Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

buď jsem viděla nějakou zkrácenou verzi, a nebo je uvedený trailer na jiný film. až na budaře hrají všichni děsně (a nejhorší je ta trapná úvodní dvojice která dabuje hůř než herci na audioknihu) a celý zbytek filmu se dá shrnout větou: "kampak kráčíš? nekráčím, normálně jdu...." jestliže jste navíc viděli v nedávné době anthropoid, je smrt ještě intenzivnější ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut by se mělo jmenovat: "Jak jsme padali ze skal". Mohli tam dát alespoň jeden úspěšný výlez na skálu a ne jen pořád jak někdo padá dolu. Dále nechápu české filmy v tom proč pasáže, kde se mluví německy nejsou automaticky s titulky. Ano já třeba němčinu na jistou úroveň ovládám, ale spousta lidí zná dvě slova a zůstane jim tak pointa rozhovoru, která je pro celý děj důležitá, úplně skrytá. A tedy nevím jestli by nějaká normální matka riskovala život svůj tedy i svého dítěte pro nějakého cizího floutka, který se nechal 2 roky živit na úkor svých známých. No a útěk od výslechu - tak jako to si z nás diváků někdo dělá srandu ne? Budař je tam tak trapný v pozici důstojníka SS, který dělá velké bububu a vlastně je jen psem, který štěká a nekouše. Kdyby gestapo chytalo každého jako Josku tak by asi neměli všichni takový respekt, jeho zásahy byly opravdu k smíchu. Celá složka severočeského gestapa neměla celou válku nic jiného na práci než honit asi po 20km2 jednoho člověka. Nakonec se nám děj trošku rozproudí a v Terezíne na malé pevnosti to vypadá trošku jako v americkém filmu. Já si myslím, že se to vůbec nepovedlo. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný životný príbeh z čias druhej svetovej vojny a v zásade aj o tom, že ak človek niečo miluje, že sa tomu bude venovať aj napriek postaveniu, napriek názorom, napriek súčasnej situácii. V podstate zaujímavý námet, avšak natočený veľmi fádne a s množstvom nudných momentov. Vica ako vždy fajn, avšak ide len o veľmi priemerný snímok a tretia hviezdička z milosti za tú prírodu. 50 % ()

grejfurt 

všechny recenze uživatele

Po pravdě nechápu, jak se s takovým hereckým arzenálem dá vyrobit blbý film. A to vám tedy chci napsat, že na Vávru Hradílka, jako na možného herce jsem myslel, když jsem ho viděl při komentování sportovních akcí. On to má ten talent "v paži i v hlavě". Co se tam stalo, to tedy netuším! A proč se to stalo, to už vůbec ne! Takže jednu za ten nápad obsadit Vávru Hradílka! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebývá zvykem, aby film točili tři režiséři. Pro dva to navíc byla prvotina, což je na krkolomném vyprávění znát. Kdekdo by čekal, že když do role horolezce obsadili kajakáře s postavou kapesního Herkula, tak bude i vše ostatní špatně, ale není to úplná tragédie. Navíc Vavřinec docela překvapil a díky dronům v kulisách Českého ráje se je rozhodně na co dívat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Železniční vagóny, do kterých nastupují jak Joska Smítka (Vavřinec Hradilek), tak v jiné scéně i Horst Gerke (Jan Budař), jsou označeny znakem Deutsche Reichsbahnen, veškeré ostatní nápisy jsou ale pouze v češtině a řadové označení odpovídá předválečným ČSD. Vagóny tohoto typu přezdívané „Rybák“ u DRB nikdy nesloužily a ty, které provozovaly protektorátní dráhy (BMB/ČMD), musely mít nápisy dvojjazyčné. (Martin_L)
  • Natáčelo se také ve východních Čechách v okolí Teplic nad Metují, v Adršpachu u jezírka, na cestě na Skály (Bischofstein) a na Liberecké radnici. Pár záběrů filmu vzniklo v Zubrnicích u Ústí nad Labem a v ústecké čtvrti Předlice. (rehami)
  • Legendárního horolezce si zahrál dvojnásobný český olympionik, držitel stříbrné medaile z posledních her v Londýně v roce 2012 a mistr světa z roku 2013 - vodní slalomář Vavřinec Hradilek. (soperg)

Reklama

Reklama