Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka je dobrá, záživná. A je v rámci série oním mezníkem mezi strašidelným hororem a temnou h. komedií. Děj se odehrává na springwoodské psychiatrii, kde stará známá Nancy, Kristen a spol. bojují se společnou noční můrou. Fred "The bastard son of a hundred maniacs" Krueger už se definitivně rozjíždí a bere na sebe mnoho různých podob; od hada, přes TV či loutku, až po kostěje. Děj je zajímavý a dvojku chytře ignoruje. Konec, kdy si to 'dream warriors' rozdávají s Freddym, je prostě parádní. 8/10. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Pozdní osmdesátá léta v této sérii znamenají žánrový posun k fantasy, který v samém závěru snímku bohužel bolestivě selhává, což odnáší především atmosféra, respektive její zbytky. Tam kde vyniká zajímavé výtvarné řešení (feťácká ulička) a úchvatná práce s barvami (rudá zrcadlová komnata) je cítit osobitý režisérský dotyk, narozdíl od pohádkových koster a zaklínadel, které svou dětskostí a zejména trikovou stránkou, na které se silně podepsal čas, působí jako pěst na oko. Zájem diváka o přehrávající herce není nikterak velký, což ovšem plně vynahrazuje titulní záporná postava, které tentokráte cedí hlášky jako na běžícím pásu. Nebýt žánrově příliš neposedného závěru a přehršle zbytečných triků, jednalo by se zřejmě o vrchol celé řady. Ovšem jen co se týče dynamiky a akčnosti, horor je trochu někde jinde. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Do světa legendárních nočních můr s Freddym jsem nahlédl úplně poprvé a na základě doporučení horrorového příznivce Mr.Apache zvolil místo prvního filmu netradičně tuhle „trojku“. Jak jsem tak trochu předpokládal, tenhle typ přímočárého tínedžerského horroru nebyl tak úplně mým šálkem kávy, ovšem musím uznat, že v rámci toho, čím Bojovníci ze sna jsou, jde o velmi dobře udělaný kus, který i navzdory tomu, že během trikových scén tu občas byl starší věk filmu znát, strčí pořád hravě do kapsy spoustu současné žánrové tvorby. Líbilo se mi zasazení většiny napínavého děje do snů, které zde probíhají na pokračování a postupně se propojují s realitou, zaujalo mě promyšlení snového světa s číhajícím nebezpečným záporákem ze záhrobí i mladičká Patricia Arquette. Ke konci se mi už ty akční boje se všemi netvory zdály utahané a rovněž zbytečně přepjaté, včetně klasického horrorového zvratu k závěru (ve chvíli, kdy se všechno zdá být vyřešené). Zatím se k oblibě tohoto kultu přidávat rozhodně nemůžu, ale coby v jistém směru skutečně originální žánrová jednohubka za mě může být a minimálně na první film z roku 1984, kterým to celé kdysi začalo, se ještě někdy v budoucnu ze zvědavosti podívám. [60%] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chuck Russsell vrátil Noční můře to, co ji vzala příšerná dvojka a dokonce i něco přidal. Freddy je v jeho podání dokonalý, zlý, sarkastický a sršící fantasticky černým humorem, prvky fantasy okořeňují už tak skvělý scénář a na svou dobu slušné triky a skvěle promyšlený příběh jsou dokonalým pozváním do snové říše mistra hrůzy Freddyho Kruegera... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Třetí NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET se aspoň trochu přibližuje k výborné jedničce a snadno překonává slabší dvojku. Atmosférou, hudbou a slušnou technickou stránkou se to v podstatě rovná původnímu filmu. Má to skvělé herecké postavení, které úžasně sehrálo své postavy. Takže jsem jim fandil od začátku do konce. Potěší návrat postavy Nancy. Celé je to neskutečně zábavné, Freddy je zde opět dobrý jako vždy, jen z něj už moc nejde respekt. A co se týče hororový aspektů, tak je jich docela málo, ale to mi v tomto případě nevadilo. Mělo to pohodovější atmosféru, ale zase jsme tu dostali nějaký ten nový nápad navíc, kdy holčina Kristen má schopnost přivolávat ostatní lidi do svých hrůzostrašných snů. Během sledování filmu jsem byl docela nadšen, ale přeci tu nedostatky jsou. Třeba bych úplně vynechal linii s Nancyným otcem, který mě zde otravoval a scéna, kdy Freddy jako kostra útočil, byla naprosto otřesná, ale snažil jsem se nepokazit si celkový dojem ze snímku. Takže až na tuto dějovou linii to byla slušná část téhle hororové ságy. O dost lepší jak dvojka a mírně slabší jak původní dílo. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • V původní zápletce filmu měl Freddy (Robert Englund) proniknout do skutečného světa a zabíjet všechny herce a štáb, kteří se podíleli na filmové sérii Noční můry. Nápad byl sice studiem zavržen, ale Wes Craven ho později použil pro svoji Novou noční můru (1994). (HellFire)
  • Na tričku, které nosí Taryn (Jennifer Rubin) na začátku filmu, je obrázek z alba skupiny Dokken z názvem „Tooth And Nail.“ Album obsahuje skladbu „Into The Fire,“ kterou lze v některých verzích filmu slyšet z rádia. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama