Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brusel, 1815. Na proslulém plese vévodkyně z Richmondu spolu Sophia a Edmund protančili celý večer. Ona dcera sice bohatého, ale neurozeného obchodníka Jamese Trencharda, on příslušník nejvyšší britské aristokracie. Všeobecné veselí však přeruší špatná zpráva: Napoleon Bonaparte se blíží a britské vojsko se mu musí postavit. Mladým milencům se v té chvíli obrátí život vzhůru nohama. Co se mezi nimi odehrálo? Ať už to bylo cokoliv, po šestadvaceti letech tajemství začíná pomalu vyplouvat na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to sklamaním. Mala som pilot vo fronte už dlhšie a už aj zabudla, o čom to má byť, tak ma nemilo prekvapilo, že v zásade o čajových dýchankoch. Časom si ale záujem vybudovali a aspoň diel ešte pozriem. Inak herecky poznám len Greig a matne Wilkinsona, čakala by som viac známych mien, ako je teraz v móde. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moj dovod, preco som si Belgraviu zapla, bolo meno Julian Fellowes, tvorca mojho oblubeneho serialu Downton Abbey. Myslim si, ze je pochopitelne, ze teraz budu vsetci porovnavat Belgraviu s megauspesnym Downton Abbey. Prvy diel je dost predvidatelny a uvidim, ci ma to dalej zaujme viac. Zatial taky priemer. Najzaujimavejsie su zatial kostymy. Trosku nie som si ista vekom hercov manzelskeho paru, preslo 26 rokov a oni vyzeraju skoro rovnako, hm? Kazdopadne, dam tomu este sancu... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tenhle počin mi málem unikl v záplavě braku ve všech televizích.První epizoda je u mě vždy rozhodující.Takže se budu těšit.Ale 45 minut za týden ? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říká se, že každý člověk má své slabé místo. Ani já nejsem výjimkou. Po většinu času jsem cynický zmetek, který dokáže přetavit v humor téměř každou těžkou situaci, při pohledu na průřez (nebo průtrh) lidskou anatomií nepociťuji záchvat nevolnosti, a ani v jiných ohledech se nepovažuji za změkčilce, ale předhoďte mi nějakou anglickou záležitost s panskými sídly, s lidmi nad a pod schody a jsem ztracený, protože na to hledím jako kněz na prdelku čerstvého ministranta (jen bez toho sexuálního vzrušení). Tím vším chci říct, že jsem s první epizodou v zásadě spokojen, zvlášť když tvůrci dokázali úspěšně pracovat i s dějinnými událostmi. I tak si ale myslím, že mě to bude mnohem více bavit v Anglii než v Belgii. / Poučení: Těšíš se na válku? Pokud nejsi mrchožrout, děláš chybu. 3*+ ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama