též není úplně marná, a veškeré osazenstvo, a to jak postavy, tak jejich herečtí představitelé, jsou výrazní a charismatický, samozřejmě tedy s ohledem na jejich možnosti. To, že se tu pak ony postavy dost častokrát chovají a jednají jako totální retardi, je věc druhá, ale ani to nic nemění na tom, že tohle akční, thrillerové béčko je prostě opravdu příjemně snesitelná a dostatečně zábavné podívaná, jež si to vyložené zazdění fakt tentokrát nezaslouží. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Neúspešná spolupráca režiséra Matta Eskandariho a herca Bruca Willisa pokračuje, Bohužiaľ. Ich aktuálny céčkový film je založený na stokrát videnom a spracovanom materiáli. Kopa jednoduchých riešení s minimom hereckých performancov. Film len pre skalných fanúšikov Bruca Willisa. Škoda, že v poslednom čase musím túto vetu u B.W. zopakovať viackrát.Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

Reklama

Reklama