Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bylo to nudné, bylo to levné, bylo to stupidní, až jsem kroutil očima. Naštěstí to ale zachraňuje alespoň trochu The Rock, který je asi tak stejně dobrý herec jako Arnold Schwarzenegger, ale i tak mu to člověk věří víc, než většině ostatních. O ději se moc hovořit nedá,, takže nakonec celkem podprůměr. 35% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

The Rock ako barbar Conan z Bollywoodu sa snaží, no jeho tupý výraz a tuctové predvedenie celého filmu proste neprehliadnete. Tvrďácka hudba zmixovaná s klasickou orchestrálnou bola ako päsť na oko a béčkové kulisy vyzerali ako by si ich vypožičali od televízneho Herculesa. Príbeh je priemerný hrdinský origin bez pridanej hodnoty a so stereotypným záporákom. Miestami má pekné súbojove choreografie a je cítiť tú dobrodružnú zábavnosť čo som chcel, no stále ide o podpriemerný film ktorý kľudne vynechajte. Pri finále už som pozeral do mobilu a odpočítaval koniec. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve svých počátcích se The Rock nebál přiznat že jeho hlavní inspirací jsou hlavně Arnold a Sylvester. Oslovení Král Škorpión po celý film nezazní, až na konci. A nebýt krátké scénky, ve které je náš hlavní hrdina nakažen štířím jedem, vlastně by divák ani netušil proč ho tak Clarke Duncan osloví. Zábavná akční pitominka, která svým vyzněním směřuje více ke Conanovi než k Mumii. 50% ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechno - perfektní téma i parádní herce, tak pro se proboha snažil být vtipný. Čekal jsem historický film, ale dostal jsem zábavnou americkou podívanou. Vtip v tomto žánru mi rozhodně nesedí. Kdyby se snímek držel spíše toho histirického zadání a The rock by se nesnažil být vtipný, tak by to bylo určitě lepší. Od filmu jsem čekal daleko víc a tak jsem byl celkově sklamaný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MEMNOM TĚ BUDE PRONÁSLEDOVAT. PŘIJDE SI PRO SVOJI ČARODĚJKU A NEZASTAVÍ SE PŘED NIČÍM…" /// The Rock s vizáží indiána brouzdá poušť na velbloudovi, parádně manipuluje tětivou a v soubojích uplatní to, co se naučil od ninjů. Padouši jsou zákeřní, ale víc charisma by ani Memnonovi neuškodilo. Tož, taková Conanovina. Nekrvavá podívaná s haldou akce, která by každopádně potřebovala lepšího rejžu. Nevzbuzuje emoce, ale rozumně pobaví. Minimálně poprvý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád ty příběhy, ve kterejch se nájemnej vrah zamiluje do čarodějnice… (že tchýně je čarodějnice? Zkus to!...). 2.) Thx za titule ,,candyman“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Kromě arizonské pouště Yuma se točilo i na slavném náměstí v Universal Studios. (EMMY)
  • Z historického hlediska král Škorpion (ve filmu Dwayne Johnson) - nebo také král Štír -, opravdu existoval. Byl jedním z králů Egypta z období nulté dynastie. (hodna)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama