Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámkovi se nastěhují do Klíčova. Bóďa si najde novou známou – a objeví něco překvapivého. Tyler a Kinsey se pokusí o nový začátek na střední škole. (Netflix)

Recenze (19)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Na to jak jsem byl na tenhle seriál podle komiksu Joe Hilla natěšený, tak po první díle by se moje pocity daly jedním slovem popsat jako "meh" (což není ideální, když zrovna tvůrce komiksu Joe Hill napsal pro první díl scénář). Na to, že to byl teprve první díl první série, tak mi vše přišlo zbytečně uspěchané, všechno rychle vysvětlené a nějaké budování napětí nebo odhalování charakterů postav je ta tam. Všechno je pár větami definováno. I když to nechci s komiksem srovnávat, tak zatím mi ve všech aspektech přišla právě komiksová předloha lepší. A říkám si... pokud jsem komiks četl, dokáže mě vůbec seriál něčím novým zaujmout? No uvidíme u dalších dílů. Dokoukám to tedy časem z nutnosti, ale nějaký binge marathon jako u seriálu Breaking Bad, Game of Thrones, Stranger Things nebo naposledy The Witcher se tedy rozhodně nekoná. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiks jsem ještě nečetl, takže hodnotím čistě podle seriálu. První dojem rozhodně udělá to, že atmosféra je skvělá a intro libové - na intra si potrpím, takže zaručuji, že opravdu stojí za to. Příběh jde hned k věci, což bývá většinou dobře, ale trochu mě mrzí, že "vábení studny" nedostalo větší prostor. Fun fact: Georgie by se neměl tak vykecávat se stvořeními, které bydlí v kanálech nebo studnách. Většina jeho rozhovorů končí dost nepěkně... Jsem zvědavý na další díly a doufám, že se strejda Iceman zase vrátí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozvolně začínající pilot, který seznamuje s rodinou (banda teenagerů a malý kluk z Potomka), lidma a prostředím, který se ke konci zvrhne v nervydrásající mysteriozní boj v řísi za zrcadlem. Ono je to i celkem originální a nevšední nápad - dům s klíčema, které otvírají jiné světy a bůhví co dalšího v následujících dílech přijde, plusem je vymazlený, barvitý vizuál, kdy zejména v druhé půlce dílu je absolutně nekompromisní. Jediné, v co doufám, že se tvůrci dále nebudou držet při zemi a pustí se odvážnějších a víc hororových prvků, jinak nemám co vytknout a Lovecraft vytvořil hodně milé překvápko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem zase jednou do něčeho vlezl úplně bez přípravy, a i když mě první epizoda zrovna nevystřelila z trenek, docela mě zaujala, takže teď tiše doufám, že se seriál povedl, rád bych si tohle žonglování s klíči užil. Jednoduché nápady bývají často nejlepší, snad se mi to potvrdí. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Uff, divné zrkadlá naozaj nemám rada, a tie úsmevy boli creepy AF. Nie že by som hlboké studne, šeptajúce domy či strkanie rúk do drtičky odpadu zbožňovala. Inak ale palec hore hercom, že zvládli svoje postavy bez toho, aby mal človek chuť im dať facku, aj keď hraju otrávených smutných teenagerov či všetečné deti či presnaživé mamky. Jediné čo nechápem je, prečo ich strýko nechal na pospas a nepovedal nič podstatné. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jednoznačne zameraný na vekovú kategóriu mladý dospelý má celkom solídny úvod v ktorom nečakane kľúč otvára zámok. Rodinka sa po tragickej smrti hlavy rodiny presťahuje do zámku, kde si najmladší člen rodiny nájde nezvyčajného kamaráta, fantasy sa pochopiteľne najprv týka dieťaťa ktorému nik neverí a o bielu slečnu sa pochopiteľne začne ihneď po príchode zaujímať afroameričan. Takže rodinka ktorá dedí majetok je biela (nie sú aziati, hispánci ani Inuiti) a v škole dievčine ihneď poskytne pomoc afroameričan (nie aziat, hispánec, Inuita). Pred 20 rokmi by ma to pravdepodobne oslovilo, teraz uvidím akým smerom sa to bude vyvíjať. Aj keď v dnešnej dobre spomínať smer v pozitívnom zmysle slova tiež nie je politicky korektné :-D. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyř člená rodina, která přijíždí červeným volvem do svého nového domu(patří rodině již delší dobu, ten dům). Auto evidentně poukazuje na to, že rodina je nadevše, což naopak jejich strých co přijel Astonem Martinem ukazuje, že je sebestředný blbec, a po 20min. zjistíte, že to tak opravdu je. Matka je klasická křehká žena v nejlepších letech, syn je puberťák sportovec s emo humorem, který hlavně na začátku epizody je unavující, ale opět má poukázat na těžkou minulost, stejně tak dcera puberťačka, která je tělem i duší křehká holka co ráda maluje a první den ve škole hned narazí na kecy jiných holek o ní, načež kvůli tomu jí mimo společnost pod schodama a pak je zde malý Bóďa, který tomu všemu samozdřejmě má dát ten pravý fantasy nádech dětství. ... Ano, po 15minutách jsem si myslel, že se ani nedodívám jak moc je to klišé, ale POZOR, byť seriál hraje na ohrané filmové styly, to pravé "ořechové" je ukryto v tom mystičnu, které mě nakonec navnadilo si hned teď pustit druhý díl... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před lety jsem četl první komixovou knihu a kromě názvu mi v hlavě zůstalo, že ji napsal syn Kinga, že ten nápad s klíči je až geniálně prostý, ale poskytuje obrovský prostor pro zajímavé příběhy a že je Hill tak dobrý spisovatel, že ten potenciál opravdu využije. Přesto jsem měl s celého komixu pocit, že je divný a popravdě si z něj nic moc nepamatuju. Nicméně to stačí k tomu, abych i přes trochu nezáživný pilot vydržel, protože se jistě budou dít zajímavé věci. Ale umím si představit, že pro komixem nepolíbené diváky, to musela být trochu divná nuda. A to přestože jsou postavy dětí vcelku ok. Zbývající postavy už tak moc ok nejsou, ale co se dá dělat. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina postav zajímavá a už od poloviny dílu jsem měl pocit, že postavy znám delší dobu. Rodinné zázemí je tak více než fajn. No a ty strašidelné scénky se móc povedly. Studna i zrcadlo super. Mráz po zádech a pln očekávání z dalších dílů. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ježíši Kriste, to musí mít všichni u Netflixu halucinace? ... Dobře, čtyři hvězdičky. Začátek luxusní, má to ale nějak moc zbytečné omáčky. Doufám, že další díly budou lepší. Závěr super. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm...rodinny film, zvlastny dom, hlasy, chlapec - jediny citlivy na "podnety", zahadne kluce, kocka v zelenom, co nemusi jest....zatial je to..."rozpravkoidne", miestami herecky amaterske a dost zmatene. Dam tomu este sancu, ale takto si teda urcite nepredstavujem dobry "otvarak". Slabucky priemer. Snad sa to rozbehne. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, zajímavé, jen mám pocit, že to nesahá předloze (kterou jsem nečetl) ani po kotníky... spíš mi to přijde jako trochu drsnější varianta Studia kamarád (starší znají), jen jsem čekal kde na mě vykoukne Jů nebo Hele... takové sterilní se silně nezajímavými herci, ty jsou teda na ránu... zkusím ještě jeden díl a když tak se na to vyprdnu... ()

Frca 

všechny recenze uživatele

Zatím dobrý. Má to zajímavou atmosféru a doufám, že to s dalšími díly bude ještě lepší. Je to zajímavé fantasy se zajímavým námětem. No, budeme hledat klíče a já se na to těším. ()

Monyfik odpad!

všechny recenze uživatele

První díl na zkoušku a opět neklamal. Všechny postavy jsou asi po lobotomii, logika se vytratila do peněženek diváků. ()

Dailon 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl super. Musím říci, že z traileru jsem byl takový nesvůj. Zaujalo mě to, jen mi to přišlo lehce chaotické, ale musím se seriálu omluvit. První díl skvěle seznámí s postavami i se situací, jakým směrem se bude příběh odebírat. Herci byli zvoleni skvěle, jejich role jim padnou. Klasická zakončení, které je typické netflixu, zatím mě to baví. ()

Reklama

Reklama