Reklama

Reklama

Zdánlivě obyčejná bankovní loupež je zakončena brutální popravou manažera. Agenti FBI začnou mít podezření, že jde o osobní mstu. Když dojde k další vraždě, pochopí, že proti nim stojí velmi nebezpečný a rafinovaný protivník... Skupina čtyř maskovaných mužů přepadne Hubertovu banku v Cincinnati a ukradne zde tři miliony dolarů. Manažer banky Steven Hutchinson byl zastřelen, nebránil se, dalo by se říci, že šlo o popravu. Vyšetřování se ujímá speciální agent FBI Montgomery. Na místě bylo nalezeno zařízení s jedním otiskem prstu muže jménem TJ. Jackson. Divné je, že tam ten otisk našli, když jinak bylo přepadení naprosto profesionální, a navíc TJ. Jackson, bývalý voják, je již několik let po smrti. Byl členem týmu, který zradil a jiný tým byl vyslán, aby je zlikvidoval. Tým TJ. Jacksona měl unést mladšího bratra majitele Hubertovy banky. Tělo TJ. Jacksona rodina nikdy nedostala, museli pohřbít prázdnou rakev. Později se ukáže, že ukradené peníze byly věnovány místní diakonii. Loupežím však není konec. Další loupež je opět v Hubertově bance, ale v jiné pobočce. Tentokrát zloději měli zájem o bankovní schránky majitele banky Huberta a senátora Cooka. Opět zemřel manažer pobočky, muž jménem Dagley. Na místě zanechali lupiči kulku opět s otiskem TJ. Jacksona. Zajímavé je, že jak první oběť, tak druhá byli dříve vojáky. Dagley byl velícím důstojníkem týmu, který unesl mladšího bratra majitele banky, ale toho dne s nimi nebyl. Při pohřbu Stevena Hutchinsona si Montgomery všimne, že mezi ženatým senátorem Cookem a Hubertem něco je. Později získá důkazy o jejich homosexuálním vztahu. FBI navíc zjišťuje, že i senátor byl členem stejné čety jako Hutchinson a Dagley. Montgomeryho kontaktují lupiči a žádají ho, aby prověřil Huberta, který podle nich zneužívá informace, jež získává v bance. Montgomery za Hubertem zajde. Má podezření, že to byl on, kdo nechal svého bratra zavraždit, aby se nemohl zapojit do jeho byznysu. Za dva měsíce mu mělo být 25 let, a měl tak získat právo na spoluvedení banky. Hubert se o něčem takovém vůbec nechce bavit a žádá Montgomeryho, aby banku opustil. V tu chvíli však dojde k dalšímu přepadení… (TV Prima)

(více)

Recenze (70)

castor 

všechny recenze uživatele

Místy to potěší, vesměs je to ovšem neškodný kousek s ohranou zápletkou, nudným dějem a nezáživnými postavami, které jsou divákovi naprosto ukradené. Podobné thrillery vznikají jak na běžícím pásu, působí mdle, negradují, chybí jim atmosféra. A Bruce Willis za ně zase schytá pár pochlebujících komentářů. Vždyť sakra on patří úplně do jiné ligy - takže Joe Hallenbecku, pošli svého agenta do prdele, Johne McClane, ti, kteří od Joea přesto nepochopí, že stojíš o opravdu kvalitní role, zastřel, a konečně dej vzpomenout na svá skvostná 80. a 90. léta. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch příšerností, které Willis v poslední době natáčel (a není jich málo), je tohle jediný kousek, na který se dá koukat a chvílemi to téměř i funguje. Přepadení jsou (v rámci možností) fajn a potěší drobnými nápady, herci opravdu hrají, scénář není nejblbější a dokonce to umí položit otázky, na které chce znát divák odpověď. V kinech by Marauders neváleli, jako "lépe obsazená detektivka" ale udělají čas od času v televizi možná i radost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je fakt mentál. Jak se herec devadesátkových vrcholových akčňáků dostane do takové sračky, to mi hlava nebere. Kdyby alespoň hrál toho agenta FBI. Na toho by se dalo nalepit alespoň tucet hlášek. On ale raději podepíše smlouvu na nějakýho vyteplenýho majitele banky a ještě stojí za hovno. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Relativně zajímavá zápletka, kterou ale ničí celkové zpracování. Trošku jsem usínala. Asi honorář Bruce byl tak velký, že nezbylo na ostatní prvky. Ale koukatelné to bylo :o) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ať už zatím bylo to špičkování mezi kolegy, kevlarové masky lupičů, nebo osobněji podané boje s krutostí osudu, vyzařoval z toho jistou dobu sympatický „zahlerovský“ spirit, nicméně neschopnost někam to smysluplně nasměrovat tenhle pocit postupně zadusila. Marauders patří Melonimu, takže žehrat na pána, co definuje vedlejší roli historkou o pavoukovi, který leze na mrakodrap a pár typickými škleby, mi přijde zbytečné.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok nebudu nadávat, že je v tom filmu málo akce to se po traileru dalo očekávat. Kupodivu nemá ani úplně blbej scénář a dokonce to dává i smysl. Co mi vadí jak hrozně vážně se ten film tváří to mi u podobnýho béčka nesedí. Navíc Bautista totálně nevyužitej. Pokud nezvladatelně toužíte po nějakým filmu s výskytem znuděnýho Vyliže v roli statisty, tak si dejte radši Precious cargo to je aspoň nenáročná zábava co si na nic nehraje.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže zde máme další filmík z čím dál prodlužující se řady filmů s Brucem, na které se zapomene už v době ještě než se dostanou k divákovi. Tentokrát sledujeme příběh o bandě vykrádačů bank a možná to nakonec odskáče i Poslední skaut. PS: Hudební složka vykrádá Nolanovky. 30% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

U spousty filmů si tady můžu přečíst, že kdyby v tom nehráli Anička, Péťa, Gabča nebo Pepíček, byl by to ryzí odpad. Tahle formule tu platí jako uživatelský zaříkávadlo nebo co... Mám ale ten pocit, že Záškodníci by na tom naopak byli bez Bruce o dost líp. Ona to vážně není špatná zábava, pokud si to ovšem nepouštíte jen proto, že máte v plánu za dvě hodiny na ČSFD roztrhat Willise na kusy. Jó jasně, já bych ho taky chtěl vidět v Zelený knize nebo ve Star Treku, ale v kolika fakt dobrejch filmech on doopravdy hrál, že vás to furt musí překvapovat? ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ach ti scénaristi... nebo možná režiséři. Mají plný plac lidí co umí hrát a nejsou schopni z toh udělat pořádný film. Svrab a neštovice na ně. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|0%| Co se to s těmi současnými béčky děje? No, rozepisovat se tu o problematice, proč dnešní videobéčka klesají, nebudu. Jako najdou se výjimky, ale často narážím na nudné a zbytečné béčka, které ani nestojí za pozornost. A tenhle MARAUDERS? Škoda slov. No, dobře – něco se pokusím napsat. Hm, ale já nevím co. Až tak mě tahle nudná a bezcenná sračka zamlžila mozek. 2 krátké přepadení banky. Poté v cca 3/3 filmu 2 akční sekvence, které ale stáli za prd. Natočeny byly obyčejně. Děj je dost chaotický a i s pár nelogičnostmi tu počítejte! Herci a jejich postavy? Nudili mě, otravovali a já nevím co ještě? Hudba? Asi tu nebyla, nevím. Bruce Willis ve vedlejší roli tu byl fakt zbytečný a otravný. Začínám mít na něj alergii a to jsem ho v páté Smrtonosné pasti bránil stejně jako ten film. Tak abych to shrnul. Odpad je asi tvrdý hodnocení, ale já nemůžu jinak. Copak je to má nějakou šťávu, záživnost, zaujetí některých scén? Spoustu nudných dialogů a já nevím co všeho ještě. Snímek jako celek se snaží mít vážnou notu jako, že se něco velmi důležitého děje, ale já to nesežral. A určitě to není jen můj subjektivní názor. Nevyžaduji jen akci, mnohdy mám rád filmy bez akce, pěkné thrillery se zajímavými příběhy apod. Ani ten Bautista se tu moc nepředvedl. Jednu neohrabanou bitku tu svedl (pokud se to bitkou dá nazvat). Předchozí film tohoto režiséra Extraction také nebylo žádné terno, ale určité klady se tam našli a alespoň ty slabší 2 hvězdy a 33% jsem udělil. Ale ani jedno procentíčko nemůžu téhle sračce dát, je mi líto. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis není stavěný na režiséry formátu Steven C.Millera. Ví to dobře, za své role se stydí, dohromady ve filmu jeho účast nepřekročí mizivou desetiminutovku. Miller je přesně ten typ béčkového režiséra, který by rád překročil svoji kategorii, jen neví jak to provést. Jednou z možností je ponechat film ve velmi vážném duchu, přidat na překombinovanosti zápletky a četnosti postav i jejich charakterů. Film táhnou Christopher Meloni, Adam Grenier a Johnathon Schaech. Herci nižší svítivosti, odvádějící příslušně kvalitní herecké výkony. Kdyby zůstalo jen u nich, je to vlastně ryze béčkový film, jenže je zde i ten Bruska, což vytváří iluzi, že Miller a spol. se chtějí z nižší ligy vymanit. A kupodivu se jim to i daří. Občas. Občas má film dobře vystavěný scénář. Oproti tomu už se nedostává akce. Té je pomálu, není vyloženě špatná, vesměs neoslní a obsahuje příslušné dávky kečupu. Největší potíž jsem měl v tom, že mně film vůbec neubíhal, celkově se v příběhu usadila rozvleklost. Evidentní postupem času bylo, že nízký rozpočet nevystačil, tudíž začal film vykazovat zvláštní dějové zkraty, což bylo ke konci znát. Miller se pokusil jít nad svoje možnosti. Jeho domovem je ale rozhodně nižší liga. Tahat do ní Bruce Willise, který má rozhodně nespočet příznivců, co čekají na pořádný film s ním, je nemístné. 5/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ak by som bol snob, prekážalo by mi, že tieto polnočné filmy narúšajú môj dobrý výber predchádzajúcich. Ale keďže nie som, tak mi iba umožňujú rýchle usnutie bez toho, aby v pamäti zanechali nejakú stopu. K Špecialistom mám zmierlivý prístup, čomu zodpovedajú aj neobvykle štedré tri hviezdičky. Dokonca som bol prvú štvrť, či pol hodinu celkom spokojný (okrem iného aj preto, že sa tam avizovaný Bruce Willis objavoval pomerne striedmo). Bohužiaľ neskôr sa to začalo komplikovať a zamotávať a nie som si istý, či scenárista sa v tom guľáši vyznal lepšie, ako ja. Mňa to plynulo prestávalo baviť, ale vydržal som. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Thriller, akcia? Akčný thriller? Čo má tento film s tým spoločné? Bruce si na staré kolená asi musí ešte zarobiť, toto nie je jeho štýl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další mizerný Willis, přestože se zde prakticky nevyskytuje a je opět pouhým tahákem naivních fandů, který Brunovi stále věří, že se vrátí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčko, které se vážnějším tónem snaží béčkem nebýt a místy mu to docela vychází, což je ku prospěchu věci. Zápletka, i když nijak zvlášť sofistikovaná, dává smysl a všechno do sebe logicky zapadá, postavy jsou solidně napsané a až na výjimky nevyhlížejí černobíle a akce, byť jí bylo méně, než by člověk očekával, měla slušnou úroveň. Problém jsem neměl ani s herci. Tentokrát to ani nebylo tolik o Willisovi jako spíš o Melonim a ten mě rozhodně nezklamal. Problém jsem měl jen s kolísavějším tempem, ale ani to mi dobrý dojem nijak výrazněji nepokazilo. Spokojenost. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctova kriminalka o bande ludi, ktora prepadava banky a od zaciatku je jasne, ze v tom bude nejaka finalna pointa. Mne bohuzial cele to vysetrovanie pripadalo dost nudne. Akcie tu je minimum. Akcne exhviezdy (Willis) ale aj buduce hviezdy (Bautista) tu su uplne nevyuzite a cely film si doslova odsedia. U Willisa sme si uz na to zvykli ale preco sa takto v top forme zhadzuje aj Bautista mi je zahadou. Asi berie fakt vsetko, co mu ponuknu. Z hercov bol najlepsi Christopher Meloni ako charizmaticky vysetrovatel. Skoda, ze vysetruje tak nudny pripad. Najviac sa mi na filme pacila kamera + modry filter. Exteriery boli natocene fakt pekne. Vysledok je pre mna nudna kriminalka, ale fanusikovia pomalych kriminalok (ano, myslim teba vegetol) si pravdepodobne hviezdicku pridaju. 3/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak příjemné překvapení s kvalitním hereckým ansáblem a jen se trošku divím, proč Willis bere role, kde hraje druhé housle. Nejslabším stránkou filmu je neučesaný scénář, který má dost nevyrovnané pasáže, příliš moc postav, aby dokázal skloubit akční thriller s vývojem postav, vztahy. Herci odvedli na svých postavách slušnou práci a akce v bankách je dobrá. Za mě určitě ten lepší z filmů s Willisem, za poslední dobu......6/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Marauders na kriminální videobéčko nejsou celou dobu úplně špatní a marní, dokonce je tam občas i příslib celkem slušné podívané. Přesto, hned několikrát během filmu se objeví tak podivné momenty, že i v rámci naivní a méně precizní béčkové produkce z toho občas bolí hlava. Paradoxně nejhorší na tom všem je ale hlavní záporák v podání Bruce Willise, který nejen, že dodává svoji v poslední době obvyklou dávku absolutního nezájmu o roli, až na jeden jediný moment působí podivně, nevyrovnaně a hloupě. Pokud tedy do filmu jdete jen kvůli němu, můžete s ledovým klidem přeskočit. Pokud však čekáte alespoň trochu obstojné videobéčko, při snížení svých nároků vás Marauders vyloženě nezklamou. ()

Reklama

Reklama