Reklama

Reklama

Vídeňská krev

(seriál)
Velká Británie / Rakousko, (2019–2022), 13 h 37 min (Minutáž: 89–96 min)

Tvůrci:

Steve Thompson

Předloha:

Frank Tallis (kniha)

Scénář:

Steve Thompson

Hrají:

Matthew Beard, Jürgen Maurer, Amelia Bullmore, Jessica De Gouw, Josef Ellers, Simon Hatzl, Conleth Hill, Charlene McKenna, Oliver Stokowski (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Vídeň začátku 20. století. Středisko filozofie, vědy a umění, kde se střet kultur a idejí odehrává ve velkých kavárenských a operních domech města. Max Liebermann je skvělý, mladý anglický student slavného psychoanalytika Sigmunda Freuda. Když se Max setká s Oskarem Rheinhardtem, detektiv inspektorem, který se potýká s podivným případem, souhlasí s tím, že mu při vyšetřování řady neobvyklých a znepokojujících vražd pomůže. Maxovy mimořádné dovednosti vnímání a forenzní vědy – společně s hlubokým porozuměním lidskému chování a deviacím – je vedou k řešení jedněch z nejzáhadnějších a nejsmrtelnějších vídeňských případů. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (9)

Poslední seance (2019) (S01E01) 

Celkem zajímavé. Není to nic světoborného, ale v silné konkurenci dobových / britských / dobových britských detektivek to docela obstojí. Na začátek zajímavý případ, spiritismus je prostě vděčná scenáristická věc, fajn atmosféra, zajímavá dvojice vyšetřovatelů, ale samozřejmě nic, co by nějak výrazně utkvělo v paměti, snad jen na ty efekty, které někdy působí až příliš nereálně. Každopádně po prvním díle mně to rozhodně neodradilo, fajn oddechovka, v mezích žánru rozhodně úspěch. ()

Královna noci (2019) (S01E02) 

Další záhada ztraceného komentáře. Nebo jsem ho prostě jen nenapsal a zjistil to až před premiérou druhé řady. Tenhle díl jako druhý ze tří rozhodně nijak nevybočuje z průměru. Detektivka je to pěkná, s výtečnou atmosférou i herci a trošku slabší počítačovou grafiku, ale po dějové stránce je to opravdu zajímavé. Tenhle seriál by si bezpochyby zasloužil větší pozornost. ()

Ztracené dítě (2019) (S01E03) 

Jednotlivé epizody mají lehce vzestupnou kvalitu, takže já jsem i s posledním dílem série spokojen. Dobová atmosféra je skvělá, případy zajímavé, herecké obsazení i jejich charaktery super. Vídeňská krev mně jako celek docela překvapila, užil jsem si každý díl a je to opravdu fajn, navíc mně baví i osobní linky postav, které se tady řeší dost, takže hodnocení je zcela na místě. Na druhou sérii se těším už teď. ()

Melancholická hraběnka (2021) (S02E01) 

Po prvním díle se potvrzuje má teorie a druhá řada mi přijde lepší, než ta první. V rámci tohoto seriálu v něm je zatím nejzajímavější a opravdu skvěle napsaná detektivní zápletka, po psychologické stránce je to také velmi fajn a skvostná dobová atmosféra Vídně je zde samozřejmostí. Takže jsem náramně spokojen a těším se na další díly. 80%. ()

Ďáblův polibek (2021) (S02E02) 

Prozatímní vrchol seriálu. Skvostná atmosféra, řádně zamotaný příběh a výtečný závěr, který slibuje velké věci... Tahle úžasná dobová detektivka je skutečně díl od dílu lepší. 90%. ()

Temnota na vzestupu (2021) (S02E03) 

Opět vynikající. Výborný případ, parádní finále, skvělý průběh vyšetřování, tradičně fantastická dobová atmosféra. Nemám co vytknout. Z tohoto seriálu se opravdu stává skvělý detektivní klenot a já se vůbec nebráním další sérii. 85%. ()

Smrtelné společenství (2022) (S03E01) 

Po opravdu silné druhé sérii je úvod třetí řady o něco slabší, ale pořád samozřejmě jde o skvělou nadprůměrnou detektivku se skvěle napsanými postavami, naprosto luxusní dobovou výpravou a vynikající hudbou. Rozjezd je za krásných 70 %, ale další díly slibují onačejší věci. Moc se na ně těším, Vídeňská krev je pořád naprosto skvělá, nijak zatížená současnými společenskými nesmysly. ()

Bůh stínů (2022) (S03E02) 

Ta atmosféra Vídně na začátku 20. století je fakt neskutečná. Tenhle seriál je prostě neuvěřitelně vtahující, a mě to pořád nepřestává fascinovat. Navrch skvělá hudba, výprava, herci... všechno to pořád píšu dokola, ale je to prostě tak. Tentokrát navíc i skrznaskrz sympatická zápletka s kapkou mysteriózna, tak to mám rád. V rámci celého seriálu rozhodně jeden z těch nejzajímavějších příspěvků. 80 %. ()

Když je smrt vítaným hostem (2022) (S03E03) 

Tak zase konec série a zase parádní tečka. Nejlepší díl třetí řady to sice není (ten byl minule), ale i tak je tohle parádní tečka, která k tradičně skvělé práci s postavami, výpravě a dobové atmosféře přidává i zápletku, která se točí okolo herců a němého filmu. Jako detektivka to prostě zase parádně šlape a pokud bude další řada, milerád se nechám tou skvělou atmosférou zase pohltit. 80 %. ()

Reklama

Reklama