Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. (Netflix)

Recenze (103)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Zatímco první díl Vánoční kroniky bylo nesmírně příjemné překvapení, jak v podobě pěkného vánočního příběhu a skvěle zvolené dvojky Russell - Hawn, tak druhý díl je čistě dětská záležitost. A o to více mě udivuje, že to říkám, když film natočil Chris Columbus. Nicméně zajímavé je, že ač jsem ve filmu cítil jisté momenty z obou Harry Potterů a legendárního Sám doma, tak tady to prostě nefunguje. Celé je to tak dětsky ztřeštěné, že jsem se těšil, až bude konec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell a Goldie Hawn ako podarená rodinka Claus-ovcov nesklamali ani na druhý krát. Má to stále aké také čaro, pobaví, možno ten zákerný tučko bol zo začiatku dosť otravný ale dobre šľak ho vem, hádam sa už polepší chalanisko. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁNOCE NEJSOU O TOM KDE JSI, ALE S KÝM JSI…“ /// Záchrana Vánoc – tentokrát bez humoru a se spoustou zbytečnejch událostí. Navíc je to místy až trapný. Bude to asi pro ty nejmenší, protože mě u toho napadaj takový píčoviny, jako jestli černoch může mlátit skřítky… a přitom kurva – já věřím! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Zjistím, že když budu páchat skřítkovský hříchy, stanu se Mexikáncem. 2.) Chystám CD „Clausovi songy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvojka je podle očekávání ve všech ohledech velkolepější. Bylo dokonce nutné vytvořit záporáka, což je samo o sobě směšné, když jde o skřítka převtěleného do jelimana. Columbus cílí dost na děti, dává větší prostor skřítkům a CGI momentům, naštěstí Russell znovu válí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

O dosť iné ako jednička. Tá bola milou rodinnou zábavou s neodolateľným Russellom. Ten nemá v pokračovaní toľko šancí zažiariť (aj keď tá chémia s Goldie Hawn je nenapodobiteľná) a presúvame sa na pôdu čisto detského veľkofilmu. A ten zvláda Columbus ľavou zadnou (teda až na tie príšerné CGI zvieratká). Dve hodinky utiekli ako voda, no nevedel som sa zbaviť dojmu, že to je toho už občas príliš. Spomenul som si dokonca na druhú Múmiu. Potešili však ozveny Gremlinov (aj keď samozrejme v čisto detskom podaní). Takže žiadna udalosť sa nekoná, ale kvalitný detský film našťastie áno. Ten pocit prekvapenia (a vlastne aj atmosféra) z prvého dielu sú však nadobro fuč. Ale bavil som sa. Silných 6/10 a v rámci vianoc pokojne bodík hore. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell už podruhé není tak boží, ale stále je tím nejlepším co se dá ve filmu najít. Jinak to celé balancuje lehounce nad hranicí snesitelnosti. Třetí díl už prosím ne. 30% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka nebola zlá, bavil ma hlavne Kurt Russell. Na dvojku som sa tešil, kvôli tomu, že ju točí Chris Columbus, ktorý vianočné filmy vie. Bohužiaľ tešil som sa zbytočne. Úvod bol celkom nudný, neskôr sa to trošku rozbehlo, keď prišiel na scénu tučko, ktorý chce zničiť Vianoce, ale inak je to hlavne pre deti. Na oko to vyzerá pekne vianočne, kostýmy a výprava sa tiež podarila, ale vianoční škriatkovia, tak ako príbeh a celý film smerujú hlavne na menších divákov, škoda. 50% - 2* ()

sheen 

všechny recenze uživatele

První díl byla fakt pecka oddechovka se skvělým Santou. Z druhého dílu se stal film vyloženě pro nejmenší. První díl byl lepčí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podstatne horšie ako jednotka. krásna ukážka toho, ako pri pokračovaní niečoho dobrého dôjdu nápady. Ani ten humor už tak nebavil. Ale vizuálna stránka bola pekná, to sa musí nechať. Pre menšie deti tak stále výborný vianočný film. Priemer. 60/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najočakávanejší vianočný film tohto roka. Netflix sú späť s "The Christmas Chronicles 2". Dúfal som, že sa budem môcť na Chrisa Columbusa opätovne spoľahnúť a spolu s Kurtom Russellom zopakujú čaro prvého filmu, ktorý bol podľa mňa skvelý. A jeden z najlepších vianočných filmov, ktoré som za dlhé roky mal možnosť vidieť. Takže som bol natešený z toho, že sa robí pokračovanie, no súčasne som mal trošku strach. Bude to fungovať rovnako dobre? Vďačne môžem na konci povedať, že táto jazda stála za to a film splnil asi všetko čo som od neho očakával. Alebo, skoro. K mínusom sa dostanem, no najprv si povedzme tie plusy. Film má podľa mňa všetko čo by mal mať. Je tu dobrá dávka humoru, akcie, drámy, čara Vianoc, romantiky, kreativity, veľkého množstva vynálezov... dokopy asi úplne všetko čo by mi napadlo. A všetko je to skvele zladené a dáva dokopy skvelý film. Kurt Russell je opätovne jeden z najlepších Santa Clausov, čo som za posledné roky mal možnosť vidieť. Dáva tej postave svoj vlastný mužský šarm a pôsobí viac ako človek. Ako obyčajný chlap, ktorého človek môže stretnúť. A je na ňom vidieť, že si tú rolu užíva. Rovnako skvelá je Goldie Hawn ako Mrs. Claus. A spolu sú absolútne zladení. Je to vidieť, že sú roky manželia a na film sa to skvele prenieslo. Kate je späť a stále je mi veľmi sympatická a rovnako aj jej nový spoločník Jack. A potom je tu aj náš zloduch Belsnickel. Je zaujímavé vidieť ako si Kate postupne uvedomí, že niečo majú spoločné a čo je skutočným kúzlom Vianoc. Má to veľké množstvo čarovných momentiek, no nechýba aj dobrá dávka humoru a film si neodpustí aj niekoľko dobrých narážok na najväčšiu vianočnú klasiku z roku 1990 - "Home Alone". A celé to funguje. Minimálne pre mňa. Na konci filmu som sa usmieval a bol plný vianočnej nálady, že by som sám išiel rovno rozdávať darčeky. Proste skutočne skvelý film s veľkou dávkou vianočnej mágie, ktorá sa na mňa rýchlo preniesla. Je pravda, že miestami je príbeh trošku komplikovaný a sú tu nejaké zbytočné momentky, ktoré len adresujú na veci typu - "Pamätáte si toto?" A tiež by som mohol skritizovať skutočnosť, že nám na konci film nevysvetlí ako vlastne plynie čas v Mexiku ak vo vianočnom mestečku čas stojí, ale to sú detaily. Pre zachovanie čara filmu to dokážem akceptovať. Neruší to moc, ale občas si človek takéto detaily uvedomí. No nič. Na záver už len poviem, veľké ďakujem Chris Columbus a pokiaľ plánuješ v tejto sérii pokračovať, udrž to na rovnakej úrovni. Lebo ma neprestávaš prekvapovať. Hodnotenie: A- ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby doktoři neměli morfium nebo hitman anestetykum, tak tady je celkem slušná náhrada. Film nudou uspí i medvěda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hohohó, Vianočná kronika pokračuje, ale na moje prekvapenie s tými istými deťmi. Teda deťmi, veď ten chlapec je už skoro na výške. Našťastie k nemu pridali malého černoška a potom ešte nie tak malého chlapca a už to vyzerá lepšie. Na moje prekvapenie to bolo lepšie ako jednotka, super vianočné pesničky, ktoré sa nikdy neošúchajú, dobrá zábava. Na rozdiel od prvej časti mi tu škriatkovia nevadili a Goldie Hawn tomu dáva šmrnc. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

O malinko horší než jednička, Kate a Teddy byla lepší dvojice, než Kate s tím černouškem. Ale jinak příběh je dobře vymyšlen, opět se jedná o vánoční zábavu pro celou rodinu. Líbili se mi skřítci a jejich jazyk. Santa i paní Santová jsou taktéž skvělí. Dávám 3,5*. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které bohužel očividně trpí prokletím sequelů. Přidává na postavách, zápletkách a vizuálních efektech na úkor kouzla předešlého dílu. A sklouzává ke generickému příběhu se záporákem. Méně by tu rozhodně bylo více. 40% ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Proč, prostě proč? Proč Netflix vědomě takhle zničí značku, kterou udělala perfektní jednička? Proč se k tomu postaví takové jméno jako Columbus? Proč dávám vůbec i tu jednu hvězdičku? První díl byl obrovské překvapení, fantastický vánoční film. Dvojku lituji, že jsem viděl. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horší než první díl a nakonec mě to bavilo víc. Je to akčnější a bavil mě i záporák. Hlavně nedělají z toho takové rodinné drama jako v jedničce. Změna režiséra mě taky sedla. Ch. Columbuse mám rád a taky to bylo hned znát. Jasně, je to víc pro děti, ale co na tom. Přesně takhle by měli Vánoční filmy vypadat a hlavně se nebrat extra vážně. PS: At žije Santa! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z fantastického Vianočného rodinného filmu odohrávajúceho sa v normálnom svete sa v dvojke stala fantasy multi kulti feministická volovina plná CGI a akcie pre malé deti. A ešte vo väčšej miere sa tam spieva. Fuj. Na jednej strane možno niekoho poteší, že je to úplne iné, ale na druhej strane to vyzerá, že tvorcovia vôbec nepochopili o čom bola jednotka. Prirodzenosť a neobťažujúce morálne ponaúčanie je preč a namiesto toho máme umelotinu jak po stránke CGI tak poloprázdneho deja. 3/10. ()

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Reklama

Reklama