Reklama

Reklama

Suburra

  • Česko Krvavé předměstí (více)
Trailer 7

Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Film Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (488)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vizuální styl jak ze staré francouzsko-italské klasiky kriminálního filmu. Mafie bez skrupulí, jak znám z celé řady filmů. Po dějové stránce nemám co vytknout, soundtrack výborný. Tempo filmu má dravý střih, nečekané rozuzlení je zajímavé, nicméně mi tu chybí něco pozitivnější. Klenot to sice není, spíše jen lepší filmová konfekce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7miliónovTržby Celosvetovo $5,194,000▐ Prvá polhodinka mi príde taká rozpačitá nesúrodá, necelistvá, príbeh začne na náš chrliť hneď niekoľko postáv, bez toho aby sme sa mali kde poriadne dejovo uchytiť. Našťastie potom sa to rozbehne, začnú čistky, vyhrážania, napätie, postavy začnú mať svoje miesto, začne to dokonca aj gradovať ale ten záver?? Maximálne otvorení a neukončení, hneď niekoľko vetiev ostalo neuzavretých a takto ten pozitívny pocit čo sa začal budovať vyprcháva do prázdna. Určite som čakal ďaleko viac, /65%/ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sugestivní průvodce krásami italského podsvětí aneb jak může jedna bezejmenná, zfetovaná a navrch mrtvá děvka spustit peklo. Film o několika hlavních postavách, bez kladných charakterů, řádně brutální, když je třeba i psychologický a hlavně autentický. Ta provázanost od obyčejných pouličních kriminálníků přes cikány a renomované gangstery až po politiky či církevní představitele byla natolik fascinující, že jsem tomu bez výhrad věřil a chtě nechtě si musel připustit, že něco podobného se nejspíš odehrává i v našich luzích a hájích. Italský film většinou moc nemusím, lhostejno o jaký se jedná žánr, ale občas u nich najdu perlu a Suburra je přesně ten případ. 100% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Drsná atmosféra římského podsvětí se spletenci vztahů sahajícími od "obyčejných lidí" přes podnikatele až po politiky. Kauzalita událostí, které během jednoho týdne doslova vedou k apokalypse. Film jede ve velkém tempu a nestíhá nudit (to se místy stávalo u Gomorry (Matteo Garrone)). Brutální, chladný a pomstychtivý snímek o boji o moc. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Užil som si tento film, aj keď som nemal žiadne predbežné očakávania. Dej mi pripomínal domino efekt, ktorý sa spustil neočakávaným predávkovaním mladej prostitútky. A potom to už išlo samo a je zásluha režiséra Solimu, že ten prepletenec ľudí, záujmov, moci a prospechu bol vnímateľný a aj keď si v ňom divák ťažko našiel svojho obľúbeného hrdinu, audiovizuálny zážitok mu to bohato vynahradil. Prekvapila ma zaujímavá hudba, ktorú som predtým nepočul a ktorá pridávala dobré body k celkovej atmosfére. Nemám záujem mudrovať nad tým, nakoľko je taký príbeh reálny, či sa niečo podobné odohráva aj na našom malom Slovensku, či je možné zapojenie klérusu do takého biznisu a pod. Všimol som si tiež, že vo filme hemžiacom sa zločinom a mŕtvolami som takmer nevidel policajtov, i keď musím uznať, že mi vôbec nechýbali. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Stefano Sollima sa vyjadril, že pokiaľ by si mal vybrať, jeho obľúbenou spomedzi postáv by bol "Osmička" (Alessandro Borghi), pretože ako jediný sa riadi svojimi hlbokými citmi - snom zmeniť svoje mesto a láskou ku svojej snúbenici. (Sufferer)
  • Režisér Stefano Sollima prezradil, že film sa dočkal rozhorčených reakcii od talianskych politikov i protestov od zástupcov Vatikánu. (Sufferer)
  • Výraznou hudební složkou filmu jsou skladby formace M83 z jejich původní tvorby. Film obsahuje celkem 13 skladeb M83 (včetně těch nejslavnějších): Outro, Midnight City, Wait, Violet Tree, Sister (Part I+II), Waves Waves Waves, My Own Strange Path, By the Kiss, We Own the Sky, On a White Lake Near a Green Mountain, In the Cold I'm Standing, Bruits de train. (POMO)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama