Reklama

Reklama

Noční směna

Trailer 1

Film vyprávěný ze tří odlišných úhlů pohledu sleduje policisty Virginii (Virginie Efira), Aristida (Omar Sy) a Erika (Grègory Gadebois), kteří všichni pracují ve stejném pařížském okrsku, ale mají diametrálně odlišné životy. Virginie je jednou z mála žen ve vysoce machovském hlídkovém týmu. Pracuje přesčas, aby se dostala pryč od manžela a dítěte, které zřídka vidí. Aristide je pohodový vtipálek, i když také sentimentální typ, který je snadno ovlivněn tím, čeho je v práci svědkem. A Erik je prostý policista, jehož dokonalé výsledky brzdí nepříjemný problém s pitím. Všichni se potýkají s každodenním násilím v domácnostech a na ulicích. Jedné noci jim je přidělena neobvyklá mise a musí z blíže nespecifikovaných důvodů odvézt tadžického imigranta zpět na hranice. Na cestě na letiště Virginie zjistí, že vězeň bude odsouzen k smrti, pokud se vrátí do své země. Tváří v tvář nesnesitelnému dilematu začne zpochybňovat jejich poslání... Mají noc na to, aby rozhodli o osudu jednoho muže. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (11)

italka63 

všechny recenze uživatele

Poměrně těžko uchopitelné drama o policistech , převážejících eskortně Tádžika na letiště, jemuž ovšem po návratu do vlasti hrozí smrt, protože zatím neobdržel francouzský azyl. Druhá polovina se poněkud vlekla a nezachránila to ani dobrá hudba, ani slušný herecký výkon Omara Sy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi mätúci. Mätúci v tom ohľade, že traja policajti majú previezť imigranta, no jeden z policajtov sám vyzerá ako imigrant. Rozlišovacím znakom je len policajná uniforma, ale inak keby ho človek uvidel tak pred 50 rokmi na Námestí Charlesa de Gaulla, zaručene by si myslel, že tú uniformu ukradol. Nová doba však priniesla kolónie do pevninského Francúzska. Vďaka im za to obohatenie. Na druhej strane treba poznamenať, že Omar Sy je znamenitý herec a našťastie sa venuje tejto činnosti a nie vypaľovaniu áut niekde na predmestí Paríža. A keďže je taký šikovný, do filmov mu permanentne dávajú za milenky blondínky, zatiaľ čo nám Východoeurópanom naozaj odsávajú len tie nočné smeny. Väčšinou bez francúzskej blondínky, za to ale za pásom francúzskeho Peugeot Citroën. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V první cca polovině režisérka nabízí několik stejných situací, ale pokaždé pohledem jiného z aktéru plus přidává něco z jejich soukromí. Nicméně coby snaha přiblížit divákovi postavy to moc nefunguje. Alespoň na mě ne. Ale díky hercům se to dá vydržet. Druhou půlku už nemohou zachránit ani oni. V principu nemám nic proti stavbě příběhu a to i přesto, že z něj částečně čiší vítačský tón. Problém je způsob, jakým policisté zjistí "pravdu" a především to, jak jí bezvýhradně přijmou. No a pak už melou samé sra*ky. Začíná to vypadat, že Agnus dei bude ve filmografii Anne Fontaine ojedinělou náhodou. 30% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Tři policisté mají za úkol doprovázet nelegálního přistěhovalce na letiště Charlese de Gaulla, kde musí nastoupit do letadla a poslán zpět do vlasti. Když však policisté zjistí pravdu, nastává těžké dilema jak se rozhodnout. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Načo sme to museli vidieť toľko krát? Veď tie postavy a ich protizákonné konanie mohlo byť všetkým u riti. ODPAD! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi som sa potesil pritomnosti mojich dvoch oblubenych hercov v jednom filme,krasna Virginie Efira a mega-sympatak Omar Sy,nie je to sice nejaka filmova lahodka,dej ma pomale tempo,skor je to take monotonne,ale ma to nieco do seba,takze s prizmurenim oboch oci to bude stvorka...:-) ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Těžký propagandistický francouzský film na téma ochrany ilegálních imigrantů a míchání ras mezi černochy a běloškami. Po tomhle i českoslovenští soudruzi z padesátých let blednou závistí. Hlavní postavou je běloška coby policistka mající samozřejmě bílého manžela a malé bílé dítě, která si na tréninku v policejní tělocvičně zasouloží s černošským kolegou a otěhotnění. Nejdříve usiluje o potratu, ale to si rozmyslí, když se jí s oním černochem nepodaří přesvědčit vyhoštěného ilegálního imigranta k útěku během převozu na letiště k předání agentům k jeho dopravě zpět do jeho vlasti. Tohle jsou současné evropské hodnoty? Dějově jedna nelogičnost vedle druhé. Asi největší je, když policistka lehce překoná veškeré zabezpečení na letišti během běhu z venkovní ulice přes letištní odbavovací halu až do letadla, jen aby seřvala agenty za to, že je vězeň spoutaný, kteří následně koukají jak truhlíci. To jako vážně? V ději se ani nedozvíme důvod jeho vyhoštění. Jen prohlášení, které sám napsal, že ho doma čeká smrt. A ono je normální, že obyčejná policistka každých pět minut poruší své služební povinnosti? Nehledě na to, že nemá právo číst dokumenty o vězni během převozu a hrát si na humanitárního samovládce. Samotný závěr, kdy odchází s úsměvem ze zdravotnického střediska ruku v ruce s černošským kolegou coby otcem jejího dítěte, aniž by bylo připomenuto, že má doma manžela a dítě stejné rasy je už vůbec na pováženou. Zkrátka a dobře, jedná se prozatím o největší filmovou propagandu na likvidaci původních Evropanů a vzniku rasových míšenců. Tohle každý rozumný člověk v Evropě prostě musí odsoudit. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nedívatelná věc o pojicajtce, která je nějaká zchujená. Vypnuto po 20 minutách totální nudy a zmaru. (0%) ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za prostředí... jinak otřesná kikotina, kdy mě jímá hrůza, že by takhle měla vypadat realita nebo že by představy režisérky měly vycházet z nějakých reálných představ... z toho bych se poblil! SPOILER: že by cajti měli vymejšlet jak mu udělat dobře!? No sakra to tedy ne!!! Na poblití.... hnus velebnosti! :( ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadšení vyprchalo tak rychle jako důvěra v řešení covidové situace v naší malé zemičce. Příběh jedno velké bizárium jest a herci jakbysmet. Zoufalé, dlouhé až nekonečné. ()

Reklama

Reklama