Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Su-rin se po smrti matky přestěhuje s nevlastním otcem kvůli jeho práci na ostrov. Jednou se vypraví se svými třemi kamarády do hor, aby se podívali na výbuch na staveništi. V lese objeví jeskyni, ve které ve vodě najdou zářící vejce a vynesou ho ven. Su-rin se vrátí zpět do jeskyně pro ztracenou sponku, ale když vyleze na povrch, její kamarádi jsou pryč. Jednoho dne pak narazí v lese na neznámého dospělého muže (Dong-won Kang), který o sobě tvrdí, že je její kamarád Sung-min. (LangiJ)

(více)

Recenze (16)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Takéto jemne fantasy ladené filmy sa v juhokórejskej produkcii prakticky vždy vydarili a tento nový príspevok do žánru našťastie tiež nie je výnimka. Nadpriemerná dĺžka tu nie je vôbec žiadny problém, síce celý film sa nesie v takom pomalšom tempe, ale to je v tomto prípade rozhodne kladom. Zápletka aj samotný scenár mi sadli, priateľstvo medzi hlavnou hrdinkou a jej novým kamarátom, čomu sa film aj najviac venuje, či už v úvodnej bezstarostnej, ale aj tej neskoršej napínavejšej časti sa mi páčilo, ale dejovo najzaujímavejšie je rozhodne stredná časť filmu s trojicou kamarátov, ktorí si musia poradiť v dosť nepríjemnej a možno až takej depresívnej situácii, preto ma možno aj trochu mrzí, že táto časť nebola ešte dlhšia, toto ma veľmi bavilo. Ale celý film si drží vysokú úroveň, takže to nie je žiadny problém. A môže za to aj výborná atmosféra, ktorá sprevádza prakticky celý film, takéto dospelé rozprávky môžem. Veľkým plusom je aj obsadenie a ich postavy, hlavné duo sa teda vydarilo, Gang Dong-Won si splní svoj očakávaný výkon, ale ešte viac zaujme mladučká Shin Eun-Soo, ktorá je tu skvelá, podáva výborný výkon a páčilo sa mi to jej dominantnejšie postavenie v ich kamarátskom vzťahu, keďže traumatizovaný mladík na to kvôli prežitým nepríjemným udalostiam očakávane aj napriek vyššiemu veku nemal. A na nich je to postavené a tak už nikto nemá výraznejší priestor. Režijne tu nemám čo vytknúť, skvelá vizuálna stránka, atraktívne lokácie a výborná atmosféra, na debutanta veľmi dobrá práca. Takže žiadna klasika sa z toho nestane, ale veľmi sympatický film s množstvom kladov minimálne na jedno pozretie Vanishing time: A Boy who returned nepochybne je. 78% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Třináctiletá Su-rin se vrátí do jeskyně, ve které ztratila sponku do vlasů. Když se plazí zpět, třese se země. Venku zjistí, že jsou kamarádi pryč a nikdo neví, co se jim stalo. S odstupem se objeví mladý muž a řekne něco neuvěřitelného. Su-rin začne věřit, až když si přečte denník psaný jejich tajným písmem. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=nk3QccYOG4Q&app=desktop Úvaha k ústřední dvojici: Neřekl bych, že on v sobě ukrývá duši dítěte. Spíš neměl prostor dospět a tíživost s klaustrofóbií a nejistotou stiskly jeho duši. Hlavní hrdince, přestože je třináct, nezbývá, než být oporou a stát se dospělejší. Finálně se k sobě dost přibližují, ale je otázkou, zda to bude stačit. Na fiktivní zápletce vystavěné drama. Nejvíc mě to připomíná jednu povídku Stephena Kinga. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že si obyvatelé dálného východu libují v plačtivosti, vzlykotu, slzách. To nemusím. Tyto pasáže bych z filmu vystřihla. Jinak to byla zajímavě udělaná fantasy pohádka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely fantasy/sci-fi napad v ktorom sa odohrava pribeh, ktory ma prilis nezaujal. Zacne sa to ako taky detsky dobrodruzny film ale akonahle sa dejove linie rozdelia, tak sa to preklopi do klasickej romantiky. Akurat sa odohrava v dvoch casovych rovinach, takze ustrednemu paru chyba poriadna interakcia medzi sebou. Vdaka tomu na mna romanticka linia prilis nefungovala. Najviac som si uzival sceny odohravajuce sa v tom zastavenom case. Skoda, ze sa v tom prostredi neodohraval cely film. Mohol to byt taky pohodovy detsko-dobrodruzny film v netradicnom prostredi. Ale zaver to ma vydareny. Taky horkosladky. Na mna tieto romantiky s casovo oddelenymi hrdinami prilis nefunguju, ale ma to zaujimavu poeticku atmosferu, ktora urcite potesi viacero divakov a hlavne divaciek. 6/10. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Příběh je dosti zvláštní, ale docela působivě natočený. Hodně se mi zamlouvaly scény s posunem v čase. Začátek mohl být rychlejší, ale film díky tomu graduje. Myslím si, že to všichni zahráli dobře. Jen nevím, jestli to byl šťastný konec nebo nikoliv. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Super filmík se skvělým tajemným příběhem. Tohle Korejci prostě umí. Od začátku do konce jsem byla napnutá a čekala, jak to skončí. Ty dvě hoďky utekly strašně rychle. Kang Dong-won se opět ve své roli vytáhnul. Ty jeho ustrašené laní oči... :)) Člověk by mu i věřil, že se v jeho těle skrývá duše 14 letého kluka. Líbila se mi i mladá herečka Shin Eun-soo v roli Su-rin. Navíc se to odehrává v pěkných exteriérech, takže pro mě další plusový body navíc. Přeloženo. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Dobrá ukázka toho, že když se čas zastaví může to být i pěkná nuda. Tím jsem nemyslel film. Od korejců jsem čekal lepší zakončení. Hodnocení by pak vypadalo jinak. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

V Kórei sa v poslednej dobe roztrhlo vrece s filmami kde sa hrá s časom. A všetky sú skvelé. Toto im ide. Našťastie ani tento nie je výnimka. Dávno som nevidel taký skvelý príbeh. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem vyrostla z mysteriózních pohádek nebo tahle prostě nebyla dost pohádková nebo mi připomíná jiné věci, jako třeba Stranger věci nebo Faunův labyrint, hezké a současně odpuzující... Nedodívám a jdu hledat lepší film :) ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec poctivého tajemna jsem si tu přišel na své, zahrnuje to ale celou širší oblast toho, co znám odjinud. Tvůrci si pomáhají typickými berličkami, kterak mě uvést do děje. To rozhodně oceňuji, jelikož to posouvá látku jen výše. Je zvláštní, že pokud si člověk něco nedovede racionálně vysvětlit, silně se brání tomu, že by to opravdu mohlo být tak, jak mu někdo jiný tvrdí. Přitom mu poskytuje odpovídající popis situace či jiný styčný bod, ale prostě se tomu ten druhý mermomocí brání. Jen logika diváka to plně v kontextu hlavní postavy chápe, co chce ostatním ve filmu sdělit. Já bych tedy uvítal, kdyby ty postavy na to tedy braly zřetel a nezdráhaly se jejímu vysvětlení uvěřit. Vystupují tu dospělí i děti, nikdo tak přesně neví, co se vlastně stalo. Má to fakt náběh na vážné téma, zkrátka cokoli, co po první půlhodině diváka napadne. Nicméně pointa je taková, že ti nejmenší většinou málokdy ošálí svou mysl, jsou pravdomluvní. V tom důsledku i sebe nevinnější hra dostane úplně jiný rozměr. Na mě to při prvním a druhém zhlédnutí mělo plně emocionální účinek, kterému jsem se nijak nebránil. Což o genialitě příběhu říká vše. Film dostatečně využívá svého tempa od začátku do konce, nijak v ničem nestrádá. To platí i o celkové stopáži, jíž je tudíž dopřán dostatek času na odvyprávění všeho podstatného. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film s tajemnem, v němž jsou dětští i dospělí herci, celé je to na pomezí pohádkového a romantického děje. Ne zcela přesvědčivé a uspokojivé. ()

Reklama

Reklama