Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá dívenka se konečně dočkala dlouho očekávaného dne a jelikož chce dnes vypadat co nejlépe, zkouší si podle videa upravit svou neposednou hřívu. Dosáhnout kýženého výsledku však nebude vůbec jednoduché, o čemž se přesvědčí i její otec, který poprvé v životě svede lítý boj s kudrlinami na hlavě své dcery. (Stanislaus)

Recenze (21)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, nezajímavá animace, sentimentální tečka pro mě ten film posunula níž - myslel jsem, že ta pointa je záměrně na pozadí a má působit skrytě, a když se to nakonec vyřve, síla je pryč. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ne nejoriginálnější, ale má to srdce, hlubší myšlenku i tolik nepopulární zobrazení, že afroameričtí muži nemusí být jen velcí machové. Přeci jen se mohl nechat otevřenější konec, který se při titulkách zvrhává trochu do klišé. Každopádně holčička roztomilá a kočka přidala trochu humoru. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hair Love nenabízí vesměs nic nového pod sluncem, co se příběhu a poselství týká, nicméně oplývá snesitelnou dávkou dojemnosti okořeněnou špetkou humoru, kterého je potřeba, nachází-li se člověk v nejednoduché životní situaci. Jakožto majitel značně prořídlých vlasů jsem si chvílemi říkal, jak jsem vlastně rád, že nemusím svádět každodenní urputnou bitvu s neposednými kudrlinami. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otec se snaží zvládnout neposedné afro své dcery a spolu se vydají za mamčou do nemocnice, kde se zotavuje z rakoviny, takže je bez vlasů. Totálně nudné. Totálně nezasloužené ocenění. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Hair Love je milý příběh o snaze sedmileté holčičky jménem Zuri, vytvořit si na hlavě vysněný účes podle videa na vlogu své maminky. To se jí nedaří, a tak si pozve na pomoc tatínka, který i přes úvodní panickou ataku v sobě najde odhodlání a s láskou ke své dceři se pustí do práce. Filmu se daří na diváka přenést emoce ve vztahové lince otec - dcera. A zároveň působí dostatečně motivačně, abych i já v sobě našel vnitřní sílu a pustil se do obdobné výzvy, tedy když se někdo dobrovolně zkrášlit nechá "). 🙂 (26.04.2021) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem nejrůznějšími animáky příliš zmlsaná. Čekala jsem totiž lepší animaci. Příběh je dobře osvědčená klasika. Tu sentimentální linku jsem tam mít nemusela. Klidně mohli vyrazit do parku nebo stíhat školní autobus. Kočka neměla chybu. Jinak tu není nic, co by mě posadilo na zadek. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* musím na prvním místě upozornit, že se jedná spíš o holčíčí animovaný kraťas, tak se nesmíte divit mému hodnocení. A má pleš je dostatečná obhajoba k tomu, že vlasy nejsou pro mě vůbec důležité :-). Navíc moderní vyznění a lehce sentimentální nálada mi taky nesedla a ani žádnou originalní myšlenku to nemá. Jestli tohle porazí v Oskarech pro krátký film českou zástupkyni Dceru, tak se svět opravdu zbláznil. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh o otcovské lásce. Česání vlasů holčičkám je noční můra, se kterou si ale tatínek musí a zvládne poradit. To ostatní, co ve filmu je, považuji za zbytečné a navíc, jen a jen ždímání emocí. Mezi nominovanými vidím minimálně dva další, kterým bych výhru přála rozhodně více. V čem je tohle tak unikátní mi zkrátka uniká. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nevinné malé pokoukání, které opět nějak ukazuje jak daleko může zajít dnešní animace. V podstatě kamkoliv, když se chce. I menší sedmiminutová jednohubka vydá bez pochyb na několik hodin tvrdé práce. Plus s lehce dojemným a sentimentálním příběhem. Ale nedá se stěžovat. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Sponzorováno Dove a spoustou lidí na kickstarteru. Podporováno Sony Animation. Vítěz Oskara. A přitom film, který v sekci krátkých filmů Anifilmu uvidíte v různých variacích stokrát. Nevěřící Vlasák 2: The Reboot. Omlouvám se, ale film, jehož zásadní konflikt se vyřeší sledováním YT vlogu fakt není pro mě. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Film o sebevědomí otce, který se snaží dceři pomoct s účesem jejího objemného afra, protože matka, která to dělává vždycky, to z různých důvodů nemůže udělat. Přijde mi, že bez matky by ten film byl lepší — bral jsem ji jen jako srdceryvný prvek pro vyvolání emocí. A to mě vždy spíše vytočí, takže to funguje přesně naopak, než tvůrci zamýšleli. Stejně jako u Kitbulla můžu říct, že je to pěkné, ale nijak výjimečné. Vizuální styl mě moc neuchvátil — podobných filmů vidíte desítky. Z pětice nominovaných mi tento přišel nejslabší, hodně bych se divil, kdyby vyhrál na úkor všech ostatních. [Oscary 2019] ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

To hodnocení zde je nějaký vtip? Já čekala tak 90%. Neskutečný. Jeden z nejlepších kraťasů, ocenění je zasloužené. ()

Související novinky

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Reklama

Reklama