Reklama

Reklama

Rytmus: Tempos

  • Slovensko Tempos
Trailer 2

Obsahy(1)

Prohry, výhry, fakta. Hudební dokument Tempos je příběhem Patrika Rytmuse Vrbovského a jeho 30ti-leté dráhy rappera. Film není dalším rodinným medailonkem, snímek Tempos mapuje dlouhou a neopakovatelnou hudební kariéru od naprosté nuly až na vrchol. Svůj příběh vypráví Rytmus s pomocí jedinečných a nikdy nezveřejněných záběrů a za přispění řady dalších muzikantů, kteří během dlouhé doby zkřížili jeho cestu a Rytmusovu tvorbu nějakým způsobem ovlivnili. Nebo byli ovlivněni. Vedle historie jednoho hudebního žánru u nás, je Rytmus: Tempos osobní film. Rytmus v něm odhaluje zákulisí, nečekané nástrahy a zklamání, které v kariéře zažil. Přiznává situace, které ho změnily a posílily do dalšího boje se životem. Důležité momenty Rytmusovy kariéry jsou pojaty jako hrané rekonstrukce, v nichž hlavní postavu zastupují v různých dobách hned dva dvojníci. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Dokument je točen na kameru Red Gemini 5K + anamorfní objektivy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se na střeše jednoho z paneláků na sídlišti Petržalka v Bratislavě, v Rytmusových rodných Piešťanech, tamním kasinu, kde byl v mládí zaměstnán jako krupiér, v zahradní oáze Fredyho Ayisiho, ale i v Praze v domácím prostředí DJ Wiche. (Duoscop)
  • „Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých třiceti letech v rapu. Staré záběry, které dosud nebyly zveřejněné, moje hudební kariéra zmapovaná úplně od nuly až po to, kým jsem dnes. Prohry, výhry a fakta. I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt,“  prohlásil o dokumentu Patrik "Rytmus" Vrbovský. (Duoscop)

Reklama

Reklama