Reklama

Reklama

Psí láska

  • angličtina Doggy Love
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jana se vydává na 1200 km dlouhou trať závodu Finnmarksløpet. Jedná se o nejdelší závod psích spřežení v Evropě. Jana vyráží s nevelkou šancí závod dokončit – je jednou z mála žen na startu, nežije (jako naprostá většina závodníků a jejich psů) trvale za polárním kruhem a její tým je tvořen výhradně čistokrevnými husky, na rozdíl od všech ostatních, kteří závodí se psy k tomu účelu vyšlechtěnými. Je skutečně velká zima, polární pláně čas od času pohltí sněhová bouře, psi se boří v závějích a Jana bojuje o poslední zbytky energie na hranici vyčerpání. Přesto, nebo právě proto, se cítí šťastná.  Léto tráví Jana v Jizerských horách, kde má domek po rodičích a třicet psů. Vydělává peníze pořádáním dětských táborů a přednášek o psech. Když je horko, je evidentně unavená, naštvaná a jediné, co jí drží nad vodou, je myšlenka na odjezd na sever. Znovu se pokusit pokořit nejnáročnější evropský závod. Psí láska je film o relativitě štěstí a spokojenosti, o cestě za snem, dlážděné nepohodlím, které by bylo pro většinu lidí nesnesitelné. (Pilot Film)

(více)

Recenze (31)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nijak zajímavý dokument o Janě Henychové, její smečce a nejdelším závodu psích spřežení v Evropě. Sem tam pěkný záběr z dronu na krajinu, jinak jen běžící psi nebo láteřící protagonistka. Jakoby si autorka pořádně neujasnila, o čem chtěla točit, takže z toho vznikl průměrný dokument vhodný do programu ČT sport (50%). ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Asi bych o sobě neřekl, že jsem velký příznivec tohohle adrenalinu, ale nehodlám tomu nic vytýkat. Naopak určitě obdivuji snahu Jany, že umí jít za svým cílem a spolehnout se jen sama na sebe. Záběry ze samotného závodu jsou také zajímavé. Každý tu bojuje sám za sebe při dvaceti pod nulou, na galantnost se tu moc nehraje. Takže celkový dojem, který dokument zanechal, byl fajn. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je pořád ještě smyslem dokumentu přibližovat zajímavé lidi, kteří dělají zajímavé věci, tak tenhle film rozhodně vyrazil správným směrem, akorát bohužel po vzoru Jany Henychové nedoběhl do cíle. Točte nám ty dokumenty tak, ať pak nemusíme hodinu googlovat, prosím. Děkuju a hodně zdaru! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné nedozírné rozlohy severských plání a samota. „Jsem sólista, nechci mít nikoho v závěsu“ říká hned v úvodu hrdinka. Závodí se i v temné zasněžené noci. Své psy oslovuje „Moje miminka“. manželství jí nevyšlo. V létě trpí stejně jako její psy vedrem, pořádá „psí“ tábory pro děti a těší se na podzim, kdy vyjede za hranice, protože v malých Jizerkách se nedá trénovat. Režisérka, mimo jiné autorka Vítejte v KLDR postupně sloupává její vrstvu siláckého vystupování. Nejde zde o trofeje ze závodů nebo oslavování výkonnosti sportovce. Jde o útěky do divočiny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Psy mám rád, ale tá Jana Henychová je vrchol vulgárnosti, ešte aj vie, že ju snímajú kamerou a ona furt len kurva sem, kurva tam. A inak fakt neviem, na čo sa točia dokumenty o neúspešných ľuďoch. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy se psy, a jelikož jsem byl celkem zvědavý na zákulisí závodu psích spřežení, vydal jsem se bez váhání do kina na Psí lásku. Dokument zaujme na první pohled amatérsky civilním zpracováním, což je jeho silná, ale i trochu slabá stránka. Musím uznat, že jsem se po zhlédnutí filmu cítil být do jisté míry informačně obohacen, co se týká tematiky psích spřežení a všeho, co s tím souvisí, takže v tomto směru dokument vesměs splnil moje očekávání. V první polovině filmu mě však poněkud rušilo až příliš amatérské pojetí a dialogy "herců", což se v druhé polovině naštěstí změnilo. Obávaný závod Finnmarksløpet je rozhodně velikou výzvou a Jana si zaslouží obdiv za své odhodlání a její chlupatí společníci za vytrvalost a věrnost. Lepší tři hvězdičky! ()

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Dvakrát měř, jednou stříhej. Někdo by měl říct paní režisérce, že dokument nemusí být za každou cenu drama, někdy může být jen krásný a hlavně pravdivý. Jana Henychová je ve skutečnosti pohodovější, vyrovnanější a v závodech mnohem úspěšnější osoba, než tahle její cholerická, umanutá filmová verze, kterou nám dokument vnucuje. Přitom to mohla být nádhera... psi, zasněžená krajina, dřina a především láska. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Samotná dokumentární hodnota je slabší. Má-li to primárně mapovat závod, tak bych se na něj víc zaměrila. Ten začátek vás tam vhodí a moc se s vámi nemaže, nic vam nepředstaví. Což nemusí být špatně, jen to pro mě nefungovalo a já to jako divák nemám, jak shrnout. Líbila se mi ta část, kdy šla Jana trénovat do Švédska, jak tam pracovala se svými psy. Pak cut, nový závod, který obsahoval 2 závěry a hned konec. Působilo to uspěchaně. za mě 6/10. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Některé zdejší komentáře jsou na přesdržku a musherka Jana Henychová by se o nich vyjádřila jistě patřičně peprně. Jak já jí rozumím, ať už se to týká hafanů nebo způsobu života. Její vytrvalost, houževnatost a cílevědomost bych si přála mít. Určitě bych pak taky zamířila někam daleko na sever plnit si své sny, ale rozhodně bych neměla v plánu účastnit se brutálně náročného závodu psích spřežení Finnmarksløpet, takže klobouk dolů před odvahou pustit se do něčeho takového. V dokumentu si Jana na nic nehraje, je prostě a jednoduše svá, ať už se to někomu líbí, či nikoliv. Jen bych se přimlouvala za více obrazových informací z dalšího nedokončeného závodu v roce 2019. Chápu však, že rozpitvávat neúspěch se nikomu moc nechce. (70%) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Průvodce závodem osamělých s prostřihy letního života sice postrádá úplný dramatický oblouk, ale dává byť hodně letmo nahlédnout do alternativního života se psími průvodci ... a život letí, jako když foukáš do lihu. "Neser, Blaženo!" ()

hajdano 

všechny recenze uživatele

Kdyby ta nesympatická mužatka nebyla sprostá jako dlaždič, mohl to být průměrný dokument pro celou rodinu. Očividně dokáže v životě vycházet maximálně s těmi psy, kteří ovšem nemají moc na výběr, že? SPOILER: Jak já jí to přál, když to nedala. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Jedna vztahem zhrzelá, krajně nesympatická sólistka co sprostě řve. Krajinky moc pěkné, závod zajímavý, ale paní to paradoxně celé trochu strhává dolů ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem od toho víc. Hlavním problémem byla si hlavní aktérka. Říká se, že dáma mužský kolektiv tak nějak zkulturní, ale jak bylo vidno, když jsou po hromadě dámy, je to o dost horší než v pánské šatně či hospodě 4. c.s.. Paní mi nepřipadala jako hrdinka. Nehodnotím výsledky v závodě (to klobouk dolů), ale udivuje mě její pohled na svět a hlavně postoj k mužům. Tvůrcové nám moc nepřiblížili, jak se žije se psi. Škoda. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Asi přehnaná očekávání. Já jsem velký pejskař, ale směřuju k lovu a lovecké kynologii, vedle toho závody psích spřežení na mrazu a sněhu jsou jak jiná dimenze. Navíc ta vůdkyně je dost svérázná a vyjít s ní taky nebude zrovna jednoduché. Víceméně jsem se u toho chvílemi i lehce nudil. Ale zajímavé zjištění je, že to magické slovo ku*va, aby pes okamžitě zbystřil, funguje i na jiná plemena. To podstatné je řečeno ke konci, je to ku*va drahý koníček a není to rozhodně pro každého. 5/10 ()

Brock 

všechny recenze uživatele

Nedokumentární dokument... Rád bych se dozvěděl víc o závodě, víc o výchově psů, splácení dluhů, táborech pro děti, Jizerkách, domě ve Švédsku... prostě něco víc... ale ze záběrů mrazilo i pod peřinou. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Paní Janu Henychovou neznám. Měl-li bych soudit podle tohoto dokumentu, tak je mi tato žena silně nesympatická svým nevyrovnaným chováním, umanutostí a sebestředností. Zároveň jí musím obdivovat pro její vytrvalost a odvahu. Paní Jana na mě zapůsobila jako osoba, která upřednostňuje psy před lidmi a muži (samci) obzvlášť. Tím mě také notně iritovala. Také mi díky tomu hodně připomínala Rudolfa Desenského. Jinak byl dokument velmi zajímavý a člověku musherstvím nepolíbenému poskytl náhled do tohoto náročného (po všech stránkách) sportu. A tím splnil účel. Tím, že jsem dokument, jehož hlavní protagonistka (hned po psech) nemá moje sympatie, dokoukal, je pro mě subjektivně jistou známkou kvality. Navíc krásné záběry severské krajiny. Na vrchol to sice nedosáhlo (stejně jako Jana), ale poctivé čtyři hvězdy si to zaslouží. ()

Pafouk 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, obdivuhodná paní, krásní chlupáči a záběry na teploměr, ze kterých vás zazebe i v teple domova. Kdo by se snad chtěl vydat na romantickou projížďku tratí 1200 km dlouhého závodu, tento dokument ho spolehlivě odradí. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

No....dejme tomu.....zamindrakovanost hlavní hrdinky ve vztahu k chlapům je všeobjímající...rozesmála mne, když se divila ,že psi blázní, když fena hárá.....to je jako by se malíř divil,že existuje i modrá barva..a nepochopil jsem , proč tento dokument vůbec vznikl....www.jakjsemdvakratnedojela.cz ()

Reklama

Reklama