Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé, že to, co přišlo nějak nečekaně a nepropagovaně se ukázalo podle mnoha lidí jako jedna z událostí roku. Jak na Netflixu, tak obecně v dokumentární tvorbě. Sledujeme totiž zvláštní příběh skupinky nerdů, kteří rádi paranoidně projíždí internet a najednou narazí na násilí na zvířatech, které je nutno potrestat. A vy si hned začnete říkat... sakra, kolik toho člověk najde na internetu. když ukážete kus svého pokoje, lidé jsou v podstatě schopni zjistit, kde bydlíte. Ať už jde o narušení soukromí, musíte uznat, že za tím byla kurevská práce. Navíc, zde jde o sledování násilníka (zatím), takže si myslím, že asi nějaké narušování soukromí si může jít vylízat prdel. Je zajímavé, že jak dokument začíná prakticky nevinně, rozhodně tak nekončí. Neustále zjišťujeme, že věci jsou hlouběji a hlouběji, a že bude hůř a hůř. První díl přepínáte na další, protože prostě musíte vědět, co bude dál. Najednou máme z člověka, který ubližuje kočkám chladnokrevného vraha. Kterého navíc fanaticky obhajuje jeho matka, která je tak zaslepená svou pupeční šňůrou, že byste ji hned jednu napálili. Pak ale se ukáže druhý úhel pohledu, který je dnes v dokumentech hodně prosazovaný. A lehce se najednou ukáže, že pravda může být úplně jiná. ALE! Opak a pravda je pravdou. They had us in the forst half, I'm not gonna lie. Pak už je to celé o nějaké sofistikovanosti pachatele, ale určité vyčůranosti lidí, kteří ho chtějí dostat. A taky jeho ego, které ho dostane, kam patří. Neuvěřitelné. Nečekaná záležitost letošního roku, která nenápadně přišla, ale odešla se všemi poctami a fanfárami. Jeden z dokumentů roku, který ukáže hodně. A jeho zpracování v rámci napětí je nezaměnitelné. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na to, jak "postupně" graduje činnost neznámého člověka na netu, kdy se jen potvrdilo "pravidlo", že u zvířátek to nejčastěji začíná....Co mě ovšem mrzí a je to i pochopitelné, že dokud se nestane něco "většího" (myšleno lidské tělo), tak nezmůžou téměř nic...Tenhle dokument mě hodně bavil :) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrá věc. Díky faktu, že popisuje naprosto reálné (a naprosto zrůdné) věci, tak je to napínavější, než veškeré kriminálky s teroristy, mrazivější, než půlka severské produkce dohromady a lidštější, než všechny díly ordinace v růžové zahradě. Hrozně zajímavé je tu zapojení "amatérských detektivů," kteří se vydávají na cestu za nalezením někoho, kdo sice páchá hrozná zvěrstva, ale díky lehkosti dokumentu člověk v prvním díle skoro zapomněl, o čem to je.. A postupně se přitvrzuje a je to neskutečná jízda s mrazením v zátylku. Od první minuty do poslední - skvělé (a to i když případ znáte). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko nazvať dokumentom výtvor Netflixu, ktorý obsahuje maximálne 50% pravdivých údajov. Liberálny Netflix opäť zvýšil ego doma sediacim maniakom, ktorí sú tak sami, že ich jedinými priateľmi sú tí z Facebookových skupín a vzbudil v nich dojem, že raz môžu niečo dôležité dosiahnuť. Netflix zámerne zamlčal masové protesty proti rasizmu, ktoré vražda Ju Lina vyvolala, aj keď sa nakoniec ukázalo že vrah Luka bol iba obyčajný narcistický sadista, bohužiaľ s neuveriteľne vysokým intelektom a znalosťou ľudskej povahy a iba vďaka tomu sa mu podarilo podmaniť si celý svet práve niečím takým, keďže neprerazil ako model a sám seba nepresvedčil o svojej dôležitosti. Hlúposť ľudí, ktorí akože tvorili skupinu, ktorá po Lukovi pátrala je zobrazená v momente, keď Luka Jun Lina zabije a oni tvrdia polícii my sme Vám to vraveli. Ak by polícia musela preverovať každé takéto hlásenie, musel by byť na svete jeden policajt na jedného obyvateľa a to by svet asi fungoval ťažko. Ďaľším problémom sú obrovské faily Netflixu (vysvetľujú, ako vďaka štýlu písania spoznala členka skupiny jeho inzerát na gayzoznamke a následne ho sami napíšu inak, členka skupiny spozná na svojom počítači skladbu True faith vďaka aplikácii Shazam 5 mesiacov predtým, ako vôbec začala podporovať systém Windows, nespomína sa ani vlastník domény bestgore,com pôvodom Slovák a jeho osud). Proste spravíme dokument, v ktorom aj 157 kilový ženský vorvaň z USA s 1 priateľom na sociálnej sieti nájde zmysel života. Inak jej reakcie k tomu, ako sú týrané mačičky sú pekné, ale pri vražde človeka Jun Lina takmer nezaplače - klobúk dole. Nehovoriac o tom, že v "dokumente" chýba časť, v ktorom Luka šteniatko z nahrávky nakŕmi práve Jun Linom. Buď mal Netflix natočiť film inšpirovaný touto hrozivou udalosťou, alebo sa držať faktov a nevytvárať takéto fake news, ktorým pochopiteľne podľa čísel na čsfd tunajší uživatelia uverili úplne bezvýhradne. Postreh najlepšieho filmového znalca, s ktorým máme radi číselné rébusy - 4.333 hodnotenie s komentárom z roku, kedy sa na scéne objavil legendárny Michael Myers. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Docela slušnou dynamiku na počátku vystřídá unylejší střed (druhá epizoda slabší), ale naštěstí to ve třetím díle tvůrci zase doženou. Čím méně o Magnottovi víte, tím lépe - já udělal chybu, že jsem si toho dost přečetl před zhlédnutím dokumentu. Každopádně Netflixu kloubouk dolů, co ukázali (jakkoliv to přibarvili), protože takhle detailním způsobem popsat vyšetřování (a to jak profesionální, tak to amatérské) na celé časové ose, to je kumšt. Nejlepší je ale opravdu závěr - když už člověk očekává zakončení, a on přijde na scénu Manny... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama