Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokument je poutavý natolik, že přestože jsem měla v plánu podívat se jen na jeden díl, skončila jsem zhlédnutím všech třech epizod na jeden zátah. Sice mám spoustu věcí, které čekají, až je udělám, ale já potřebovala vidět, jak ten ha*zl bude potrestaný. Nemám ani nejmenší pochopení pro kohokoliv, kdo jen pomyslí na to, že by týral zvíře, a tak jsem do seriálu šla jen proto, že jsem předem věděla, že toho z týrání koťátek moc neuvidím. Přesto pro mě byl první díl v jednom bodě náročný. A proto prostě nemůžu dát pět hvězdiček. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně abnormalně poutavý příběh o internetových nerdech, kteří se za každou cenu snaží najít vraha koťátek, ze kterého se ale později vyklube sériový vrah. Detailní rozbory fotek, videí, stalkování všemožných stránek za účelem zjištění osobnosti pachatele, které jsou ale tak dobře podány, že diváka doslova vtáhnou do vyšetřování a nutí jej přemýšlet s nima. Netflix má solidní dokumentový zářez, který graduje až do konce a současně spojuje zajímavé vyšetřování se šikovným filmařským stylem. Šokující snímek, který jsem tady zrovna vůbec nečekal, pozornost si to drží a v tempu nepolevuje - paráda ()

Reklama

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Netflix opět dokazuje, ze patří mezi dokumentární špičku. Naprosto skvělý výběr tématu a opět skvělé audiovizuálně zpracované. Co už je k diskuzi, je závěrečný point, který trochu zahrává do autu všechny ty znepokojující otázky, výpovědi a výsledky sledování určité skupiny lidi, lajků, kteří opravdu mohou někoho uhnat k smrti. Ale pro americké publikum, tipuji, to bude to krásné meta sdělení, které potřebují a po kterem si řeknou WOW! Zároveň to ale, dle mého, podporuje touhu stát se slavným. Tedy touhu, kterou mel sám Luka. Ale to bychom se dostali ze 3 episod na nejméně 6 a hledali bychom podstatu lidského bytí. Ve výsledku tedy perfektně zpracováný dokument o úlisném slavomanovi, kterého honí parta lidí, kteří tráví svůj čas nejraději na Facebooku. Edit// Pokud si po skončení seriálu vygooglite Luku na wiki. Zjistite, hned v prvním odstavci, ze jeho matka, ktera vystupuje v dokumentu, není uplne normální a že, co se tyce lásce k zvířatům, jsou na tom stejně. Což je výtka směrem k tvůrcům. Protože pokud ma vaše matka obsesivní poruchu a otec je schyzofrenik, mate velkou šanci stát se hvězdou docu série o šíleném vrahovi ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé, že to, co přišlo nějak nečekaně a nepropagovaně se ukázalo podle mnoha lidí jako jedna z událostí roku. Jak na Netflixu, tak obecně v dokumentární tvorbě. Sledujeme totiž zvláštní příběh skupinky nerdů, kteří rádi paranoidně projíždí internet a najednou narazí na násilí na zvířatech, které je nutno potrestat. A vy si hned začnete říkat... sakra, kolik toho člověk najde na internetu. když ukážete kus svého pokoje, lidé jsou v podstatě schopni zjistit, kde bydlíte. Ať už jde o narušení soukromí, musíte uznat, že za tím byla kurevská práce. Navíc, zde jde o sledování násilníka (zatím), takže si myslím, že asi nějaké narušování soukromí si může jít vylízat prdel. Je zajímavé, že jak dokument začíná prakticky nevinně, rozhodně tak nekončí. Neustále zjišťujeme, že věci jsou hlouběji a hlouběji, a že bude hůř a hůř. První díl přepínáte na další, protože prostě musíte vědět, co bude dál. Najednou máme z člověka, který ubližuje kočkám chladnokrevného vraha. Kterého navíc fanaticky obhajuje jeho matka, která je tak zaslepená svou pupeční šňůrou, že byste ji hned jednu napálili. Pak ale se ukáže druhý úhel pohledu, který je dnes v dokumentech hodně prosazovaný. A lehce se najednou ukáže, že pravda může být úplně jiná. ALE! Opak a pravda je pravdou. They had us in the forst half, I'm not gonna lie. Pak už je to celé o nějaké sofistikovanosti pachatele, ale určité vyčůranosti lidí, kteří ho chtějí dostat. A taky jeho ego, které ho dostane, kam patří. Neuvěřitelné. Nečekaná záležitost letošního roku, která nenápadně přišla, ale odešla se všemi poctami a fanfárami. Jeden z dokumentů roku, který ukáže hodně. A jeho zpracování v rámci napětí je nezaměnitelné. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Docela slušnou dynamiku na počátku vystřídá unylejší střed (druhá epizoda slabší), ale naštěstí to ve třetím díle tvůrci zase doženou. Čím méně o Magnottovi víte, tím lépe - já udělal chybu, že jsem si toho dost přečetl před zhlédnutím dokumentu. Každopádně Netflixu kloubouk dolů, co ukázali (jakkoliv to přibarvili), protože takhle detailním způsobem popsat vyšetřování (a to jak profesionální, tak to amatérské) na celé časové ose, to je kumšt. Nejlepší je ale opravdu závěr - když už člověk očekává zakončení, a on přijde na scénu Manny... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama