Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

Dadel 

všechny recenze uživatele

"Seriál" jsem rozkoukal, protože mě zaujal název a někdo ho doporučoval na fóru, ale vůbec jsem nevěděl, o co jde. Proto jsem po celou první čast prožíval velký vztek, protože násilí na kočkách nesnáším a pachatelům bych přál dlouhou trýznivou smrt. Zároveň jsem doufal, že celý film je jen nějaká mystifikace, tak jsem po první části začal googlovat odpověď na otázku WTF. V důsledku toho byly další dvě části už mnohem obyčejnější, protože jsem si jednak vyspoiloval většinu faktů, jednak šlo už o tradičnější dokument, protože hlavní roli přebrala policie a internetoví aktivisti ustoupili do pozadí, a jednak mi násilí na lidech dělá mnohem menší problém než na koťátkách. "Seriál" ve mně zanechal spíš pachuť, vůbec neměl vzniknout, protože tomu narcistnímu úchylovi určitě udělal velkou radost. Měl by se užírat ve vězení a svět na něj zapomenout. Navíc hodina a půl ve formě filmu by stačila, jako "seriál" je to trochu přepísknuté. A ten název mi teď po zhlédnutí připadá dost dětinský, neuctivý a bulvární. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale výtky mám.Na Dokument je zde slušné tempo, výborná hudba a je to překvapivě dost napínavé. Avšak, co mi vadilo, že se to soustředí na amatérské detektivy, tedy internetové nerdy, kteří nemají nic jiného na práci než sledovat život někoho jiného. To je mi trochu proti srsti, raději bych sledoval opravdové detektivy, jejichž práce je rozhodně zajímavějši. Dále zamrzí, že obsah videa explicitně neukážou, když to mohli vidět všichni v dokumentu, nevím proč by to nemohl vidět i divák a poslední výtka, moc mi nesedí proč člověk, který zabil jednoho člověka je nazýván řezníkem a sériovým vrahem, co byl potom Night Stalker??! Finále je poměrně zajímavé a celkem nečekané, bavilo mě to, ale Night Stalker se mi líbil víc. 7.5/10: ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokument je poutavý natolik, že přestože jsem měla v plánu podívat se jen na jeden díl, skončila jsem zhlédnutím všech třech epizod na jeden zátah. Sice mám spoustu věcí, které čekají, až je udělám, ale já potřebovala vidět, jak ten ha*zl bude potrestaný. Nemám ani nejmenší pochopení pro kohokoliv, kdo jen pomyslí na to, že by týral zvíře, a tak jsem do seriálu šla jen proto, že jsem předem věděla, že toho z týrání koťátek moc neuvidím. Přesto pro mě byl první díl v jednom bodě náročný. A proto prostě nemůžu dát pět hvězdiček. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro internetové nerdy to bude velká jízda. V dokumentu jsou totiž za hrdiny, i když značnou měrou přispěli k eskalaci konání jednoho blázna. Mnoho času se věnuje právě amatérským vyšetřovatelům a jejich postupům, což je místy úsměvné, ale také na to doplácí tempo. Závěr je stylový, ovšem už předchozí záběry pachatele značí, že půjde o slušný bizár. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být maximálně 100 minut dlouhý film a prakticky o nic bychom nepřišli. Neuvěřitelně natahované, nakonec i za hranicí toho, co považuji za dobrý vkus a závěrečná scéna s prolomením čtvrté stěny víc než cokoliv jiného směšný pokus o nějaké moralizování z vyšší pozice, kterou dokument ztratil ve chvíli, kdy vznikl. Přišlo mi to prostě zcela směšné, i když si tu ironii zřejmě uvědomovali. Ale možná to nemuselo působit až tak zle, kdyby tvůrci k látce přistoupili s větším citem a profesionalitou. Všechna ta přehnaná dramatizace a bulvárnost (kdy si tvůrci vypomáhají i tím, že např. záměrně vůbec neřekli některá fakta o životě Magnotty a ještě se pokusili diváka znovu nachytat přes jeho matku v třetí epizodě) mě začala někdy v průběhu druhé epizody už docela dost otravovat a vzhledem k děsivé gradaci děje někam jinam, než jsem čekal i znechucovat. Někdy mě dokáže tento přístup bavit (jako v případě Tiger Kinga), ale tady se to z určitých důvodů podle mě moc nehodilo... a i kdybych to přehlédl, nemělo to ani tak "zajímavé" (bizardní) postavy. Jenom ty nesympatické internetové hrdiny, o které nakonec vlastně naštěstí zas tak úplně nešlo. Ale otravní byli stejně dost - hlavně tím, jak museli hlasitě popsat každičký jeden malinkatý krok, který na internetu udělali a to i v případě když ho stačilo ukázat. A pak ty jejich "šokované" reakce typu "holy shit", "what the fuck", možná jsem při každé takové reakci měl pít... javorový čaj. Díky Lachtane! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jasně, že si to Netflix trochu ohnul tak, aby z toho internetoví nerdi vyšli jako hrdinové. Co je ale na "...koťátkách" fascinující a děsivý, je ta precizní zmapovanost. Digitální stopa poslepovaná a doplněná o záznamy z pouličních kamer. Snad v životě jsem neviděl dokument, který by diváka provedl celou časovou osou od začátku až po konec a neztratil ho nikde po cestě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost, která s diváckýma emocema mává jako na tý nejnebezpečnější horský dráze, a je jí jedno, že jim z hlavy dělá jeden velkej guláš. Brutální pointy těchhle cáklejch životních tragédií, zpracovanejch do strhujících dokumentů, jsou jednoduše neodhadnutelný. That shit's crazy!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrá věc. Díky faktu, že popisuje naprosto reálné (a naprosto zrůdné) věci, tak je to napínavější, než veškeré kriminálky s teroristy, mrazivější, než půlka severské produkce dohromady a lidštější, než všechny díly ordinace v růžové zahradě. Hrozně zajímavé je tu zapojení "amatérských detektivů," kteří se vydávají na cestu za nalezením někoho, kdo sice páchá hrozná zvěrstva, ale díky lehkosti dokumentu člověk v prvním díle skoro zapomněl, o čem to je.. A postupně se přitvrzuje a je to neskutečná jízda s mrazením v zátylku. Od první minuty do poslední - skvělé (a to i když případ znáte). ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, milník žánru, bizár nad bizáry, must see záležitost. Fakt dechberoucí detektivní jízda. Asi nejlepší věc co kdy Netflix vyprodukoval.... chci celovečerák! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý i napínavý príbeh, ale viem si to predstaviť vtesnané aj na polovicu stopáže, čo by zároveň zvýšili aj údernosť. Dnes keby vyšiel Sugarman, mal by dozaista 8 hodín. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Typ dokumentu o vrahovi, který svým zpracováním nemá chybu. Popíše každý detail případu a seznámí vás s okolnostmi. Nechybí napětí, což se často nevidí. Dvojitou radost může mít divák, který tohoto vraha nezná. V samém závěru je rozuzlení naprosto perfektní. 10/10 = 100% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokumentární (mini)seriál byl pro mě celkem překvapením. Samozřejmě, že se z toho dalo vytěžit daleko víc ale i tak je to čtyř hvězdičková záležitost. Škoda jen, že režisér neměl koule na to aby i divákovi ukázal ten explicitní materiál. Na druhou stranu se to ale dá pochopit, protože takhle je to koukatelný i pro méně otrlé diváky. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Jediný problém jsem měl se závěrečným dovětkem, jinak dokonalý. I po několika dnech to mám pořád v hlavě. Nejlepší příběhy píše sám život. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument o tom, jak jsou letištní kontroly zbytečné, I když jste mezinárodně hledaný vrah a o tom, jak se nikdo nezajímá, kdo se na videích podílel, hlavně že je lapena hlavní hvězda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi si vážim prácu kolegu Trevora, ktorý si dal námahu zistiť si presné fakty a porovnať ich s netflixovou verziou. Veľmi prínosné. Napriek tomu musím povedať, že nech je dokument pravdivý do akejkoľvek miery, je veľmi pútavý, teda najmä prvá časť a potom absolútny záver, kde je odhalený motív vraha, ten bol pre mňa šokujúci. Ak v dokumente nesedia podrobnosti, potom dobre, je to chyba, ale ako celok podľa mňa zafungoval výborne a nakoniec treba povedať podstatnú vec, že táto vražda a aféra so zvieratami sa stala a Luka Magnotta skutočne dané činy urobil, čiže to gro ostalo v práci tvorcov dokumentov zachované. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně abnormalně poutavý příběh o internetových nerdech, kteří se za každou cenu snaží najít vraha koťátek, ze kterého se ale později vyklube sériový vrah. Detailní rozbory fotek, videí, stalkování všemožných stránek za účelem zjištění osobnosti pachatele, které jsou ale tak dobře podány, že diváka doslova vtáhnou do vyšetřování a nutí jej přemýšlet s nima. Netflix má solidní dokumentový zářez, který graduje až do konce a současně spojuje zajímavé vyšetřování se šikovným filmařským stylem. Šokující snímek, který jsem tady zrovna vůbec nečekal, pozornost si to drží a v tempu nepolevuje - paráda ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně zmapovaná cesta k dopadení vraha, který si skrze sociální sítě a videa dělá z vyšetřovatelů dobrý den. A i když je jasné, že některé věci si tvůrci lehce přikrášlují, tak i přesto je vážně šokující a svým způsobem i neodolatelně zajímavé sledovat, jak moc měl svůj plán promyšlený a jak se kolem něj i přes všechna jeho opatření začala svírat smyčka spravedlnosti. Na poli podobně laděných pořadů se tedy jedná o vysoký nadprůměr, u něhož se skoro vůbec nebudete stíhat nudit. (Netflix) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako pátrání skupinky nerdů po trýzniteli koťátek a končí to jedním z nejznámějších případů na poli kriminalistiky. Finální montáž, kdy do sebe zaklapnou i poslední nejasnosti je až mrazivá. Pěkný bizár. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce kamery, výběr lokací i střih. Dramaticky, zejména v prologu, je to hodně americké v tom smyslu, že v některých případech dělají z komára velblouda. Hlavním tahákem pro mě byl internetový hon skupiny internetových slídilů a identifikace ústřední postavy ve videích. To bohužel pořádně vydrželo zhruba díl a půl, pak se z toho stal klasický dokument o vrahovi (díky CCTV kamerám a zájmu se zviditelnit už nebylo příliš obtížné hledat, kde se nachází). Napětí do poslední minuty bylo stále a závěr byl dostatečně odlišný od předchozích dílů, takže bylo pořád na co koukat. To kouzlo z prvního dílu, které je dobře vidět třeba i v sáze Shia LaBeoufa a jeho vlajky s nápisem He will not divide us, se už ale nevrátilo. Celý případ je v některých smyslech dost absurdní - zejména pár vodítek v případu. Ačkoliv se dočkáme rozuzlení, v každém díle se najde minimálně jeden detail, který bych rád viděl rozvedený dále. Dokument se však místo toho zaměřuje na klasický útěk před zákonem. ()

Reklama

Reklama