Reklama

Reklama

Sezóna za vodou

(seriál)
  • USA A Season Overseas (festivalový název)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Docusoap, který se během jedné sezóny NHL 2014/2015 zaměří na životní zápasy, jež neprobíhají jen na ledě, ale také v soukromí českých a slovenských hokejistů Jiřího Hudlera, Davida Pastrňáka, Martina Havláta, Patrika Eliáše, Zdeno Cháry, Ondřeje Pavelce a dalších. Šestidílný cyklus z prostředí NHL poodhaluje působení českých a slovenských hokejistů v USA a Kanadě, kde našli svůj druhý domov. Byť pro mnohé jen přechodně. Svět velkého hokeje je cíl, který si všichni vytyčili, ale který není snadné si udržet. Nahlédneme do úplných začátků kariéry hráče, který prožívá svůj první zápas. Ale také do rodin hokejistů, pro které už je přece jen na prvním místě rodina a zároveň obava z toho, že každé jejich zranění může mít fatální důsledky. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jedinou chybou bylo, že režisér Vojtek nepostavil před kameru k rozhovorům s hokejisty někoho jinýho, sám totiž špatně artikuluje a navíc měli hoši nějak mizerně nastavený mikrofony - prostě otázkám Vojtka není moc rozumět. Jinak se mi ale líbí, jak "otravně" to pojali. Režisérovi nestačí jednoduchý odpovědi, točí vše až do krajností. Pohled do soukromí hokejistů je uspokojující a nemluví se jen o hokeji. K nejzajímavějším momentům patří rozhovory se zaměstnanci stadiónů nebo klubovejma kustodama a fanouškama. Pasáže s rodinnejma příslušníkama jsou vtipný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nejprestižnější hokejová liga světa není z českého pohledu jen o slavné osmašedesátce, ač si veškerý zájem médií plně zaslouží, každopádně je v ní i řada jiných českých borců a některé z nich představuje tak trochu jinak tenhle projekt. A po prvním díle musím zklamaně konstatovat, že jsem čekal důkladnější pohled do života hokejistů za oceánem. Tohle je takové beztvaré klouzání po povrchu, navíc přes prsty by měl dostat zvukař. Nechápu, jak to mohlo po zvukové stránce (některým větám nebylo vůbec rozumět) ve veřejnoprávní televizi projít. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jediná pěkná věc na tomhle projektu je, že zachytil začátek parádní kariéry Pasty. Jenže ani tohle není zásluha tvůrců. Za mě je to celkem slušnej debakl. Jirka Hudler sípe, Ondra Pavelec opakuje každý slovo třikrát, Zdeno Chára mluví nějakou divnou skoročeštinou, kameraman funí do mikrofonu, moderátor šeptá, navíc od třetího dílu se kromě Pavelce začnou opakovat i celý pasáže, no to jako koho přesně má bavit čtyři a půl hodiny? Šachová baráž je proti tomu liga mistrů. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Velmi ušmudlaný projekt, zjevně pro největší fanoušky ledního hokeje, na něž se však očividně pasují sami bezradní slovenští tvůrci, kteří nemají co nabídnout ani zasvěceným, ani těm ostatním.. A tak mi slovíčko docusoap už začíná znít jako zvuk, který připomíná dávení.. ()

Degreet 

všechny recenze uživatele

Hokej žeru. Koukám na většinu hokejových filmů, dokumentů a nejradši mám pohledy do zákulisí, což je přesně tento dokument. Po prvním díle ale celkem zklamání. Tak nějak bez konceptu a působí to chvilkami amatérsky i po technické stránce. Možná přijatelné, kdyby to byli hráči v české Extralize, ale když už máte k dispozici české hvězdy NHL, tak by si to zasloužilo víc. Škoda, nevyužitý potenciál. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jako fanda hokeje jsem se hrozně těšila, ale naservírovaný dokument je nezáživný, nudný a k tomu práce zvukaře absolutně na drek. Nevím co mělo za význam pouštět hudbu do rozhovorů, která místo podbarvení řve jako hladová kráva. Když neřve muzika je aktérům stejně rozumět každé druhé slovo. To mě odradilo od dalších dílů po druhém končím. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

On by to mohl být tak dobrej dokument!! Pohled do zákulisí NHL, to se jen tak nepoštěstí, a vůbec vidět naše borce jinak než v sestřihu Branek, bodů a vteřin je určitě fajn. Pro fanoušky hokeje je tohle lákadlo nejvyšší, ovšem když se jedná o nejlepší hokejovou ligu světa, měl by tomu kvalitou odpovídat i ten dokument. A to se bohužel neděje. Jak tady spousta lidí píše, zvuk je úplně v prdeli. Slovenským tvůrcům se toto bohužel vůbec nepovedlo - pokud je kladena otázka, není kolikrát ani slyšet (jako by se tazatel styděl, špitá tam jak vrabec, resp. vrabčiak), někdy není rozumět ani samotným hokejistům. Mám pocit, že kdybych to nahrával na telefon, bude výsledek možná i lepší. Někdy to vypadá, že ani neví, na co se chtějí zeptat nebo kam směřovat. Což je obrovská škoda. Zatím nechávám tři kvůli konceptu, kterej je slušnej a proto, že je to (pro mě) zajímavý téma. Jak to ale dopadne, to ještě nevím. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Nepovedený dokumentární seriál. Slovenský reportér, který zodpovídá hokejisty mluví nejistě a velmi potichu. Většině zodpovídaných není vůbec rozumět. Zvuk, to je největší slabina! ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do soukromí některých českých hráču NHL. Ovšem to že jsou zde rozhovory i se zaměstnanci stadionu, kteří se starají o hráčské vybavení, nebo třeba s fanoušky týmu je taky bezva. Škoda jen, že občas jdou špatně slyšet otázky, které jsou pokládány.. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Solidní námět bohužel přichází vniveč tristnim zpracovánim. Ještě bych možná pominul nepříliš povedenou technickou stránku věci (občas jsou rozhovory dost blbě slyšet, ačkoliv k nim nejsou titulky), ale špatnou dramaturgii už jen tak přejít nelze. S každym borcem prostě bylo udělanejch pár rozhovorů, který jsou bez větší hlavy a paty sestříhaný do několika dílů (přičemž jsem zaregistroval, že se nějaký repliky napříč dílama opakovaly). Prostě to chtělo jednak ještě víc nahlídnout do života hráčů NHL a pak ještě jasně vymezit tématický náplně jednotlivejch dílů (např. skloubení rodinnýho života a profesionální sportovní kariéry, sláva a peníze apod.). ()

tančísvlky odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvom diele : "Mám dojem, že ďalšie vyhodené peniaze daňových poplatníkov. Úplne bez koncepcie vytvorený paskvil. Vyzerá to, že tvorcovia nemajú ani potuchy o hokeji. Nikto snáď neočakával, že to bude mať bulvárny nádych. Toto je však úplne zmarený pokus priblížiť zámorský život. Skúste osloviť pána Roberta Zárubu ten jediný to môže zvládnuť a stačí mu jeden kameraman. Doporučujem,aby pán režisér J.Vojtek vrátil koncesionárom peniaze..." ()

ta*jemna* 

všechny recenze uživatele

mno, skoro by si jeden i pomyslel, že ta hokejová partička je tvořená z 90% retardovanýma týpkama s výbornou fyzičkou... ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Jde o takovou dokumentární reality show. Je fakt, že provedení má hodně velké rezervy, hlavně co se týká zvuku. Sotva slyšitelné otázky reportérů a někdy není rozumět ani samotným hokejistům, či rodinným příslušníkům. Jde ale o tak dobrý nápad a pro mě tak atraktivní prostředí a lidi, že přesto nemůžu než hodnotit kladně. 75% ()

bonscott 

všechny recenze uživatele

naprosto promarněná příležitost. O zvuku tu už byla řeč, dále např. nepochopím proč celou třetinu jednoho z dílů zabírá Martina Havláta, jak si hraje s dcerkou, nebo poslouchám povrchní kecy paní Eliášové apod. To prostředí (NHL) a proniknutí do zákulisí organizací nabízí mnohem více zajímavějších podnětů. Bohužel dokumentární tým pracoval naprosto amatérsky. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

U hokejového národa tohle mohl být jeden z nejlepších dokumentárních projektů roku. Prdlajz přátelé. Když už si hokejové celebrity pustily kameru a mikrofon do svého soukromí a snažili se reagovat civilně a bez klišé, za což jim mé velké díky, absolutně zklamali autoři, kteří za vodu přijeli zjevně nepřipravení. Většina otázek byla obecných, běžných a zcela bez nápadu. A tak odpovědi od kluků, kteří se živí hokejem a ne moderováním, byly opět obecné, někdy strohé, někdy o ničem a dost často jsem nerozuměl ani slovům. Titulky by někdy byly na místě. Po takové "práci" se další hokejisté do podobného projektu rozhodně nepohrnou. 5 hvězd borcům, 1 hvězdu autorům. ()

Reklama

Reklama