Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (93)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jde o nový film Taiky Waititiho, hned jsem v pozoru. Navíc tady si zvolil fotbalové téma, tak nebyla možnost tomu nedát šanci. I když ale film námětem hodně přirovnávají ke Kokosům na sněhu, tak musím říct, že Michael Fassbender není John Candy. Legenda v žánru to prostě nebude. I tak ale uznávám, že jsem se zde nasmál víc než dost. Má to přesně ten režisérův komediální rukopis, hezké prostředí a průběh přesně typický podobně laděné komedii. Takovou si prostě chcete pustit, abyste si u ní krásně odpočinuli. Myslím, že bych s chutí zvládnul i seriál a byl se všemi těmi postavami klidně častěji. Obyvatelé Americké Samoi mi díky tomuto filmu přirostli k srdci. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Taika Waititi natočil nepříliš ambiciózní film, který ovšem sází na pozitivní energii, snahou o inspirativní odvyprávění zdánlivě absurdního a přesto reálného příběhu. Waititi v rámci možností upletl z lejna bič, výsledek tak díky tomu neurazí i kdyby měl pro diváka největší noční můru přestavovat fakt, že by musel byť jen pár minut svého života věnovat sledování reálné kopané. Michael Fassbender i přes krapet zvláštní obsazení nakonec zvládne v průběhu filmu v roli působit více přesvědčivě. Waititi umí lépe a chvílemi je znát, že úplně nezná balanc mezi emocemi. Přesto výsledek rozhodně nezabolí a Waititi pořád vyloženě neskryje cit pro audiovizuální vyprávění, bizarní humor i silné emoce v momentě, kdy na ně má dojít. Nové Kokosy na sněhu se nekonají, neurážející feel-good movie ano.... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sportovní komedie o trénování nejhoršího fotbalového reprezentačního mužstva na světě jede podle osvědčených šablon, hlavně ale totálně na pohodu s partičkou ryzích sympaťáků. Taika Waititi měl vystřihnout sama sebe a v poločase lehce ztrácí koncentraci (tah na bránu, hehe), jinak drží infantilitu na uzdě a častokrát jsem se s chutí zasmál. A jelikož se teď okamžitě chci na Americkou Samou přestěhovat, tak pozitivně nadhodnotím. :) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První film v kinosedačce roce 2024 průser naštěstí nebyl. I když jeho hodnocení v budoucnu pravděpodobně snížím na tři zářivé, aktuálně musím ocenit hravost Waititiho, pro jehož trhlost jsem zatím neztratil pochopení a popravdě se zasmál víc, než jsem čekal. Určitě na tom má lví podíl fakt, že jsem fotbal od útlého věku vždy rád hrál a dodnes má v mém srdci kulatý nesmysl své místo. Je to klasická underdog story, na které není nic inovativního, přesto si u nějaké takové jednou za čas člověk rád odpočine (mluvím především o lidech, kterým říká něco pojem týmový sport a mnohdy vtipná úskalí, která s ním především na amatérské úrovni člověk zažije - pro ostatní to bude zřejmě "zbytečný film".). Věčně nas*anej a přiožralej Fassy se na tohle perfektně hodí a každá z těch absurdních postaviček okolo ho skvěle doplňuje. Samozřejmě nechybí ani povinná dávka patosu k závěru, ale naštěstí je to v únosných mezích - 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film není totální komedie, ale spíše velmi úsměvný a především pozitivní film, což atribut, který mám ve filmech moc rád a Taika Waititi tu energii umí přes filmové plátno velmi kvalitně zprostředkovat. Ještě jsem říkal, že pokud i nadále bude trenéra česká repre prasozvat parta kamarádů z Kozlovny a nebo golfová grupa z bývalých fotbalistů, můžeme se dočkat podobnýho výsledku jako Americká Samoya, ještě že je v Olmíku klub Bemlmondo, kde fotbalisté dokážou kvalitně připravit na repre špíl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Rolu Alexa Magnussena mal pôvodne hrať Armie Hammer. Po jeho obvineniach zo sexuálneho napadnutia viacerými ženami bol ale nahradený Willom Arnettom a scény museli byť v roku 2022 znova pretočené. (Arsenal83)
  • Film mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 10. septembra 2023. Obsadenie filmu sa však nezúčastnilo premiéry kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama