Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Jan Hřebejk drze porušil určité detektivní stereotypy a Viktor Tauš na ně rovnou kašlal, ale vytvořili stylové, zábavné a napínavé věci, točí první jmenovaný třetí řadu (s nejnetradičnějším námětem) naopak nejfádněji. Po scéně s probuzeným lvem čeká divák něco stejně infarktového i s pachateli, ale kriminálně to prostě poněkud vyšumí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, hlavně díky prostředí ve kterým se kriminálka odehrávala, marnej nebyl ani námět a ani herecké výkony, trošku jsem nepochopil některé detaily jakože umyslná komika nebo co ? (pád pistole, cikánský policajt co otevřel dveře)... ten film měl nějakou atmosféru, ale tyhle "komický" prvky to byl prostě trapas. Hřebejk šel zkrátka některejma scénama sám proti sobě, ale jinak jo, ty tři hvězdy si to pejsci zaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že druhý případ detektivního týmu od Nejsvětější Trojice dopadl o hvězdičku líp. Co ale naplat, když u prvního případu skončil s jednou hvězdičkou a to měl ještě co dělat, abych ho vůbec dokoukal. Tady vyšetřování určitě svědčí samotné prostředí olomoucké zoo, které samo o sobě bylo hodně zajímavé a vytvářelo celou řadu zajímavých pasáží. Co ale dělat s herci, které si režisér nedokáže ukočírovat? Osobně to nechápu....v této minisérii není herec, kterého bych si v jakémkoliv jiném seriálu nebo filmu neoblíbil, ale tady jim to prostě nesvědčí. Nejlepší z nejlepších je tu překvapivě Martin Myšička a Miroslav Krobot. Když se třeba na scéně objeví Roman Mrázik a vyhodí pár svejch fórků, tak to skoro vypadá, jak kdyby to do konstituce celého příběhu vůbec nesedělo. V první dílu jsem měl pocit, jak kdyby se tu policejní vyšetřovatelé chovali jak blázni, druhý dil zase vytvořil situace, u kterých bych bral, kdyby je natočil úletář Vorel a pojal to jako třetí díl Gymplu. Závěrečná epizoda na mě pak působila ze všech nejlíp, ale v součtu s předchozími jsem pořád u dvou hvězd. Jak je možné, že renomovaný režisér, který mě nespočetně krát přesvědčil svým filmařským řemeslem, pak skončí u televizní kriminálky, u které mám problém, abych cítil běžnost, upřímnost a nedokázal si oblíbit jednu jedinou postavu...to je u detektivky docela problém, ne? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Po pitvě je každej generál." Pět mrtvých psů mělo slušnou atmosféru a ... tím to končí. Je na tom moc vidět, že odborní poradci byli judři plukovníci, kteří o výkonu nemají nejmenší tušení a na obvod jezdí jen buzerovat platfusáky za špinavý boty. Proto při vyšetřování trapas střídá trapas a to až někam k trestnýmu činu "ošahávání veřejného činitele". To už snad není ani zábavný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Adekvátní kriminálka, ve které Hřebejk napravuje fatální chyby z Případu pro exorcistu. Po Modrých stínech se ale těžko vrací k oceňování kvalitní rutiny. (Viděno celé.) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři medvědi bez Cibulky.. Z obecenstva se ozývá rozpačitý potlesk a já mám za to, že tohle cirkusově-detektivní představení mělo být rozděleno jen na dvě (intenzivnější) dějství. Divák sice uvidí hromadu klaunů, ovšem jejich snaha bavit publikum zaváněla místy až křečovitostí (krotitel Krobot se smetáčkem budiž čestnou výjimkou). I přes spoustu ospalých zvířat a akrobatku ve špitále však musím uznat, že principál je obstojný chiropraktik, protože po Případu pro vymítače napravil notně rozlámanou reputaci.. Zatímco S.Majer si se svou věrnou „jarmulkou“ říká o stále více pozornosti, den ode dne populárnější K.Melíšková mi svou dikcí připomínala dentistku v televizní reklamě na zubní pastu.. ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

PROSÍM, NEČTĚTE, POKUD JSTE NEVIDĚLI: Na počátku byla zvědavost, jak - a zda-li vůbec - se podaří režii hrubě podřízenou atmosféře, jakou byla ta Taušova z Modrých stínů, rozvinout. Nejdřív to vypadalo, že Hřebejk takřka neznatelně naváže, jen jak tentokrát diktují nejen absence 'vysoké politiky', ale i Hřebejkův odlišný tvůrčí naturel, 'vše' zklidní, zcivilní, zevšední - své schopnosti dá do služeb věci, tedy série samotné. Bohužel. Tahle naděje vzala za své ve druhé polovině Psů. Výslovně bych vytkl laxnost, kterou režie i scénář zadusily možnosti, které se před nimy zjevily spolu s rozmláceným, v mlze pohlcenýho kravínem. Jsem přesvědčený, že šlo neslevit z civilnosti a nenafilmovat to takhle ploše. A probůh, co ty dva nešťastně zřetězené monology, které by nešlo obhájit, ani kdyby nestály v šiku jeden za druhým? Nevěřícně jsem zíral už na zpověď venkovského policajta, která mi připomínala špatně sehrané ochotnické představení, při čemž bych neřekl, že šlo o schopnosti herce, jako spíš o slova, která mu byla vnucena do úst a situace, která k tomu byla nedostatečně připravena, ochotnické představení které definitivně přervalo spád děje. Když pak rovnou přestřihneme na Výrovou v roli vypravěčky, která svému zraněnému kolegovi sděluje "how it happened", je zřejmé, že tuzemští tvůrci sáhli po osvědčené metodě v naprosto nepravý okamžik, neboť abych mohl po tomto dramaturgickém manévru sáhnout, aniž by zbyla pachuť nepatřičnosti, musel bych naplnit celou řadu podmínek, z nichž, řekl bych, nebyla naplněna ani jediná - tedy s výjimkou nedostatku stopáže pro alternativu. Škoda... PS: K songu pod úvodními/závěrečnými titulky: To snad ne. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobré to je, obzvlášť díky tomu, že proběhl downgrade v ději i lokacích, tentokrát žádná vysoká politika, žádné vznešené universitní budovy, ale lokální trapnomafián v kroskách a nejhonosnější lokací je tu samotka v zoo a rozpadlý kravín - i když to tak nemusí vypadat, je to hodně příjemné osvěžení. Případ samotný je fajn, stejně tak herci, jen je škoda, že narozdíl od předchozích Modrých Stínů tu není ani ťuk nějakých vizuálních hrátek, ale to se dá ještě odpustit, horší je, že někdy je kamera vyloženě vlezlá a ukazuje to, na co bychom měli přijít spolu s vyšetřovateli až o mnoho minut dále v čase. Slušná práce. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snad i díky prostředí zoologické zahrady v Olomouci je pro mě tato série zajímavější než Případ pro exorcistu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, Sýkorův námět je opět velice zajímavý, ale Hřebejkova režie je opět velice nezajímavá. Příběhy, které režíroval Tauš jsou o notný kus lepší, než ty z dílny Jana Rutiny Hřebejka. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další ze série detektivních pořadů České televize. Není to špatné, ale žádná sláva to taky není... Hraje tam Tereza Voříšková. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Lepší než Případ pro exorcistu, ale na Modré stíny to nemá. Postavy kriminalistů za poslední dvě série prošly slušným vývojem, což opodstatnilo obsazení velmi dobrých herců. A režisér už také nejel jen na autopilota, takže při hodnocení trochu přivírám oko (70%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemá to ani kousek atmosféry a napětí jako se objevuje ve Vodníkovi nebo Živých terčích. Když vás neuvěřitelně sere jedna z postav (Voříšková) a vy víte, že se jí až do konce nezbavíte... Martin Havelka je výbornej mafián. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukecaný. Dialogy jako pro rozhlasovou hru, takže jako televizní krimi minisérie obstojí těžko. Nudné odhalování pachatele. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Lepší se to lepší, jednou to bude brilantní. Scénář si vybral atraktivní prostředí (kdy naposledy jste viděli lva probírajícího se z narkózy) a vyšetřovací tým je mi sympatičtější čím dál tím víc, přestože jeden člen už je PRAcující SEnior a druhý byl degradován na pochůzkáře. Nemusím dodávat, že lokalita natáčení (Olomouc a okolí) je mi nesmírně blízká. Zkrátka a dobře, jestli natočí další minisérku, obávám se, že budu muset jít do pěti*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani v tomto případě ve mně vyšetřovatelé od Nejsvětější trojice nevzbudili žádné nadšení, nešlo taky ale o jasný průser. Příběh nebyl zase až tak špatný, ale chyby, které tvůrčí kolektiv opakuje už od Případu pro exorcistu, se znovu vyskytly i zde, takže jsem nemohl jít s hodnocením výš. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je už zvykem u serie Detektivové od Nejsvětější Trojice, opět mizerný zvuk. Huhňání Melíškové, Krobota a občas i jiných je hrozné. Extrémně je to znát v pasáži na konci třetího dílu na lůžku v nemocnici. Tu pasáž jsem pracovně nazval "návštěva kolegy u lůžka s knihou detektivky od Agathy Christie". Tady se opravdu Klára Melíšková dokonale vyznamenává. Super rychlé huhňání mě doslova vtlačilo do pohovky. Tak začínám přemýšlet, zda má paní Klára v pořádku chrup. :-) ..... (sledováno na TV Panasonic Full HD na kabelovém příjmu O2 TV). ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pět mrtvých psů se rozuteklo do třech dílů. Jenže z nastíněné velké akce, dotýkají se vysoko postavených znuděných pohlavárů zbyl jen popsaný cár papíru a upoutávka na Olomouc a moravskou ZOO. Jako když vypravěč nedopoví pointu. ()

Reklama

Reklama