Reklama

Reklama

Sophia Lorenová: zvláštní osud

(TV film)
  • Francie Sophia Loren, une destinée particulière (více)

Obsahy(1)

Krásná a talentovaná žena pevných zásad... Příběh legendární Sophie Lorenové se v mnohém podobá příběhům dalších filmových krásek: i na začátku toho jejího stojí ambiciózní matka a v mládí velká láska. Jenže Sophia, s hlavou vztyčenou, nejenže nepropadla alkoholu nebo žalu ze ztraceného mládí, ale i ve svých šestaosmdesáti letech stále aktivně působí ve filmu. Ne nadarmo se její prozatím poslední snímek jmenuje Život před sebou. Ve věku, kdy se slavné filmové divy úzkostlivě skrývají před objektivy kamer i fotoaparátů, se Lorenová nebojí snad vůbec ničeho. Dokumentární film připomíná její nuzný původ, cestu ke slávě, vyvzdorovaný vztah s ženatým producentem Carlem Pontim a vrcholné filmy její hvězdné kariéry jako Horalka, Včera, dnes a zítra či Manželství po italsku. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokument, který byl poněkud rychle ukončen svatbou s Carlem. Řekl bych, že trable kolem svatby zabíraly zbytečné velký prostor. Tím dokument trochu sklouzával k bulváru. Nebyl pak prostor pro jiné etapy života. Natáčení ve Francii a pozdějším filmům. nesouhlasím s tím, že poslední významný film byl Zvláštní den. Vůbec nezmínili film Cid a Pouto nejsilnější s Richardem Burtonem. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Mezi barbiniovskou hezkostí a neopakovatelností krásy je propastný rozdíl. V tomto případě je tím rozdílem Sophia Lorenová. Je k neuvěření, že poslední nadčasový film natočila v roce 1977 se svým životním hereckým partnerem Mastroiannim. Zvláštní není "jen" Lorenová, ale i pojetí a vyznění tohoto francouzského dokumentárního filmu, ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento portrét talianskej hereckej hviezdy má všetko, čo má mať podobný dokument. Množstvo archívnych fotografií, záberov, filmové začiatky, súkromné záležitosti, významné okamihy v jej kariére. Dokument končí rozprávaním niekde v roku 1977, ale i tak ponúka to najdôležitejšie z herečkinho života. Štvrté hodnotenie, druhý komentár. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument s bohatým filmovým archivem příjemně plynul nezatížen nudnými encyklopedickými výčty filmografie umělkyně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyčítali jej, že má príliš veľké ústa, že si má zmenšiť nos a že je príliš vysoká. Napriek tomu sa dokázala presadiť a urobiť zo seba jednu z najväčších talianskych legiend. Nesúhlasím s tým, že dokument je o jej osobnom živote, rieši len vzťah s Carlom Pontim, ale inak je slušný prierezom kariéry, ktorý však končí v roku 1960 a to je pre mňa nepochopiteľné. Došli tvorcom archívne zábery alebo si myslia, že Sophiino herectvo skončilo rolou Vrchárky? ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama