Reklama

Reklama

Rytmus: Tempos

  • Slovensko Tempos
Trailer 2

Obsahy(1)

Prohry, výhry, fakta. Hudební dokument Tempos je příběhem Patrika Rytmuse Vrbovského a jeho 30ti-leté dráhy rappera. Film není dalším rodinným medailonkem, snímek Tempos mapuje dlouhou a neopakovatelnou hudební kariéru od naprosté nuly až na vrchol. Svůj příběh vypráví Rytmus s pomocí jedinečných a nikdy nezveřejněných záběrů a za přispění řady dalších muzikantů, kteří během dlouhé doby zkřížili jeho cestu a Rytmusovu tvorbu nějakým způsobem ovlivnili. Nebo byli ovlivněni. Vedle historie jednoho hudebního žánru u nás, je Rytmus: Tempos osobní film. Rytmus v něm odhaluje zákulisí, nečekané nástrahy a zklamání, které v kariéře zažil. Přiznává situace, které ho změnily a posílily do dalšího boje se životem. Důležité momenty Rytmusovy kariéry jsou pojaty jako hrané rekonstrukce, v nichž hlavní postavu zastupují v různých dobách hned dva dvojníci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (43)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rytmus o sebe a hudbe. Teda oveľa viac o hudbe ako o svojom živote. No a keďže okrem rádiových hitov túto hudbu nemusím, tri hviezdy sú tak akurát. Dokument to nie je zlý, všetci vystupujú pomerne prirodzene, hudba hrá, keď je to potrebné, stiahne sa, ked treba rozumieť reči, len toho bavkania sa s mobilom mohlo byť menej. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi v obľube Rytmusa, ale treba uznať, že tento človek čosi vo svojom fachu dokázal a treba mu uznať rešpekt. Dokument je natočený veľmi profesionálne a pútavým spôsobom hovorí o ceste jedného rapera za svojim snom. Trošku som očakával, že sa tu divák dozvie viac o osobnom živote, a nakoľko sa to nestane, tak to tým pádom ostáva v rovine informácií, ktoré sme už viac menej vedeli a len málo nového sa tu dozvieme. Preto u mňa len tri hviezdy. 60 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To ešte baví niekoho tohto človeka pozerať? Veď tento samozvaný umelec nikdy nič nezmenil, stačila mu jedna vulgárna póza a plná huba toho, ako sa on dokázal zo stoky stať milionárom. A toto jeho fanúšikom naozaj stačí? V tomto dokumente šikovne nezabudol spomenúť rasizmus a potom už len sledujeme, ako si chodí po štúdiu a počúva ukradnuté podmazy (sám sa k tomu priznal, že ich niekde sťahoval za dva doláre), ktoré vytvoria ďalší hit pre rukou a hlavou monotónne kývajúce stádo. A následne sa stretáva s kamošmi podobného rangu, taký primitív ako Hajtkovič snáď ešte podliezol Rytmusom nastavenú latku výkalov padajúcich z dutiny ústnej. Spracovanie dokumentu ale nie je zlé, dobre chronologicky usporiadané, ale príbehovo aj osobnostne mi bol ukradnutý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě by se proti této hudbě mělo očkovat, protože epidemie infikovaných teenageru je značná. V dokumentu je úžasný slovník této subkultury mládeže. Ohledně nevracení půjčených peněz, by si měl Rytmus přečíst klasika Antona Pavloviče Čechova. Když někomu půjčíme peníze, s největší pravděpodobností si z něho uděláme nepřítele. A člověk si půjčuje hlavně od lidí, které nemá rád. Obdivuji neuvěřitelnou paměť Rytmuse na nekonečné texty. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to rychle uběhlo a líbilo se mi to i po hudební stránce. Vypasený Romeo mluví jak kdyby nevěděl, jestli je Čech nebo Slovák. Rytmus, potažmo Kontrafakt, si zaslouží pozici, ve které je. Dostali se tam vlastním přičiněním, koncerty narozdíl od jiných mají zmáknuté a sbírají plody tvrdé práce a talentu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Dokument je točen na kameru Red Gemini 5K + anamorfní objektivy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se na střeše jednoho z paneláků na sídlišti Petržalka v Bratislavě, v Rytmusových rodných Piešťanech, tamním kasinu, kde byl v mládí zaměstnán jako krupiér, v zahradní oáze Fredyho Ayisiho, ale i v Praze v domácím prostředí DJ Wiche. (Duoscop)

Reklama

Reklama