Reklama

Reklama

Isadora Duncan, the Biggest Dancer in the World

(TV film)

Obsahy(1)

Angela Isadora Duncan, americká průkopnice moderního tance založeného především na volné mysli a boření dosavadních tanečních schémat. Nadšená bojovnice proti chudobě dětí a nemožnosti se z ekonomických důvodů vzdělávat, propagátorka bolševismu v Rusku. Její život pronásledovaly skandály a tragické události, její dvě děti se utopily v autě, o osmnáct let mladší manžel Sergej Jesenin spáchal v pouhých třiceti letech sebevraždu a samotnou Isadoru potkala smrt ještě hroznější, když se jí v Nice šála zamotala do kola rozjíždějícího se automobilu.

Hraný televizní dokument britského režiséra Kena Russella přibližuje pozoruhodný život této neobyčejně nadané a nepřízní osudu stíhané umělkyně. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká mít v životě pořádnou smůlu až do konce. Nebo taky, když se daří.... Zajímavý ale dost nezáživný dokument vytvořený jak jinak u Russella než netradiční formou. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument doplněný dobovými stopážemi, ba dokonce i pasáží z Olympie Leni Riefenstahl, a podaný excentrickou groteskní formou, kterou režisér v dalších svých filmech ještě rozvinul. Bohužel mi připadá, že zde ta forma není vždy na místě, že té ironie by mohlo být znatelně méně. Ale taneční a hudební části jsou působivé, ba i dojemné. ()

Reklama

Reklama