Reklama

Reklama

Milda

VOD (1)

Obsahy(1)

Jako vrcholný představitel Komunistické strany Československa býval Milouš Jakeš nejmocnějším mužem republiky. V současnosti je devadesátníkem, který stále vyvolává silné reakce ve společnosti. Po stopách jeho života se vydal režisér P. Křemen... Ve filmu Milda má divák ojedinělou příležitost poznat nejen mentalitu a myšlení bývalého generálního tajemníka a nejmocnějšího muže tehdejšího Československa Milouše Jakeše, ale také nahlédnout do zákulisí nejvyšších pater komunistické politiky. Autorský dokument Pavla Křemena přináší sled situací, rozhovorů, konfliktů a konfrontací. Jakeš ale ze svého přesvědčení neustoupil ani o kousek, a ve filmu vystupuje jako ideologický fanatik, který ale zároveň působí jako přívětivý soused Milda. Z této kombinace pak vyplývá podoba politického zla s lidskou tváří. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

korok 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi zajímavý dokument o Milouši Jakešovi - zatvrzelém starém komunistovi, který jen utvrzuje člověka v tom, že rok 1989 a jeho události byly jedině správné. Tedy, ne že bych o tom nebyl naprosto stoprocentně přesvědčen i bez shlédnutí tohoto dokumentu. Nejvtipnější mi přišel názor Jakešova mladého pravnuka, který dostává v dokumentu určitý minimální prostor a říká, že "děda je vcelku dobrý člověk ale ta doba, kterou reprezentuje, mi vůbec není sympatická a nikdy bych ji už nevracel" - no, alespoň někdo u Jakešů má rozum. :-) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

No ťažko sa vyjadrovať nezávisle o takýchto figúrkach. Preto väčšina dáva stred. je to síce zaujímavé až bizarné vyprávanie , na druhej strane takíto ľudia mali prinajmenšom sedieť. Obdivuhodná je Mildova celková kondícia.. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak on místo,aby byl souzen a šel sedět ( a to jsem hodně umírněnej), tak se o něm točí filmy?Vítejte v ČR,která by po propuštění Kajínka, znovuzvolení Zemana a natočení tohoto paskvilu měla být přejmenována na Absurdistán. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Takový "Svět podle Mildy" (něco na způsob portrétu prostějovského neonacisty - Svět podle Daliborka, byť se jedná v každém případě o jiný fanatismus, stále jde o fanatismus, zatvrzelost, neschopnost sebereflexe, demagogii apod.). ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Dokument jako takový moc zajímavý není. Naopak zpracováním a vstupy pana režiséra spíš na kvalitě ztrácí. Ale postava Milouše Jakeše je natolik zajímavá, že stojí za to film vidět. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tragikomická postava našich dějin i v tomto dokumentu nezklamala a dostála své pověsti. Zarputilý zastánce minulého režimu se nedá přesvědčit o zločinnosti komunismu. Film to není špatný, ale místo toho, aby jej tvůrce tlačil do toho, aby uznal, že tanky v roce 1968 přijely neoprávněně měl se ho raději zeptat na něco jiného. Například, proč zavírali hrdinné letce, jen proto že bojovali na " nesprávné " straně fronty. Nebo proč zrovna komunisti byli ti, kteří mají " patent na rozum" aby vládli? Mnoho otázek mi tam chybělo, ikdyž uznávám, že s ním jednoduchá řeč nebyla. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Můj pohled na soudruha jsem po shlédnutí tohohle dokumentu lehce zrevidoval a přiznám se, že je mi z něj teď o trochu méně blivno než bylo dříve. On je totiž opravdu pravověrný komunista bezmezně věřící v socialistické uspořádání, kolektivní vlastnictví výrobních prostředků i další absurdity, které tenhle myšlenkový proud definují. Není to žádná myslivna, což asi tolik nepřekvapí a naopak je to i určitý požadavek, který o to více ulehčí cestu kultivace prázdného ducha k potřebám strany. K fatálním věcem doby minulé se Milda staví vesměs vlažně nebo tak, že se vlastně uplně nedá říct jak to bylo, případně tak, že se nějaké chyby udělaly, ale že to zkrátka k budování socialismu patří a těch dobrých věcí, které nám přinesl a z kterých žijeme do dneška (haha) je přeci mnohem více. Tak jo soudruhu, žijte si dál ve své komunistické bublině, jezděte na srazy kde si dáte párek s rohlíkem a vzpomínejte na doby dávno minulé. Tenhle váš lepší svět sobě ani dalším generacím znovu nepřeju. ()

Trias 

všechny recenze uživatele

Fascinující dokument, kterému ovšem chybí nápověda historika. Není zde snaha pochopit Jakešovu zatvrzelost vycházející z naprosto odlišné doby. Zjištění, že se jedná o zatvrzelého komunistu, je banální. Takoví totiž jsou a byli jeho vrstevníci-soudruzi. Přitom v dokumentu se takové pátrání často nabízí - viz např. jak Jakeš říká, že si přečetl Komunistický manifest a okamžitě poznal, že sděluje absolutní pravdu. Paradoxně měl v závěru pravdu on, když řekl, že se jedná o snahu vytvořit z dokumentu o jeho osobě odsudek komunismu. Klidně by se něco takového dalo natočit, ale úplně jinak. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Milouš Jakeš byl v zásadě odpornou bytostí. Skálopevně přesvědčený o své pomýlené vizi světa a o tom, že komunistický režim byl v základu zdravý a spravedlivý. Když byl konfrontován s nepříjemnými otázkami (např. srpen 1968), začal blábolit nesmyslné floskule a vztekat se. Ohledně charakteristiky této tragické figury českých dějin není potřeba mnoho slov. Bohatě postačí jedna scéna z tohoto filmu, ve které se svěřuje, že za největší životní tragédii považuje své vyloučení z KSČ. Jak říkal: "Nic horšího se člověku v životě nemůže stát. Nemůže." A to prohlásí člověk, jehož vnuk z hanby za svého otce spáchal sebevraždu a pravnuk si raději změnil jméno. Myslím, že toto dokonale vystihuje Jakešovu psychopatickou osobnost. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno docela obdivuji odvahu režiséra Pavla Křemena a samozřejmě i hlavního protagonisty tohoto "díla" Milouše Jakeše, že jsou vůbec schopni s tímto dokumentem předstoupit před diváckou obec. Vystupování a hlavně způsob myšlení p. Jakeše mě pouze utvrzuje v tom, že tento člověk má skutečně hroší kůži, který neustoupil ani o píď od ideálů své domovské komunistické strany. Na jednu stranu mu to však slouží ke cti, že bezprostředně po sametovém převratu se z vysoké politiky stáhl a nebyl politickým turistou stejně jako celá řada jeho soukmenovců, které dnes můžeme vidět ve všech těch pseudo demokratických politických stranách počínaje ODS, ČSSD, KDU-ČSL, ANO a celé řadě dalších. Na konci osmdesátých let již bylo evidentní, že bývalý režim tzv. "mele z posledního" i s ohledem na skutečnost, že jsme v čele naší země měli takovou reprezentaci v podobě p. Jakeše, jehož znalosti a celkový rozhled ve všech oblastech společenského dění byl vskutku hodný obdivu. Vzhledem k tomu, jak se choval místy až agresivně, když se ho režisér zeptal na citlivá témata např. z období 50 .let. a vykonstruovaných politických procesů, jen potvrzuje, jak byl tomu zločineckému systému neochvějně oddán. ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Když byly tendence vystoupit z Varsavske smlouvy, na to přece museli spojenci reagovat. - takhle Milda ospravedlnuje srpen 68. Výborně ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Nejsem, ani jsem nebyl komunista, ale pan Jakeš má naprostou a zásadní pravdu, že vše co mu hulvátským způsobem předhazoval moderátor dokumentu, jsou vše pouze okrajové záležitosti (tiskoviny, dlouhé vlasy, hudební skupiny, rozhánění nepokojů) v porovnání s bezpečným a spokojeným životem většiny obyvatel státu. Co se vybudovalo za posledních 30 let po podvodném sametu ? Vybudovalo se velké ho.no ! Jen se absolutně vše rozkradlo. Stále se mládež krmí pouze nedostatky bývalého režimu, ale klady nevzpomene nikdy nikdo. Vždy každému řvounovi nabízím za jeden klad dnešního marasmu, tři klady bývalého režimu, každý začne a skončí banány a cestováním, směšné !!! Jen maličkou připomínku, kam se poděly desítky zaoceánských lodí naší námořní plavby ? Co máme dnes ? ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Největší přínos tohoto dokumentu je v tom, ze nevyvolává nad starým pánem lítost. Jinak je vypovídající hodnota spíš žádná. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Než dokumentem bych to spíš nazval sondou do jedné choré hlavičky. Milda je senilní starý děda, který je tak trochu mimo mísu a nerad se pitvá v minulosti. Hlavně v té, která je mu nepříjemná, poněvadž vidí jen to, co chce vidět. Nakonec mi ho bylo i líto. Nezbývá než dodat, proletáři všech zemí, vyližte si prdel! 4-* ()

Související novinky

Česká radost v českých kinech online

Česká radost v českých kinech online

04.02.2018

Výběr Česká radost v českých kinech uvádí osm filmů ze soutěžních sekcí 21. MFDF Ji.hlava online na portálu DAFilms.cz. V kinech tyto snímky během listopadu a prosince zhlédlo téměř 1000 diváků na 32… (více)

Reklama

Reklama