Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce kamery, výběr lokací i střih. Dramaticky, zejména v prologu, je to hodně americké v tom smyslu, že v některých případech dělají z komára velblouda. Hlavním tahákem pro mě byl internetový hon skupiny internetových slídilů a identifikace ústřední postavy ve videích. To bohužel pořádně vydrželo zhruba díl a půl, pak se z toho stal klasický dokument o vrahovi (díky CCTV kamerám a zájmu se zviditelnit už nebylo příliš obtížné hledat, kde se nachází). Napětí do poslední minuty bylo stále a závěr byl dostatečně odlišný od předchozích dílů, takže bylo pořád na co koukat. To kouzlo z prvního dílu, které je dobře vidět třeba i v sáze Shia LaBeoufa a jeho vlajky s nápisem He will not divide us, se už ale nevrátilo. Celý případ je v některých smyslech dost absurdní - zejména pár vodítek v případu. Ačkoliv se dočkáme rozuzlení, v každém díle se najde minimálně jeden detail, který bych rád viděl rozvedený dále. Dokument se však místo toho zaměřuje na klasický útěk před zákonem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi si vážim prácu kolegu Trevora, ktorý si dal námahu zistiť si presné fakty a porovnať ich s netflixovou verziou. Veľmi prínosné. Napriek tomu musím povedať, že nech je dokument pravdivý do akejkoľvek miery, je veľmi pútavý, teda najmä prvá časť a potom absolútny záver, kde je odhalený motív vraha, ten bol pre mňa šokujúci. Ak v dokumente nesedia podrobnosti, potom dobre, je to chyba, ale ako celok podľa mňa zafungoval výborne a nakoniec treba povedať podstatnú vec, že táto vražda a aféra so zvieratami sa stala a Luka Magnotta skutočne dané činy urobil, čiže to gro ostalo v práci tvorcov dokumentov zachované. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokument je poutavý natolik, že přestože jsem měla v plánu podívat se jen na jeden díl, skončila jsem zhlédnutím všech třech epizod na jeden zátah. Sice mám spoustu věcí, které čekají, až je udělám, ale já potřebovala vidět, jak ten ha*zl bude potrestaný. Nemám ani nejmenší pochopení pro kohokoliv, kdo jen pomyslí na to, že by týral zvíře, a tak jsem do seriálu šla jen proto, že jsem předem věděla, že toho z týrání koťátek moc neuvidím. Přesto pro mě byl první díl v jednom bodě náročný. A proto prostě nemůžu dát pět hvězdiček. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko nazvať dokumentom výtvor Netflixu, ktorý obsahuje maximálne 50% pravdivých údajov. Liberálny Netflix opäť zvýšil ego doma sediacim maniakom, ktorí sú tak sami, že ich jedinými priateľmi sú tí z Facebookových skupín a vzbudil v nich dojem, že raz môžu niečo dôležité dosiahnuť. Netflix zámerne zamlčal masové protesty proti rasizmu, ktoré vražda Ju Lina vyvolala, aj keď sa nakoniec ukázalo že vrah Luka bol iba obyčajný narcistický sadista, bohužiaľ s neuveriteľne vysokým intelektom a znalosťou ľudskej povahy a iba vďaka tomu sa mu podarilo podmaniť si celý svet práve niečím takým, keďže neprerazil ako model a sám seba nepresvedčil o svojej dôležitosti. Hlúposť ľudí, ktorí akože tvorili skupinu, ktorá po Lukovi pátrala je zobrazená v momente, keď Luka Jun Lina zabije a oni tvrdia polícii my sme Vám to vraveli. Ak by polícia musela preverovať každé takéto hlásenie, musel by byť na svete jeden policajt na jedného obyvateľa a to by svet asi fungoval ťažko. Ďaľším problémom sú obrovské faily Netflixu (vysvetľujú, ako vďaka štýlu písania spoznala členka skupiny jeho inzerát na gayzoznamke a následne ho sami napíšu inak, členka skupiny spozná na svojom počítači skladbu True faith vďaka aplikácii Shazam 5 mesiacov predtým, ako vôbec začala podporovať systém Windows, nespomína sa ani vlastník domény bestgore,com pôvodom Slovák a jeho osud). Proste spravíme dokument, v ktorom aj 157 kilový ženský vorvaň z USA s 1 priateľom na sociálnej sieti nájde zmysel života. Inak jej reakcie k tomu, ako sú týrané mačičky sú pekné, ale pri vražde človeka Jun Lina takmer nezaplače - klobúk dole. Nehovoriac o tom, že v "dokumente" chýba časť, v ktorom Luka šteniatko z nahrávky nakŕmi práve Jun Linom. Buď mal Netflix natočiť film inšpirovaný touto hrozivou udalosťou, alebo sa držať faktov a nevytvárať takéto fake news, ktorým pochopiteľne podľa čísel na čsfd tunajší uživatelia uverili úplne bezvýhradne. Postreh najlepšieho filmového znalca, s ktorým máme radi číselné rébusy - 4.333 hodnotenie s komentárom z roku, kedy sa na scéne objavil legendárny Michael Myers. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavá podívaná. O kauze jsem si předem nic nezjišťoval a první dva díly jsem opravdu nevěděl, jestli se něco takového opravdu stalo nebo to je jen skvěle napsaná detektivka od Netflixu podávaná v podobě dokumentu. Tohle by bylo hodné další série Temného případu, jen se bohužel jedná o pravdivý příběh. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama