Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christiane, která se snaží uniknout z problematického života doma, potká ve své nové škole zdánlivě úžasnou a stylovou dívku Stellu. Díky ní se seznámí s různorodou partičkou podivných a úžasných přátel, kteří se setkávají v legendárním nočním klubu „Sound“, kde s pomocí alkoholu a tance dokáží zapomenout na všechny problémy. Když se, pohlceni hudbou a klubovou euforií, navzájem sblíží, ponoří se do světa úniku a naváží úžasná přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Carlie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihu jsem četla ještě někdy na základní škole a té doby na mě udělala tak silný dojem, že si veškeré postavy a jejich osudy pamatuji dodnes. Dějově je to jedna z nejsilnějších a nejsmutnějších knih, které jsem měla tu čest číst a tak jsem se radovala, když jsem se dozvěděla o natáčení seriálu, ač se mi líbil film My děti ze stanice Zoo (1981) a k seriálové předělávce jsem neviděla jediný důvod (ale pořád jsem myslela, že by mohlo vzniknout něco dobrého). Podobenství s knižní předlohou nevidím, ale jsem u prvního dílu a tak si zatím netroufám soudit. Vizuálně natočeno způsobem, který se snaží působit co nejvíc 70s, což je logické, ale zde je to kýč. Proč Christianina matka vypadá na pětadvacet? Proč to všechno působí tak divně a nepřirozeně?  No já zatím nebudu tak přísně soudit- jsem teprve u prvního dílu, ale zatím jsem mírně zklamaná. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Seriál na který jsem se těšila ale zároveň jsem se této předělávky docela obávala a zatím nejspíš právem. Hned v úvodu jsme sice upozorněni, že některé události že života hlavních postav jsou smyšlené ale tady se zase musím ptát proč? Když už předělat tak se vším všudy nebo se striktně držet předlohy ale tahle střední cesta no nevim… Jako někdo, kdo viděl film a knihu jsem četla tolikrát, že to ani neumím spočítat, se v ději orientuji. Pro někoho, kdo k seriálu přistoupil jako k naprosté neprobádané oblasti to zatím podle mě musí být celkem rumraj. Dostalo se nám sice vcelku povedeného představení hlavních aktérů v životě Christiany a na úvod bych řekla, že ano po téhle stránce to ujde. Ale zatím mi tam prostě něco chybí. Je to moc barevné, moc přeplácané vůbec to nepřipomíná nic co by bylo aspoň trochu podobné knížce. Jasně až na jména a další důležité věci. Postavy jsou dejme tomu fajn i když Babsi mi moc nesedí a táta Christiane vypadá spíš jako její starší bratr a asi nejvíc se liší od knižní předlohy. Ale chápu tvůrci se nechtěli knížky příliš držet v detailech ale to si myslím je největší škoda protože právě na nich příběh Christiane stojí. Jako úvod dejme tomu. Tak uvidím co dál…  Hodnocení: (3*) ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížku jsem kvůli maturitě celou přečetl a i když jsem měl během čtení fakt husí kůži a byl jsem většinu času dost znechucen, tak na ní vzpomínám jako na obohacující zážitek a není tomu jinak u stejnojmenného původního filmu z roku 1981. Oznámení o novém seriálovém zpracování mě potěšilo i zděsilo a naštěstí musím konstatovat, že prozatím se mi nová adaptace zamlouvá. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních 2 dílech dávám 3 hvězdy a uvidíme, co bude dál. Výhody seriálu: pěkná kamera a kulisy ošklivého panelákového Německa 80. let - Malborka, kola, prášky a drogy. Dále sympatičtí herci. Nevýhody: 1. Zápletka: klasická klišé. Děti z rozvrácených rodin, vše jste viděli už 100x jinde. 2. Seriál se rozprostřel v bezčasí. V podstatě mi dává větší smysl natočit buď autentický remake původního filmu z roku 1981, anebo udělat zcela novou moderní adaptaci se smartphony, insta-stories atd. Seriál nejde ani jednou cestou. Bere si hodně z devadesátek. Taneční hudba je zcela jiná, než se hrála v 80. letech, ústřední rockovou písní druhého dílu je Modern Love od Bloc Party z r. 2005. Tahle rozplihlost ubírá seriálu na autenticitě. Proto nemůže mít takový dopad jako drsná výpověď jedné generace. Původní knihu a film mám moc rád, ze seriálu jsem tedy zatím na rozpacích. Zázrak se nekoná a remaky málokdy přinesou něco nového. Vzpomíná si někdo ještě na nedávných 7 statečných z roku 2016? :-) ()

Reklama

Reklama