Reklama

Reklama

Cesta do Sonory

  • USA Take a Hard Ride (více)

Dopravit do Sonory 86 000 dolarů skutečně nebude lehká záležitost. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niekam išli a občas niekto niekoho zastrelil. A boli tam černosi. A dobrá Goldsmithova hudba. Viac si nepamätám, a to som to videl včera. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Černošský karatista, vychovaný indiány, navlečený v kovbojském & podrážející koním nohy holou rukou? Cywe... :] ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Střílíš špatným směrem amígo:-) Nějak mě ale celkově tento blaxploitation western moc nenadchnul. Brown a Williamson byli lepší než stárnoucí Van Cleef u kterého se mě tetokrát nelíbila vůbec jeho maska...Jinak trio Brown, Williamson a Kelly se setkali už rok předtím v blaxploitation akčňáku "Three the Hard Way" a o sedm let později ve filmu "One Down, Two to Go". ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný spaghetti western mixnutý s road movie se spoustou divných postav od italského béčkového režiséra Margheritiho. Je to sice neuměle natočená totální kravina, ale vcelku nenudí. Všechny výhrady za mne už výborně řekli kolegové UncleG (gay dvojice černých zámožných kovbojů s dalším gay černochem jak poleno, který je Indián) a dogma97 (množství vagabundů, lovců lidí, zločineckých band a ostatních padouchů usilujících o peníze v sedlových brašnách působí komicky... jogující (nemá koně) a nemluvící (nemá jazyk) indián s bouřkou na hlavě). Já jen dodám, že nechtěně komicky zde působí vlastně téměř všechno, např. mnohé akce jsou zcela nesmyslné, často zcela sebevražedné, a ani ti herci neumějí věrohodně umírat, takže chyba bude asi ve scénáři a především v režii. Trailer: http://www.theinsider.com/videos/3307807_Take_A_Hard_Ride ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Stará kovbojka nedosahuje hranice lepších westernů od Sergio Leone. Musím, ale pochválit představitele hlavní role Lee Van Cleef 100% filmového kovboje s fotogenickou tváří drsného muže, který určitě nesklízel pouze lacinou slávu kovbojů hollywoodských westernů, ale naopak byl jedním nejvýraznějších hereckých kovbojů, jako jsou nebo byli John Wayne, Clint Eastwood a Charles Bronson a jiní. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Opět spolu a opět slušné... "Umírání je pro někoho způsob života.." říká hlavní hrdina a je to věta nadmíru filosofská.!! Zvláště na dnešní dobu tolik padnoucí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Western so zaujímavými čiernymi hrdinami. Van Cleefova postava lovca je však bez väčšej hĺbky i charizmy. Na to, že ide o klasický film o prenasledovaní, je príjemne rôznorodý, akcie pekne odsýpajú. Občas vyvolá úsmev nejaký ten trik či indiánske kung-fu, ale aj vďaka takmer indianjonesovským útekom si western zapamätíte. Finále trochu hluché, ale to hlavne kvôli Cleefovej obyčajnosti... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty seš jen rozmazlenej náfuka !!" - "Nebudu jíst skunka, a dost !!" ;) Mluvit v případě Cesty do Sonory o klasickém westernu by jistě byl hodně zcestný nápad, ale jak vidno z upoutávek v případě TV Prima odpovědní lidé moc netuší, "vo co go", což mě však dnes už nemůže překvapit, a tak se nad tím ani nebudu pozastavovat !! ;) Po pár minutách od úvodních titulků mám jasno, tohle nebude obyčejný schematický ( spaghetti ) western, to se tak Take a Hard Ride jen tváří, Margheriti stvořil parádně bizarní road movie se dvěma černošskými hrdiny v hlavní roli, velmi mě potěšila i účast francouzské krasavice Catherine Spaak, která našla ve smrti za dobrou věc smysl života, to z indiánského kung-fu bojovníka nemluvy Kashtoka Jima Kellyho by měl pro změnu radost Emil Zátopek, ani Lee Van Cleef určitě nezklamal !! Spousta správně "vošklivejch a špinavejch" padouchů, kteří hlavně po zásahu kulkou padají z koní v takovém počtu, až je jednomu těch kaskadérů líto, to nakonec schytá dynamitem v nejlepší scéně tohoto kousku, který nenudí a mimo "černýho humoru" nabízí tucty přestřelek, pěstních bitek, slušných hlášek, dík kterým mu odpustíte i tu spoustu pitomostí, a především moc podařený soundtrack mazáka Jerryho Goldsmithe..;) [ Dabing 6/10 ] Kupodivu celkem slušná práce Studia Brněnské soukromé televize pro FTV Prima. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Úplně na cáry mě roztrhala ústřední "gay" dvojice černých zámožných kovbojů v obtažených kalhotách a košilích s volánky. Ti jsou doprovázeni dalším "gay" černochem jak poleno, o kterém nám filmaři ovšem tvrdí, že je Indián. No, nevadí, rasově to má chlapec nějak pomíchaný, důležitý je, že ovládá Kung-Fu a má stejně kvalitně natužený afro jako jeho souputníci. Za nejzajímavější scénu z celého filmu považuju "velmi mužné" kování podkovy vůdcem této party: A -bouchynky -bouchynky- bouch! Tak trochu halucinogenní zážitek... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na mňa tu bolo až príliš veľa slobodných negrov ktorý sa túlali Redneck landom. Boli príliš blízko hraniciam Mexika aby si ich nejaký plantážnik nedomestifikoval. Ide v podstate o slušne nakrútený western ktorý je nasiaknutý Blaxploitation až to pekné nieje.Nechápal som, v tomto mali prsty aj Taliani, no akosi ich v tom nevidím. Výzor Lee Van Cleefa som takisto nepochopil. Vyzeral s tými dlhými vlasmi akoby práve opustil Woodstock. Zhulený ako hippiesák. Vcelku to bolo nakrútené výborne, produkčne to bolo pomerne nebéčkové. Hudba ktorú zložil Jerry Goldsmith je to najlepšie čo sa tu nachádza. Ale mňa to aj tak nebavilo. Hlavné postavy mi neprišli sympatické, je tu prílišné honenie si čierneho ega. Nudný príbeh a zúfalo nedokončený koniec na kvalite nič nedodávajú. 2.5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi priserne nudny a podpriemerny spaghetti western. Western, v ktorom vystupil krutohustoprisny cernossky katarista. Herecke vykony mizerne, dej skoro ziadny, dialogy dlhe, nudne a prazdne ..... akcne sceny ako prestrelka su samoucelne. 20 % ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že se jedná spíše o podřadný western. Režisér stavěl na třech černošských hercích a Lee Van Cleefovi. Bohužel ani legendární Angel Eyes nemohl slabý děj vykoupit. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dva černoši, blondýna a karate indián (taky černoch) prchají před bandou, která chce jejich peníze, které vlastně nejsou jejich. Moc pěkný western a divím se, že má tak nízké hodnocení. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Tomuto westernu nechýba nič- známi westernoví herci, krásna príroda Západu, hustota akcie...klasický dej .. jediné čo mi vadilo bola televízna kamera utápajúca sa v bezvýznamných nájazdoch na detail.... super... ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Postarší Cleef už nehraje to co hrával, snad jen kamera stojí za to, jinak film postrádá jakékoliv napětí. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

To bylo trochu nudné vypravování. Nějak jsem postrádal smysl toho westernu. Nepobavilo mě to, nezaujalo, herci tam byli nijaký, divnej indián, kterej tam neměl moc význam. Nevím, no. U mě špatný. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Spousta postav i westernových ingrediencí (z tolika pádů jezdců a koní by soudruzi z Defy, blahé paměti, vyrobili nejmíň pět indiánek s Gojko Mitičem). Jednoduchá dějová linka: věrný černoch dostane od umírajícího zaměstnavatele rančera poslední úkol - dopravit veškeré jeho peníze (87.000 dolarů) na farmu v Sonoře a předat je do rukou jeho ženy. Celý film pak je o realizaci tohoto úkolu a překážkách, které je nutné na cestě překonat. Potíž je v tom, že množství vagabundů, lovců lidí, zločineckých band a ostatních padouchů usilujících o peníze v sedlových brašnách působí (zřejmě nechtěně) komicky - stále další a další jezdci na koních se rojí ze všech škvír, a hrdina se svým přítelem je kosí z revolverů na vzdálenost, kam oko téměř nedohlédne a Old Shatterhandova medvědobijka nedostřelí. Třešinkou na dortu pak je bezpochyby jogující (nemá koně) a nemluvící (nemá jazyk) indián s bouřkou na hlavě, házející nůž zásadně bekhendem a ovládající kung-fu :). Takže: celkem slušná podívaná (spotřeba kaskadérů i koní musela být enormní) plus občas vtipné dialogy plus ucházející herecké výkony minus přestřelky jak v show Buffalo Billa = 60% ()

Reklama

Reklama