Reklama

Reklama

Podvod na spotřebitele

(seriál)
  • USA Broken
Trailer
USA, 2019, 3 h 58 min (Minutáž: 58–61 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Investigativní dokumentární seriál, který ukazuje, jak hrůzné dopady může mít nedbalost a podvádění při výrobě a propagaci oblíbeného spotřebního zboží. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

hansel97 

všechny recenze uživatele

V mnohém lepší než "bratříček" Rotten, protože kupodivu je v mnoha ohledech původ věcí zajímavější, než jídla. Odhalují se tu mnohem nekalejší praktiky, ale stále to dost tápe a má kolísavé tendence díl od dílů. 60% ()

Mexican82 

všechny recenze uživatele

az na posledny diel o nabytku to bolo fajn. Diel s nabytkom by som rozdelil do dvoch urovni a to drancovanie lesov a hlupost uzivatelov (americkych). 10 rokov stare ikea komody maju u nas drziaky na stenu na prisrobovanie. ze to ludia neurobia im nedava moralne pravo oplakavat svoje mrtve deti v televizii ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

1. epizoda jednoznačně nejlepší, o šminky se běžně nezajímám, tak jsem čekala, že bude otrava těch 50 minut přetrpět, ale opak byl pravdou. Nejkomplexnější díl ze čtyř, ostatní díly se totiž až moc soustředí na jednu věc, kterou následně omílají dokola, zatímco tady se podrobně rozebírá cesta z nelegálních chemiček ke spotřebiteli. Paráda. Taky jsem si párkrát koupila fake, pro sebe i známé, protože v Anglii to narozdíl od ČR bylo možné opravdu na každém rohu, teď už bych to neudělala. 80% 2. epizoda o e-cigaretách. Byla by super, taky jsem donedávna kouřila (ikdyž normální cigarety), ale po pár minutách se epizoda až moc zaměřuje na jednu konkrétní společnost a to, že si dovolila okatě cílit na nezletilé uživatele. Člověk se tu pořádně nic nedozví o škodlivosti e-cigaret a cigaret jako takových, jen se dokola plive na jeden skandál. 40% 3. epizoda zaměřená na nekvalitní nábytek. Ano taky jsem nakupovala v UK nábytek na Wayfair (super poměr cena - vzhled), nebo v ČR v Ikee (taktéž) a bylo by super udělat dokument o tom, jak nás za naše peníze tyto společnosti na kvalitě šidí, ale opět, po pár minutách epizoda sklouzne jen k omílání jedné komody z dílny Ikey, která svým pádem zabila mnoho dětí. 40% 4. epizoda o recyklaci plastů. Bylo by fajn vidět víc o recyklaci jako takové a ano, překvapilo mě, že jen minimum plastů je reálně recyklovatelných a zbytek se fakt blbě likviduje nebo schovává. Ale epizoda opět po pár minutách sklouzává k záběrům na továrny a odpadky a nové informace nepodává. 40% Seriál byl určitě natáčen s dobrým úmyslem poukázat na problémy dnešní doby, ale jen první epizodě se jakž takž povedlo nerecyklovat pořád dokola stejné informace, ale podat informací co nejvíce, ostatní epizody opravdu vypadají zajímavě prvních deset minut a člověk by se rád dozvěděl víc, ale to se nestane, protože po úvodu už je to jen pořád dokola ta stejná písnička. Nevyužitý potenciál. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tahle miniserka je zajímavá sonda do tržního podhoubí, nicméně zde nejde o něco, co by nebylo známo. Ale kupodivu nenudil, tak ok. ()

Zajímavosti (1)

  • V části o nelegální těžbě dřeva, hraje na pozadí původní melodie ze slavné hry pro konzoli PlayStation „The Last of Us“. (playboxguest)

Reklama

Reklama