Reklama

Reklama

Vegan 2019

všechny plakáty
Velká Británie, 2019, 51 min

Recenze (5)

whack 

všechny recenze uživatele

Svet vegánstva roku 2019. Ako sa stavajú k tejto téme svetové médiá, politici, športovci a vedci? Ktoré celebrity začali propagovať v tomto roku etické vegánstvo? Ako sa darí reťazcom, ktoré začali vyrábať vegánske potraviny? Všetko sa dozvieme v tomto dokumente. Ja som bol najviac vďačný za krátke rozhovory s aktivistami Joey Carbstrong a Ed Winters, a za priblíženie nového medzinárodného hnutia Rebellion Extinction a jeho odnože Animal Rebellion. Dokopy asi 40 rozhovorov, z toho asi 10 exkluzívnych. Inšpiratívne! ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nařízení 2119.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Profesionálně natočeno, tudíž s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Oproti rokům 2017 a 2018, kdy byly natočen snímky "Vegan 2017" a "Vegan 2018", nedošlo k žádnému posunu, dokumenty jsou si podobny jako vejce vejci a svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu jsou vlastně bájemi, kterými se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí. (Předchozí ročníky, 2015 a 2016, mající zde na ČSFD nálepku 'amatérský film', jsou natočeny skutečně více "amatérsky", ale v tom dobrém smyslu slova — nečouhá z nich ten smradlavý profesionální reklamní přístup až tak mnoho.)¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2119. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ma fascinuje ako „niečo viac než promo video serveru Plant Based News“ rozčuľuje nešťastných ľudí v sekcii komentáre. O to väčšiu mám radosť z toho, že takéto projekty existujú. ()

Sssiksseilor odpad!

všechny recenze uživatele

Proč Já na takové závádějící sračky vůbec koukám? Když tomu dáte dvojnásobnou rychlost přehrávání, tak validita všech pazvuků bude stejná ve srovnání s obsahem. Veganství se plně stává dalším rádoby super nejlepším hnutím, co vyřeší všchny vaše i jejich problémy. Tak to ale kurva není, nikdy nebylo, nikdy nebude! Již samotné zvyklosti, co si masožravá, ale i vegetariánská sebranka s sebou přenáší a nese dál. Přestat žrát prasata a pít živočišné mléko je sice pěkných pár kroků, ale to je tak asi všechno. Většina stále nedokáže ani tenhle začátek a upřímně, když vidím tenhle dokument, tak mám chuť taky vraždit, ale pochopitelně nikoliv zvířata. Když vidím, co tam hlásí a jaké sračky vypouští pod záštitou veganství a jací zdegenerovaní klauni tam vystupují a to včetně těch úžasně přechytrých nejlepších milovaných celebrit, tak se ani nedivím, že když se řekne ve společnosti slovo 'vegan', tak automaticky naskakuje slovo dement. O samotné rostlinné výživě je třeba si hodně zjistit a je toho hodně v této oblasti nového k vědění, kde mnoho poznatků vám i zaručeně změní celkově pohled na svět. Takováto data jsou k vaší dispozici již desítky let a sami si můžete zkusit zodpovědět, proč stále raději skáčeme z jedné žumpy do druhé a jsme ochotni si plnit své vědomí podobnými výplachy a stále jim věřit. V těhle dokumentech se dozvíte absolutní strojově hezky obarvené hovno. Budete možná mylně cítit, že jste se něco dozvěděli, ale víte pořád hovno a chcete vědět hovno, protože tyhle hovna, co jsou na júhňupe pár kliknutí daleko, do sebe stále cpete. Ve výsledku se to zvrhává v trapnou hru o hromadě nálepek, které pravidelně více a více vidíme na zboží, co si pravidelně kupujeme. Paradoxně vtipné vlastně je, že jsem 'raw vegan', a měl bych podobný dokument z principu milovat, ačkoliv je Mi mnohem nechutnější, než nějaké jezení masa. Pokud je nabízena pravda a lež, kde pravda je soubor mnoha lží, což je technicky mnohem horší než lež základní, která lží zůstává, a bytost alespoň ví, na čem je, tak se jedná už o zatraceně velkou tragédii. ()

Reklama

Reklama