Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Recenze uživatele TheEvilTwin k tomuto seriálu (6)

Zámek a klíč (2020) 

Locke & Key je přesně to, co seriálová scéna potřebovala. Oddechová, krátká série o teenagerech, kteří najdou klíče a kolotoč hrůzy začíná. Mělo to něco od středoškolského života, něco od prvků hororu a rodinného dramatu, ale hlavně to mělo výborné, skvěle napsané, sympatické postavy a solidní tempo. Až na občasné stupidní chování postav (nad kterým by se pozastavil i blbec) seriálu nemám co vytknout, každou epizodu jsme dostávali slušnou porci nových otazníků, přinášejících do děje další vývoj, objevilo se i pár monster, schopnosti klíčů byly zajímavé a vizuál nekompromisní. Samotné finále nebylo až tak dusné a velkolepé, jak by se na sérii takového rázu slušelo, ale závěrečný plot twist byl taková nálož, že tady rád půjdu s hodnocením o hvězdu nahoru i přes drobné malé nedostatky. ()

Vítejte v Mathesonu (2020) (S01E01) 

Pozvolně začínající pilot, který seznamuje s rodinou (banda teenagerů a malý kluk z Potomka), lidma a prostředím, který se ke konci zvrhne v nervydrásající mysteriozní boj v řísi za zrcadlem. Ono je to i celkem originální a nevšední nápad - dům s klíčema, které otvírají jiné světy a bůhví co dalšího v následujících dílech přijde, plusem je vymazlený, barvitý vizuál, kdy zejména v druhé půlce dílu je absolutně nekompromisní. Jediné, v co doufám, že se tvůrci dále nebudou držet při zemi a pustí se odvážnějších a víc hororových prvků, jinak nemám co vytknout a Lovecraft vytvořil hodně milé překvápko. ()

Pitva (2020) (S01E07) 

Výborný, vygradovaný 5kový díl pohřbít tak absurdně stupidním chováním postav. Škoda, úroveň dílu je vysoká, ale scénaristicky nucené a nesmyslné chování prostě degraduje veškerou snahu... ()

Série 2 (2021) (S02) 

Ve zkratce - Druhá série LaK je příběhově daleko slabší, chybí ji zvraty navnazující diváka k dalším dílům, dějově není až tak zajímavá, finále je uspěchané a cliffhanger není až tak úderný jako v první sérii. První 2 díly jsou nevýrazné a netrpěliví diváci mohou váhat, zda seriál dále dokoukat, ale jakmile se přes ně přeneseme, jede už seriál ve starých kolejích a občas má i světlejší chvilky, jindy je naopak vyplněn nudnější vatou. Výsledek je neurážející fantasy teenage záležitost, která až tak sice nenudí, ale rozhodně z ní nejsem unešený jako ze série první, vlastně působí chvilkami až dost zbytečně. Pro fandy fajn a ti, kteří nebyli na větvi ani z první série, to mohou nejspíš i vynechat. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Scénáristická katastrofa a kinematografická degradace nadupané první série. Nucené pokračování bez hlavy a paty, herce to očividně už ani nebaví, záporáci jsou jen nezajímavé postavičky a celé to působí až prapodivně béčkově. Po druhém díle to vzdávám. ()

Sněžítko (2022) (S03E01) 

Extrémně nudný a nezáživný pilot. Modlím se za navrácení atmosféry z první série, tohle mi totiž přijde jako těžce nasílu tlačený start další zbytečné série… ()

Reklama

Reklama